Istinski gledam unutra i ispravljam sebe

(Minghui.org)

Kultivacija je veoma ozbiljna i svakodnevno se suočavamo sa raznim testovima. Želim da se ispravim, asimilujem sa Dafom i ispunim svoje praistorijske zavete da spasem živa bića.

Nedavno sam se fokusirala na posao i manje vremena sam trošila na kultivaciju. Zbog karme nisam mogla da se koncentrišem kada sam učila Fa ili vežbala, a moja kultivacija je bila ozbiljno ometana. Prosvetljena od Učitelja Lija, osnivača Falun Dafe, pre šest meseci sam počela da učim Fa napamet i moja kultivacija se brzo poboljšala. Kad god sam naišla na probleme, setila sam se učenja.

Učila sam napamet Učiteljeve članke, „Zbog čega spasiti živa bića“ i „O Dafi“. Takođe sam transkribovala i naučila napamet Prvo predavanje Džuan Faluna. Od Dafe sam razumela kako da se ponašam kada naiđem na probleme. Jedna od prednosti pamćenja Fa je to što sam mogla da eliminišem misli koje me ometaju. Isplivale su još neke ljudske misli koje su bile duboko skrivene, ali sam ih eliminisala.

Postepeno sam uspela da napravim neke pomake u kultivaciji. Jednom nakon prepisivanja Fa, jasno sam videla zlatni prsten oko moje glave. Znala sam da me Učitelj ohrabruje.

Uklanjanje vezanosti za požudu

Nakon što su mi misli postale jasne, primetila sam nedostatak u svojoj kultivaciji. To je bila vezanost za požudu.

Dok sam živela u Njujorku, zavedena konceptima modernog društva, nisam obraćala pažnju na svoje ponašanje. Ušla sam u vezu pre nego što je moj razvod okončan, ali nisam shvatila da moje ponašanje odstupa od tradicionalnih vrednosti.

Nedugo nakon što sam napustila mesto profesora, počela sam da izlazim sa običnim ljudima i nisam mogla da razlikujem ispravno od devijantnog ponašanja. Ponovo sam imala seksualni odnos. Bila je to velika mrlja na mojoj kultivaciji.

Učitelj je rekao:

,,Nije problem da se kultivišete dok se maksimalno saobražavate sa društvom običnih ljudi. U redu je da živite kao muž i žena, ali ako niste muž i žena, a imate seksualne odnose, onda činite nešto najprljavije. To je nešto što bogovi apsolutno ne mogu prihvatiti—ni jedan jedini bog to ne može da prihvati.” Predavanje Fa na Fa-konferenciji Istoka SAD

Iz ovog predavanja sam naučila da je moje ponašanje bilo pogrešno i da ne ispunjava standarde za kultivatora. Počela sam da se ispravljam na osnovu Fa, i moje misli su postale ispravne. Naporno sam radila da eliminišem sve što me je ometalo.

Kada sam prvi put počela da vežbam, karma koju sam akumulirala u prošlosti me je ometala. Pre nego što sam uspela da završim sa čitanjem Džuan Faluna, ometale su me razne vrste iskušenja. Da me Učitelj nije ohrabrio, ne bih mogla da eliminišem smetnje.

Još jedna mana koja je omela moju kultivaciju bila je to što nisam iskreno verovala u Učitelja i Dafu. Ova neverica je bila osnovni razlog zašto nisam uspeo da eliminišem vezanosti. Iako mi je Učitelj davao nagoveštaje, još uvek nisam razumela. Nisam bila u stanju da se marljivo kultivišem na putu kultivacije koji mi je Učitelj uredio.

Imala sam vezanost za strah. Nedavno sam videla osobu koja je nosila majicu na kojoj je pisalo „STRAH“. Ovo me je uplašilo i znala sam da Učitelj želi da uklonim ovu vezanost, ali bilo je teško. Znala sam to jer sam pokušala da eliminišem strah pre mnogo godina kada sam pokušala telefonom da objasnim istinu pravosudnim službenicima u Kini.

Gledanje unutra i održavanje ispravnih misli

Dok sam dalje gledala unutra, pronašla sam duboko skrivenu ideju koju nisam mogao da eliminišem. Znala sam da moram da ojačam svoje ispravne misli i dozvolim svom istinskom biću da preuzme kontrolu. Ispostavilo se da sam uvek verovala da se usavršavanje u kultivaciji postiže izvođenjem vežbi za poboljšanje mog fizičkog tela. Nisam shvatila da je pravo poboljšanje kroz popravljanje mog šinšinga.

Kako sam nastavila da gledam unutra, identifikovala sam više vezanosti kao što su lenjost, sebičnost, samozadovoljstvo, ponos, ogorčenost i ljubomora. Shvatila sam da te vezanosti usporavaju moju kultivaciju.

U svojih više od 20 godina kultivacije, uvek sam tražila faktore koji su izazvali moje probleme. Nisam znala da samo gledajući unutra mogu da vidim vezanosti koje su izazvale moju patnju i da eliminišem karmu koju sam stvarala tokom života.

Učitelj mi je ove godine dao mnogo saveta, koji su mi pomogli da napredujem u svojoj kultivaciji. Kada sam meditirala, primetila sam neke ljudske predstave koje su izranjale iz mojih vezanosti koje su bile dobro skrivene i koje je trebalo iskoreniti. Znam da samo marljivom kultivacijom mogu potpuno iskoreniti ove vezanosti i nastaviti putem kultivacije koji je uredio Učitelj, i na kraju se vratiti na mesto koje je Učitelj pripremio za mene.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024