Razmišljanja o mojih deset godina kultivacije

(Minghui.org)

Pozdrav, poštovani Učitelju! Pozdrav, kolege praktikanti!

Kada sam imala 30 godina bila sam fokusirana na svoju karijeru i radila na ispunjenju svog američkog sna. Pre deset godina imala sam priliku da učestvujem na događaju koji je organizovao radio Sound of Hope gde sam srela prijatelja koji vežba Falun Dafu. Preko njega sam saznala za Dafu.

Gledajući unazad na ovih deset godina pomaganja Učitelju da ispravi Fa i spasava živa bića, iako je put bio neravan, nikada nisam oklevala. Zahvalna sam na stalnoj brizi Učitelja, koji mi je omogućio da preuzmem nove izazove, postignem napredak u svojoj kultivaciji i eliminišem vezanosti.

Učestvovanje u Tian Guo Marching Band

Tokom pandemije COVID-a, mnogi praktikanti su se iselili iz oblasti zaliva iz različitih razloga, uključujući nekoliko članova orkestra Tian Guo Marching Band. Smatrala sam da su orekstru potrebni ljudi, i trebalo bi da se pridružim da popunim mesto. Nisam imala muzičku pozadinu niti sam znala da sviram instrument. Iako sam znala da će za učenje biti potrebno vreme – nešto što mi je nedostajalo – ova misao je postajala sve jača. Nisam mogla da odolim da ne kontaktiram koordinatora.

Napravljeni su aranžmani da naučim da sviram klarinet, i uz pomoć kolege praktikanta, dobila sam klarinet dobrog kvaliteta. Kada mi ga je predao, ozbiljno je rekao: „Ovaj klarinet miruje tri godine i treba mu neko da mu vrati duh. Nadam se da možes pomoći da ponovo služi svojoj svrsi.” Kada je ovo rekao, osećala sam se kao da mi Učitelj preko njega govori da učestvujem u Tian Guo Marching Band.

Sećam se da pre nego što bi se zvanično pridružili bendu, od novih članova je zahtevano da prođu test sa četiri paradne kompozicije da bi učestvovali na sledećoj paradi. Morali smo da snimimo video snimke na kojima sviramo četiri kompozicije. Tokom snimanja morali smo da marširamo u ritmu sa metronomom i nismo mogli da gledamo note. Sve četiri kompozicije su morale biti izvedene ispravno da bismo prošli. Mislila sam da će ovaj test biti lak jer su bile dve nedelje do parade. Verovala sam da to mogu. Dakle, vežbala sam četiri kompozicije više od sat vremena svakog dana, sa željom da ih snimim i završim sa tim.

Međutim, nisam predvidela poteškoće. Iako sam mislila da mogu da sviram, čim sam počela da marširam u ritmu, činilo se da mi ruke i stopala izmiču kontroli. Moj um je bio fokusiran na ritam, zbog čega sam zaboravila note i nisam mogla da proizvedem nikakav zvuk. Bilo je potrebno neko vreme da se naviknem na marširanje dok sviram, ali je pritisak snimanja pogoršao situaciju. Stalno sam pravila greške. Posle mnogo pokušaja, počela sam da se osećam nervozno i nestrpljivo. Skoro dva sata kasnije, još uvek nisam mogla da odsviram bez grešaka, pa sam morala da pokušam ponovo sledećeg dana.

Dve nedelje su prošle i konačno sam završila snimanje četvrte kompozicije i poslala snimak. Ostala su samo dva dana do parade. Međutim, vođa sekcije me je obavestio da ovaj snimak nije prošao jer nisam pravilno odsvirala isprekidane osmine. Morala sam da ponovo odsviram i snimim. Možete zamisliti kako sam se osećala. Osećanja ogorčenosti, nestrpljenja i frustracije su se pojačala. Osećala sam se potišteno. Sama pomisao da se ponovo suočim sa kamerom učinilo je da se osećam nelagodno. Proletela mi je misao: možda jednostavno ne bi trebao učestvovati u toj paradi.

Ali odmah sam odbacila ovu negativnu misao. Počela sam da gledam unutra i prisećam se svojih misli u protekle dve nedelje. Dok sam snimala, bila sam nestrpljiva, iznervirana, plašila sam se nevolja i napora. Želela sam brz uspeh. Nije li ovo manifestacija kulture Komunističke partije Kine?

Shvatila sam da učešće u Tian Guo Marching Band zahteva mentalnu snagu i snagu volje kada učite instrument od nule i postignete određeni nivo za kratko vreme; inače bi bilo teško istrajati. Ova misao je proizašla iz čvrstog verovanja u Učitelja i Fa, kao i iz stalne svakodnevne kultivacije. Snimanje četiri kompozicije tretirala sam kao formalnost i nisam shvatila da je ovaj korak proces kultivacije. Ovaj korak bi mogao da pokaže da li sam prošla test benda i postala član benda i pridružila se članovima benda da bih spasila više svesnih bića. Kako je svet ovaj korak! Morala sam odmah da ispravim svoj stav i pristupim ovom testu sa ozbiljnošću i jakim ispravnim mislima.

Dakle, strpljivo sam vežbala isprekidane note sve dok nisam mogla pravilno da odsviram. Kada sam konačno predala video snimak, bilo je već 23.30. Sledećeg dana su me obavestili da mogu da se pridružim paradi.

Stupajući zajedno sa ostalim članovima benda rame uz rame, držala sam klarinet visoko, marširajući ponosno. Gledaoci parade sa obe strane su nam mahali i bodrili nas, fotografisali se. Bili su uzbuđeni što su čuli divan zvuk Falun Dafe. U tom trenutku sve dosadašnje muke su se pretvorile u slatki nektar. Mogla sam da osetim da me Učitelj gura napred, omogućavajući mi da spasem više živih bića učešćem u Tian Guo Marching Band.

Prihvatanje novih izazova 

Tokom promocije Shen Yun 2022., naš lokalni organizator Shen Yun je obezbedio dve retke prilike za intervju sa vodećim TV stanicama. Nadali smo se da će ovi intervjui pomoći publici da bolje razume značaj i značenje Shen Yun i da poveća prodaju karata. Pošto sam ranije učestvovala na nekoliko intervjua o Shen Yunu na radio stanicama, glavni koordinator me je zamolio da radim TV intervjue. Iako sam pristala, osećala sam veliki pritisak.

Jedan od dva TV intervjua bio je direktan prenos u trajanju od pet do šest minuta. Drugi je snimljen. Bila sam nervozna kada sam pomislila da se treba suočiti sa kamerom. Iz prošlih iskustava, kada bi objektiv kamere, koji je izgledao kao veliko oko, zurio u mene, um bi mi se ispraznio i mogla bih zaboraviti šta sam htela da kažem. Štaviše, engleski nije moj maternji jezik, a ovaj put je to direktan prenos, ne ostavljajući mesta greškama. Pomislila sam, ako ne budem dobro radila, šta će kolege praktikanti mislili o meni? Da li bi to negativno uticalo na Shen Yun?

Brzo sam shvatila da se radi o vezanosti, jer sam pokušavala da se fokusiram na svoja osećanja i reputaciju. Kao praktikantu, moja osnova za bilo šta treba da bude nesebična, usmerena na potvrđivanje Fa i spasavanje živih bića, ne vezujući se za to da li mogu da uradim dobro ili ne. Morala sam ovo dobro da uradim.

Počela sam da razmišljam o detaljima. Trebalo bi da predložim pitanja za intervju, koja će mi postavi novinar i šta bih želela da kažem o Shen Yunu kako bi ljudi bili inspirisani da kupe karte. Pažljivo sam čitala o devet karakteristika Shen Yuna, gledala video zapise na veb stranici Shen Yuna i naučila jezik koji su izvođači Shen Yuna koristili da bi predstavili Shen Yun i povratne informacije publike. Provela sam dosta vremena organizujući svoje misli i razmišljajući o tome šta sam htela da kažem. Kroz video snimke sa povratnim informacijama publike, dodatno sam razumela globalni uticaj Shen Yuna i njegovu moć da spasava ljude.

Nakon organizovanja scenarija, sledeći izazov je bio kako da prezentujem pripremljeni sadržaj kako bih mogla prirodno i tečno da razgovaram sa novinarom, pred kamerom. Znala sam da samo pamćenje scenarija nije dovoljno; Morala sam da uvežbavam svoje odgovore više puta kroz više lažnih intervjua da bih izgradila samopouzdanje. Zamolila sam kolege praktikante i članove porodice da se smenjuju u simulaciji intervjua sa mnom, gde su postavljali pitanja, a ja sam odgovarala. 

Bila sam nervozna i moji odgovori su bili predugački, pa sam više puta revidirala scenario i razmatrala ga. Da bih odgovorila sažeto, jasno i tečno, a da ne izgubim iskren odgovor na moguća pitanja, stalno sam u mislima uvežbavala scenario. Vežbala sam dok sam hodala, vozila se, pa čak i dok sam se tuširala. Nastavila sam da šaljem ispravne misli da bih očistila svoje polje i eliminisala smetnje. Osećala sam da je Učitelj uklonio mnogo loših supstanci za mene.

Stigla sam u studio na dan kada je bio zakazan direktan prenos. Pošto je bilo uživo, oprema za snimanje je bila veoma napredna. Ispred mene nije bila samo jedna kamera kao što sam zamišljala, već više kamera nalik robotima koje su klizile po različitim šinama, snimajući sagovornika iz različitih uglova. Novinarka nije pratila pitanja koja sam dala, ali mi je uzbuđeno rekla da dugo vremena želi da gleda Shen Yun i da je srećna što je saznala više kroz ovaj intervju. Šestominutni intervju je prošao bez problema. Sećam se da je moja poslednja rečenica rekla publici da gleda Shen Yun jer je to predstava na koju su dugo čekali.

Nakon što sam uradila intervju uživo, drugi, snimljeni, intervju je bio mnogo lakši.

Učitelj je rekao,

,,Ali to nije istina, jer vaša strana koja se uspešno kultivisala sve zna, i bez obzira kako nešto uradite, to će biti dobro, i bez obzira kako radite te stvari, vi ćete moći da ih uradite dobro. Znači da samo treba da imate tu misao. Kad znate šta treba da uradite, napred, radite to, a dok budete radili, vaša mudrost će neprestano istupati napred, jer u tom času, ona vaša strana koja se uspešno kultivisala će se fuzionisati sa vašom stranom ovde. To je bog, koji je svemoguć! I, naravno da će mala stvar biti rešena za čas, a vaša mudrost će izroniti – tada je drugačije! A ako se zaglavite, Učitelj će vam dati mudrost (smeje se). (Aplauz).” Predavanje i objašnjavanje Fa na Fa-konferenciji u njujorškom Metropolitanu

Kroz ovo iskustvo osetila sam Učitelju podršku, što mi je omogućilo da prevaziđem svoje psihološke barijere i hrabro prihvatim nove izazove. Verujem da je put koji je uredio Učitelj najbolji. Takođe sam naučila kako da bolje promovišem Shen Yun, napredujući u kultivaciji kroz taj proces.

Vođenje mladih učenika i jačanje ispravnih misli

Moje primarno okruženje za kultivaciju je porodica, kod kuće. Moja muž, zapadnjak, veruje u Isusa i, iako se ne meša u moje vežbanje Falun Dafe, on to ne podržava. On takođe ne podržava kultivaciju naše dve ćerke, tako da obično učimo Fa i radimo vežbe kada on nije kod kuće.

Moja je odgovornost i misija da dobro vodim mlade učenike. Kada su bili veoma mali, učila sam ih vežbama, i oni su uživali u učenju Fa sa mnom. Iako su to radili samo kada sam ih podsetila, pod zaštitom Falun Dafe, principi Fa su se polako ukorenjivali u njihovim srcima, održavajući ih zdravim. Kao majka, vodim ih da koriste principe Fa kako bi prevazišli teškoće i razlikovali dobro od lošeg u današnjem haotičnom društvu. Podsećam ih da uče Fa i rade vežbe kada se ne osećaju dobro. Želela bih da podelim jedan primer.

Moja 12-godišnja ćerka iznenada je osetila hladnoću, imala je simptome prehlade, a zatim je počela da ima temperaturu i glavobolju. Osećala se tako neprijatno da je zaplakala. Moj muž je bio veoma uznemiren jer su se deca retko osećala loše, a ona je je imala visoku temperaturu. Nagovarao me da je odvedem u hitnu pomoć. Mislila sam da nije potrebno; osećala sam da samo eliminiše karmu. Muž me je pritiskao, govoreći da ako je ja ne odvedem u hitnu pomoć, on će. Mislila sam, ako je odvedes u hitnu pomoć, ne znamo šta će se desiti. Ali videvši koliko je ćerci loše, osetila sam nelagodnost.

Pa sam je pitala da li želi da ide u bolnicu. Rekla je ne. Rekla sam, hajde da onda zajedno recitujemo Učiteljevo „O Dafi“. Držala sam je za ruku i recitovala Fa. Osećala se veoma loše i nevoljno je slušala kako recitujem. U tom trenutku je ušao moj muž i rekao: „Daću ti deset minuta da se spremiš za bolnicu”. 

Tešila sam svoju ćerku govoreći joj da bude jaka. Ako neće da ide u hitnu pomoć, jedini način je da uradi vežbe. Imali smo deset minuta, sasvim dovoljno da odvežbamo treću vežbu, „Prodiranje u dve kosmičke krajnosti“. Osećala se previše loše da ustane iz kreveta, ali nije odbila moj predlog. Uvek se osećala bolje nakon jedne ili dve vežbe. Ovog puta sam morala da upotrebim jake ispravne misli da je ubedim da ustane. Nevoljno je ustala iz kreveta, i dok mog muža nije bilo u sobi, počeli smo da vežbamo. Plakala je dok je pomerala ruke gore-dole jer se osećala tako loše. Rekla sam sebi da izgled ne sme da me pokoleba. Dok je Učitelj pazio na nju, ohrabrila sam je da završi vežbu. Tih deset minuta je delovalo veoma dugo. Plašila sam se da ću biti dirnuta emocijama, pa sam zatvorila oči, vežbala treću vežbu sa njom i nastavila sa svojim ispravnim mislima.

Nakon što je završila treću vežbu, iznenada se osmehnula i rekla da se oseća bolje. Upravo tada je moj muž ušao i pitao jesmo li spremni. Uzela sam toplomer, izmerila joj čelo, temperatura je bila normalna. Bila sam iznenađena i uzbuđeno sam mu pokazala toplomer. Bio je još više iznenađen, ali je, videvši osmeh naše ćerke, bio zadivljen i odlučio da ne ide u hitnu pomoć. Učitelj sve vreme zaista pazi na mlade učenike. Zbog ovog čuda, moja ćerka je posle imala više vere u Učitelja i Fa. Tokom ovog leta, dobrovoljno je ustajala svakog dana da bi slušala predavanja Učitelja i vežbala vežbe.

Zaključak

Ovo su neka od mojih iskustava kultivacije u poslednje dve godine. Duboko osećam koliko je kratko vreme i tešku odgovornost spasavanja ljudi. Kao Dafa učenici, mi smo nada za živa bića, tako da moram da iskoristim svaku sekundu da dobro učim Fa i, kroz istinsku i čvrstu kultivaciju probijem svoje vezanosti, hrabro se suočim sa različitim izazovima i preuzmem nove odgovornosti. Trebalo bi da uradim više i to brzo i da budem u skladu sa titulom „učenika Dafe“ tokom perioda Fa-ispravljanja.

Hvala vam, Učitelju i kolege praktikanti. Ako postoji nešto što nije u skladu s Fa, ljubazno me ispravite.

(Predstavljeno na Fa konferenciji u San Francisku 2024.)

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024