Čak su i mali izbori prilike za kultiviranje

(Minghui.org)

Nedavno sam sudjelovao u aktivnostima povodom obilježavanja 20. srpnja u Washingtonu, D.C., kojima je obilježena 25. godišnjica brutalnog progona Falun Dafa od strane kineskog komunističkog režima u Kini. Po povratku kući, pogledao sam video događaja i bio dirnut kada sam vidio praktikante kako marširaju pod užarenim suncem i podršku političkih vođa i prolaznika. Međutim, primijetio sam i neka područja za poboljšanje, posebno u malim stvarima.

Naše ponašanje u svakodnevnom životu odražava naše pravo stanje kultiviranja. Zbog vrućeg vremena, organizator događaja je osigurao besplatnu flaširanu vodu i lubenicu za praktikante izvan grada. 

Kao Dafa praktikanti, trebali bismo se pridržavati Dafa standarda u svim svojim postupcima i pokazati ponašanje praktikanta. Učitelj je ovako opisao Mudraca: 

“… on je pun velikih stremljenja, dok vodi računa o sitnim detaljima.“ (“Mudrac,” Bitno za daljnje napredovanje)

Međutim, vidio sam neke praktikante koji su se ponašali sebično u trivijalnim stvarima, možda ih odbacujući kao beznačajne.

Nakon parade prošle godine, praktikanti u D.C.-u donijeli su tvrdo kuhana jaja za sudionike događaja. Neki praktikanti su uzimali više od jednog jaja; drugi su uzeli jaja za one koji nisu bili prisutni. Čak sam vidio jednu osobu kako stoji pokraj kutije za jaja i jede jedno jaje za drugim.

Praktikanti iz D.C.-a također su donijeli lubenice. Većina sudionika odabrala je veće, ljepše kriške, a manje je ostavila drugima. Ove godine sam vidio stariju praktikanticu kako stoji pod vrelim suncem, zauzeta rezanjem lubenica bez prestanka. Divio sam se njezinoj predanosti i nisam joj želio povećati teret; pa sam uzeo kriške lubenice koje je izrezao drugi praktikant.

Kasnije tog dana, vratio sam se do štanda s lubenicama i uzeo mali okrajak pred starijom praktikanticom. Na moje iznenađenje, iznenada se uzrujala i povisila glas na mene kako bi izrazila svoju frustraciju zbog praktikanata koji su birali veće dijelove. Iako nisam očekivao njezinu reakciju, razumio sam njezine osjećaje i nisam njezine riječi shvatio osobno.

Dok kultiviramo nesebičnost, čak i nešto tako malo kao što je uzimanje veće kriške lubenice može otkriti sebičnost — tvrdoglavu osobinu starog kozmosa koje se još nismo oslobodili.

Učitelj nam je rekao:

Također želim vam reći da je vaša priroda, u prošlosti, zapravo počivala na samoljublju i sebičnosti. Od sada, da biste stekli ispravno Prosvjetljenje nesebičnosti i altruizma, što god radili, najprije morate misliti na druge. Znači, od sada, što god radili ili što god pričali, morate misliti na druge – pa čak i na buduće generacije – kao i na vječnu stabilnost Dafa.“ (“Bez propusta u Buda-prirodi,” Bitno za daljnje napredovanje)

Ono što smo stekli kroz učenje Fa treba se odražavati u našim riječima i djelima u svakom trenutku. Kada ne uspijevamo, Fa je taj koji nas čini svjesnima naših pogrešaka. Ako ne shvaćamo svoje pogreške ili ako reagiramo obrambeno kada nam drugi ukažu na njih, tada je ego možda u igri. Trebali bismo se zapitati: Mjerimo li svoje postupke koristeći standarde Dafa ili standarde naših ljudskih vezanosti i osjećaja? Koristimo li Dafa da bismo opravdali svoje vezanosti ili ocjenjujemo druge prema standardima Dafa dok zanemarujemo vlastite nedostatke?

Izdržali smo velike nedaće u našoj kultivaciji, tako da si ne možemo priuštiti da posustajemo oko trivijalnih stvari. Na primjer, može se činiti da se neki praktikanti dobro kultiviraju, ali su nervozni oko hrane i žale se na njezinu količinu ili kvalitetu. Kultivator ne može dopustiti da njegova kultivacija bude ometena nečim tako sporednim kao što je komad lubenice ili jaje.

Trebali bismo biti zahvalni našim kolegama praktikantima u D.C.-u na njihovim doprinosima u novcu, materijalu i radnoj snazi. Nakon svake godine aktivnosti, praktikanti iz drugih regija trebali bi razmisliti o tome što je dobro učinjeno, gdje su potrebna poboljšanja i kako implementirati ta poboljšanja kako bi se izbjeglo ponavljanje istih propusta u budućnosti.

Ovo je moje razumijevanje. Molim vas da istaknete sve što nije u skladu s Fa.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024