Indija: Posjetioci Lalbagh izložbe cvijeća se informišu o Falun Dafa

(Minghui.org)

Sajam cvijeća Lalbagh, koji se održava dva puta godišnje u botaničkoj bašti Lalbagh, jedna je od najpopularnijih atrakcija Bangalora. Bangalore, treći po veličini grad u Indiji, poznat je kao indijski Garden City ili Silicijumska dolina. Falun Dafa praktikanti su pozvani da učestvuju na 216. izložbi cvijeća koja je održana od 8. do 19. avgusta ove godine. Prisustvovalo je preko 800.000 posjetilaca iz svih krajeva. Tema ovogodišnje izložbe je bio život Bhimrao Ramji Ambedkara, političke ličnosti i društvenog reformatora.

Praktikanti su od cvijeća napravili prikaz meditacije majke i kćeri. Svaki dan festivala mijenjali su dizajn svog cvjetnog aranžmana kako bi predstavili novi sliku. Također su demonstrirali Falun Dafa vježbe, što je privuklo pažnju mnogih posjetilaca koji su poželjeli da saznaju više o praksi.

Praktikanti su dijelili letke na šest jezika: hindi, engleski, kanada, telugu, tamil i malajalam i govorili ljudima o principima Istinitosti, Dobrodušnosti i Tolerancije te kako su praktikanti u Kini proganjani u posljednjih 25 godina. Brojni posjetitelji su izrazili svoje saosjećanje i podržali napore praktikanata da razotkriju progon.

Posjetitelji sajma pored Falun Dafa štanda na Lalbagh Flower Showu.
Praktikanti su na izložbi svijeća napravili figure majke i kćeri kako izvode petu Falun Dafa vježbu, meditaciju.
Praktikanti su na izložbi cvijeća demonstrirali petu Falun Dafa vježbu.
Bivši član parlamenta Aneel Hegde je posjetio Falun Dafa štand na Lalbagh izložbi cvijeća.

Bivši član parlamenta Aneel Hegde je prvi poslanik u indijskom parlamentu koji je javno progovorio protiv progona Falun Dafa. Pohvalio je praktikante za njihove napore da ljudima kažu za progon i promovišu praksu. Divio se cvjetnoj figuri majke i kćeri koju su praktikanti napravili i nazvao je “nevjerovatnom!”

Mnogi posjetioci su se zaustavljali pored štanda kako bi saznali više o Falun Dafa i vježbama, a većina je rekla da nikada prije nisu čuli za ovu praksu. Mnogi su fotografisali praktikante kako demonstriraju vježbe i ostali su da ih samiisprobaju. Nekoliko prisutnih koji su, nakon izložbe cvijeća željeli nastaviti s istraživanjem Falun Dafa, ostavili su svoje kontakt informacije. Mnogi su kući ponijeli knjige i informativne materijale i rekli da žele saznati više o tome kako u svoje živote mogu ugraditi Falun Dafa i njegove principe.

Praktikanti posjetiteljima predstavljaju prvu vježbu Falun Dafa

Grupa djece, u pratnji svojih učitelja, je bila privučena izvođenjem Falun Dafa vježbi. I učenici i njihovi učitelji su željno postavljali pitanja o praksi. Nekoliko grupa učenika se slikalo pored Falun Dafa štanda i izrazilo svoju podršku praktikantima. Ponavljali su fraze: "Falun Dafa je dobar, Istinitost-Dobrodušnost-Tolerancija su dobri!"

Učenici koji su držali letke i poklone su se fotografisali ispred Falun Dafa štanda.

Posjetitelji koji su prvi put čitali i čuli za progon su bili šokirani i pitali praktikante zašto se Komunistička partija Kine uopće okrenula protiv svog naroda.

Jedan novinar koji je posjetio štand izrazio je zainteres za izvještavanje o progonu vjere i religije. Želio je izvijestiti o progonu Falun Dafa prakse kako bi što više proširio informacije.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024