Yulin, Tajvan: “Prakticiranje Falun Dafa pomaže drugima i koristi sebi”

(Minghui.org)

Falun Dafa asistenti u središnjem Tajvanu čitali su učenja Falun Dafa (Fa) zajedno i razgovarali o svojim iskustvima kultiviranja tijekom seminara u Yunlinu održanog 24. i 25. kolovoza 2024. Više od 80 praktikanata iz Taichung-a, Changhua i Nantou-a raspravljalo je o tome kako su primijenili Dafa načela Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije u svojim svakodnevnim životima. Sudionici su rekli da su puno naučili i da su odlučni marljivije se kultivirati. 

Grupno studiranje i razmjena iskustava poslijepodne 25. kolovoza u Yunlinu, Tajvan
Grupne vježbe u zatvorenom i vani ujutro 25. kolovoza

Zajedničko poboljšanje kroz grupno učenje

Jiyan je rekao da je imao fizičku i duhovnu korist od prakticiranja Falun Dafa.

Nakon pandemije COVID-a, regionalni koordinator Jiyan shvatio je da su neki praktikanti u njegovom području postali pesimistični. “Svi znamo da je važno čitati Falun Dafa učenja”, rekao je, “pa smo jedan praktikant i ja razgovarali o tome kako bolje stvoriti dobro okruženje za grupno učenje.” Poticali su praktikante da formiraju male grupe za učenje kako ne bi morali putovati daleko. Također su dodali više sastanaka kako bi se prilagodili različitim rasporedima praktikanata. 

“Tijekom ovog procesa i ja sam se dosta promijenio”, rekao je Jiyan. “Naučio sam razmišljati sa stajališta drugih praktikanata. Na primjer, moram uložiti više truda i doprijeti do drugih.”

Agent za nekretnine, Jiyan je rekao da je imao ogromnu korist od prakticiranja Falun Dafa. Nakon što je njegovoj supruzi 2010. dijagnosticiran maligni tumor, klijent je preporučio Falun Dafa i par je počeo prakticirati. “Iako su liječnici rekli da moja supruga može živjeti još samo pet godina, potpuno se oporavila i od tada je zdrava”, rekao je, dodajući da je život općenito postao lakši nakon što se prestao fokusirati na svoj ugled i novac.

Jiyan je imao lošu narav i često je psovao druge. “Moj otac je sada drugačiji i više ne govori ružne riječi”, kaže njegova kći. Zbog jake konkurencije na radnom mjestu razvio je snažnu vezanost za ugled i materijalnu dobit te se jako ljutio ako je mislio da ga njegovi kolege iskorištavaju. Njegovi suradnici sada kažu da više nije depresivan kada ne može sklopiti posao i da se ne uzbuđuje kada to i učini. Jiyan kaže: “Normalno je ne sklopiti posao; sklapanje posla je blagoslov.” 

Ovaj mentalitet dolazi iz učenja Falun Dafa, objasnio je Jiyan. “Naučio sam da ako je nešto tvoje, to ćeš i imati; ako nije tvoje, ne možeš to dobiti čak i ako se boriš za to", rekao je. Kao rezultat toga, on više rijetko ima sukobe sa svojim kolegama i može zadržati smiren um. 

Rastavljena obitelj ponovno na okupu

Guizhi je rekla da je Falun Dafa donio mir njezinoj obitelji. 

Guizhi je asistent volonter na mjestu grupne prakse. “Otkrila sam da najveće poboljšanje za nas asistente dolazi kada pomažemo drugim praktikantima”, rekla je. Na vježbalištu uvijek ima stvari o kojima se treba pobrinuti. Osim što osigurava stabilno mjesto za grupnu praksu, ona također pomaže praktikantima da govore ljudima o Falun Dafa i pomaže im razotkriti progon u Kini. “Kada asistenti naiđu na probleme u pomaganju praktikantima ili imaju probleme među sobom, dijelimo naše razumijevanje kako bi se svi mogli poboljšati u skladu s Falun Dafa učenjima”, rekla je. 

Nakon operacije 2002. zbog malignog tumora jajnika, Guizhi je imala stalne zdravstvene probleme. Prijatelj joj je predložio da proba Falun Dafa. Bez daljnjeg liječenja ili bilo kakvih lijekova, od tada je zdrava. 

Kao poreznik, Guizhi često upada u sukobe na poslu. Posao je zamoran i poreznici komuniciraju s ljudima koji imaju svakakve negativne stavove. U prošlosti je često razmišljala o pronalasku drugog posla. Sada joj se zdravstveno stanje popravilo i dobrog je raspoloženja. Kolege joj često govore: “Uvijek si srdačna i voljna pomoći drugima.” 

Zbog nerazumijevanja, Guizhi je suprug ostavio prije 20 godina. “Morala sam raditi sve, zarađivati ​​za život i odgajati naše dijete. Stoga sam uvijek zamjerala svom mužu” - prisjetila se. Nakon što je postala praktikantica, pokušala je potisnuti svoju ogorčenost, ali su se negativne misli često vraćale. Molila je Učitelja Li-a (osnivača Falun Dafa) da joj pomogne prevladati te negativne emocije. 

Kasnije je Učitelj dao Guizhi nagovještaj da joj svi koje je srela pomažu u kultivaciji. Njezina je ogorčenost odmah nestala. 

Zbog visokog krvnog tlaka njezin suprug je prije tri godine patio od slabog vida i bio je hospitaliziran. Guizhi je požurila u bolnicu i toplo zagrlila svog supruga. Barijera između njih je nestala i njezin se muž vratio kući. 

Učiteljica od povjerenja

Yunpin: Falun Dafa pomaže drugima i koristi sebi. 

Yunpin, koordinatorica projekta objašnjavanja istine, rekla je da je Falun Dafa pomogao njoj i ljudima oko nje. Nakon što je odrasla, uvijek je tražila duhovno vodstvo, ali ga nije našla. 

Jednog dana 2019. pročitala je nekoliko stranica Zhuan Faluna (glavna učenja Falun Dafa) i bila je zapanjena. “Knjiga je odgovorila na mnoga moja pitanja i sjajna je!” rekla je. Godine 2021. odlučila je prakticirati Falun Dafa. Unutar šest mjeseci njezino se zdravlje dramatično poboljšalo. Njezine dugogodišnje migrenske glavobolje i problemi s plućima su se smanjili, a bila je energičnija nego ikad. 

Njena majka, budistica, također je počela prakticirati Dafa. Nakon što je poslušala audio snimke predavanja Učitelja Li-a, njezina je majka rekla da su sva pitanja koja je imala u budizmu dobila odgovore u Falun Dafa. “Protraćila sam 18 godina [prakticirajući budizam]”, rekla je. 

Iako je njezina majka trebala na operaciju stopala, otkazala ju je jer je u roku od tri mjeseca mogla normalno hodati. “Kada je tvrtka moga brata organizirala jednodnevno obiteljsko planinarenje, moja je majka hodala brže od mnogih mladih ljudi, iako je u svojim 70-ima. Svima je rekla da je to zato što prakticira Falun Dafa.”

Kao učiteljica, Yunpin je sposobna slijediti principe Istinitosti, Dobrodušnosti, Tolerancije na poslu i naučila je svoje učenike kako da budu dobri ljudi. Učenici i njihovi roditelji vrlo su zahvalni za Yunpin-in utjecaj. 

S vremenom su njezini učenici naučili podsjećati jedni druge da djeluju u skladu s Dafa principima Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije. Jedna od njih, Hani, rekla je da se nada da će pomagati drugima nakon odrastanja, poput svoje učiteljice. Jedan roditelj, Du, koji je kršćanin, ostavio je poruku u školskoj grupi na društvenim mrežama: “Slijedimo svi Istinitost-Dobrodušnost-Toleranciju. Falun Dafa je dobar i hvala Vam Učitelju Li.”

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024