Ne bismo trebali kalkulirati

(Minghui.org)

Dok sam čitao članak o kultiviranju na Minghui.org, shvatio sam da imam želju saznati je li išta od negativnih stvari izrečenih o Falun Dafa u članku istina. Taj je poriv bio snažan, a moje su ga ispravne misli mogle samo potisnuti, ali ne i eliminirati. Prisjetio sam se Učiteljevih riječi, ali sam ih upotrijebio kako bih se utješio, jer sam imao misao da eliminiram svoj poriv, ​​a ne da ga ignoriram.

Nakon što sam se smirio, ispitao sam misao i osjetio da to nije samo test da li uistinu vjerujem u Učitelja i Fa, već i pokušaj da se uništi moja vjera u njih. Mora postojati element u mojim mikroskopskim stanicama koji nije u skladu s Fa, koji je generirao tu negativnu misao.

Gledajući unutra, sjetio sam se da je Učitelj rekao:

Naravno, kroz ovo smo potpuno sagledali poziciju šinšinga svakog od učenika. Na početku ovoga, vi ste prošli kroz proces ozbiljnog razmišljanja, ali kako god bilo, to ne treba smatrati pogrešnim, jer vam je data prilika da razmislite: kakav je to čovek Li Hongdži? Je li ovaj Fa ispravan? Za one koji su bili u stanju da iskorače iz ljudskosti, koji su danas mogli proći kroz ovo, hajde da vam kažem ovo: uspeli ste!“ (“Predavanje Fa na Fa-konferenciji u zapadnim SAD,” Vođenje putovanja)

Sjetio sam se kada sam prvi put počeo prakticirati - čitajući Zhuan Falun sam shvatio da će biti testova za nas. Jednog će dana Komunistička partija Kine (KPK) pokrenuti progon, a ciljat će one praktikante koji prosvjeduju na Trgu Tiananmen. Dakle, kad je progon počeo 1999., nisam bio iznenađen. Međutim, kada su glasnogovornici KPK neprestano širili propagandu i laži o Dafa, počeo sam sumnjati. Razmišljao sam o svemu što sam doživio otkako sam počeo prakticirati i zaključio da je sve što je Učitelj rekao istina. Nisam upao u zamku KPK i prošao sam test.

Pronalaženje moje vezanosti za željeti dobitak

Pokušao sam se sjetiti kako sam prošao ovaj test. Prošao sam ga jer sam znao da je to zamka i učinio sam kako je Učitelj tražio. Sjetio sam se scene iz filma Nekoć smo bili božanstva, u kojoj je Feniks rekao Zhao Haifeng-u: “Jer ti uvijek kalkuliraš i uvijek želiš dobiti.” Shvatio sam da je razlog zbog kojeg sam nastavio prakticirati nakon početka progona to što sam razmišljao o tome što ću dobiti ako nastavim. Dostigao bih ispunjenje, imao bih nešto što obični ljudi nemaju i sva bi moja žrtvovanja bila vrijedna toga.

Drugim riječima, za mene je to bio poslovni dogovor. Prakticirao bih samo ako bi se moje žrtve isplatile; Ne bih prakticirao da u tome nema ničega za mene. Ovo je manifestacija ega i sebičnosti, elemenata koji nisu u skladu s Fa i koji me sprječavaju da se asimiliram s Fa i marljivo napredujem.

Naravno, mi razumijemo da na početku naše kultivacije postoji postupan proces učenja Fa. Međutim, nakon dugog vremena kultiviranja, ako netko i dalje želi dobiti od prakse i još uvijek kalkulira, tada se nije istinski probudio u smisao kultiviranja i ne zna što je Dafa.

Kada Učitelj želi spasiti biće koje je pogriješilo i suočava se s uništenjem, to biće ne bi trebalo popuštati i željeti nešto dobiti. Trebalo bi biti zahvalno i brzo se udaljiti od opasnosti. Praktikant koji se solidno kultivira stalno će vidjeti dubinu i značaj Dafa principa te cijeniti i zahvaljivati ​​Učitelju i Dafa.

Nakon što je progon počeo, počeo sam učiti Fa napamet. Osjećao sam kako sam se više približavao Učitelju što sam više pamtio. Suze su mi ispunile oči svaki put kad bi se spomenulo Učitelja. Imao sam osjećaj da je ovo više od pukog vjerovanja u Učitelja i Fa.

One noći kad sam prvi put učio Falun Dafa, sanjao sam da su se vrata otvorila na nebu i vidio sam Učiteljevu veličanstvenu sliku. Pružio mi je ruke. U snu sam bio osmogodišnji dječak i trčao sam prema Učitelju kao da je davno izgubljeni rođak. Iako se činilo da je Učitelj malo udaljen, nisam mogao doći do njega. Imao sam jednu misao: “Nastavit ću trčati dok ne stignem do Učitelja.” Još uvijek trčim nakon 20 i više godina.

Prava kultivacija ne dolazi s uvjetima, kao što je želja za pregovaranjem s roditeljima. Učitelj nas je pronašao, pokazao nam put do kuće, zaštitio nas na putu i preuzeo ogroman teret kako bi osigurao da stignemo do cilja. Ne usuđujemo se tražiti više.

Ovo je moje razumijevanje. Molim vas istaknite sve što nije u skladu s Fa.

Kategorija: Perspektive

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024