Rešavanje teške situacije na poslu održavanjem načina razmišljanja kultivatora

(Minghui.org)

Radim u medijima, i od 2018. sam odgovoran za praćenje ugovora određenog klijenta. Ovo je veliki klijent i radimo zajedno osam godina. Svake godine u maju, na godišnjoj dodeli nagrada Asia Night Awards, naši mediji su odgovorni za planiranje i koordinaciju večernjeg programa i snimanje tri video snimka za ceremoniju dodele nagrada. Snimanje u ranoj fazi traje šest meseci (od septembra do februara naredne godine): od priprema, pojedinačnog snimanja, zakazivanja termina, potvrde mesta, do angažovanja fotografa, dogovaranja vozila za snimanje i tako dalje. Predmet snimanja uključuje direktore četiri velike osiguravajuće kompanije u Njujorku do generalnih direktora sedam velikih bolnica, uključujući doktore, pacijente i zaposlene kod klijenata. Moram da budem prisutan tokom svakog intervjua i snimanja kako bih osigurao da stvari idu dobro.

9. marta 2023. iznenada sam primio poruku od praktikanta Dona iz Argentine, koji radi video montažu. Rekao je da je došlo do problema sa njegovim kompjuterom i da su nestali snimci direktora četiri osiguravajuća društva i tri bolnice snimani od oktobra do novembra prošle godine. Da stvari budu još gore, nije napravio nijednu rezervnu kopiju. Rekao je da je odneo svoj računar najboljoj kompaniji u Argentini, ali oni nisu mogli da povrate fajlove. Odmah sam kontaktirao druga odeljenja da pitam da li neko ima rezervne fajlove, ali mi je rečeno da niko nema kopije. Kako se ovo moglo dogoditi? Osećao sam se kao da se nebo srušilo na mene i bio sam zapanjen.

Mislio sam da će Don moći da dovrši konačnu montažu video snimaka kada se vrati u Argentinu i da bismo mogli da objavimo video snimke u martu. Osećao sam ogroman pritisak zbog ove neočekivane komplikacije. Profesionalni fotografi i urednici moraju imati rezervne fajlove. Zašto ovo niko nije uradio? Ovo je osnovno znanje. To je značilo da smo morali ponovo da snimimo nedostajuće snimke. Kada sam pomislio da moram da ponovim ogroman zadatak koordinacije svega i objašnjavanja svom klijentu kao i svim izvršnim direktorima, pitao sam se da li će oni razumeti situaciju? Takođe, vreme je pritiskalo. Smatrao sam da je preteško. Nisam mogao da zamislim kako ću obaviti zadatak.

Naporno sam se trudio da se smirim. Nisam li ja praktikant? Ništa se ne dešava slučajno u kultivaciji. Moram sam da promjenim svoj način razmišljanja. Odlučio sam da učim Fa i šaljem ispravne misli. Takođe sam razmišljao koje vezanosti imam. 

Otkrio sam da sam zamerao Donu i okrivio ga za situaciju. Ali, na kraju krajeva, nije on namerno zaboravio da napravi rezervne fajlove, pa sigurno mora da je uznemiren i okrivljuje sebe. 

Da sam ja podsetio druge praktikante da naprave rezervne kopije, ovo se ne bi desilo. Bilo je stvari koje nisam dobro radio ili dobro razmislio o njima. Takođe sam se plašio da ću morati da radim više i mislio sam da ponovno snimanje znači dodatni posao. Morao bih da uložim dodatno dragoceno vreme. Moje sebične misli su bile razotkrivene. Bio sam odlučan da se otarasim ovih vezanosti.

Promena načina razmišljanja

Jednog jutra, dok sam meditirao, iznenada sam se setio šta je Učitelj rekao u Džuan Falun

,,Kad je teško izdržati, probajte da izdržite. Kad izgleda nemoguće i kažu da je nemoguće, probajte da vidite je li nemoguće.” 

Osećao sam da me Učitelj ohrabruje! Pomislio sam i na Učiteljevo predavanje u „Predavanje Fa na konferenciji u New Yorku 2008.”:

,,U ovom svijetu, teškoće na koje nailazi Učitelj svaki dan, uz popratni pritisak, dolaze u brojevima većim od desetaka tisuća, no nitko nije uspio u tome da se pokolebam i to ne može biti učinjeno.”

Šta znači ova nevolja na koju nailazim; zar to nije dobra stvar, prilika za usavršavanje u kultivaciji? Odmah sam osetio olakšanje. Dobio sam samopouzdanje da mogu sve da koordiniram i da obavim ponovna snimanja. Beskrajno sam zahvalan Učitelju što mi je dao nagovještaj!

Kontaktirao sam izvršne direktore, doktore i pacijente i rekao da ih treba ponovo intervjuisati. Naišao sam na njihovo razumevanje i zahvalio im se na saradnji. Nakon što sam zakazao intervjue, angažovao sam snimatelja da uradi snimanje. Radio sam efikasno i stvari su išle glatko. Don je doleteo iz Argentine u Njujork da prisustvuje snimanju. Izgubio je mnogo na kilaži i izgleda da je prošao kroz ogroman pritisak zbog incidenta. Nisam mu zamerio, čak sam ga uverio da će sve biti u redu.

Ispostavilo se da je Shen Yun u aprilu imao nastupe u njujorškom Lincoln centru. Svaki put kada sam išao na snimanje, nosio sam flajere da predstavim šou direktorima i doktorima. Doktor na NYU Langone Health je rekao: „Mislio sam da je ovo predstava Komunističke partije Kine. Svake godine kada sam video reklame koje promovišu Shen Yun, osećao sam odbojnost. Sada kada znam o čemu se radi, otići ću da vidim ako mi raspored dozvoljava.” Uz pomoć drugih praktikanata, uspeli smo da ponovo snimimo sve nedostajuće snimke.

U maju, uz aplauz, klijentov događaj je uspešno završen. Svi gosti su bili puni pohvala za tri spota koje smo snimili za dodelu nagrada i program. Glavni rukovodilac klijenta se takođe zahvalio NTD TV-u na uloženom trudu i rekao da se raduje ponovnom radu sa nama sledeće godine.

Bio sam dirnut i zahvalan Učitelju. Sve je kako je Učitelj rekao u Džuan Falun

,,Kultivacija zavisi od tvojih sopstvenih napora, dok gong transformiše učitelj.” 

Kako je divno kada sve posmatramo iz perspektive kultivatora.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024