Istinsko razumevanje da je eliminisanje karme dobra stvar

(Minghui.org)

Nedavno sam čula da jedna praktikantkinja ima ozbiljne simptome bolesti. Često sam sa njom delila svoje razumevanje zasnovano na Fa kako bih joj pomogla da ojača svoje ispravne misli. Takođe sam nastavila da gledam unutra i shvatila da iako joj se dogodila ova iluzija karme bolesti, to takođe testira moje razumevanje eliminacije karme.

Nedavno sam i ja osetila lakše simptome karme bolesti. Delovi moje kože su postali crveni i otečeni i počeli su da se ljušte. Pošto sam stalno jačala svoje razumevanje Fa u vezi sa ovim, nisam to tretirala kao bolest i znala sam da eliminišem karmu.

Učitelj je rekao:

“Nakon prve faze, telo praktikanta više nije obično. Pošto dostigne stanje Mlečno-belog tela, praktikant više nikad neće biti bolestan. Bol koji može nastati tu i tamo, ili neprijatnost koju osetite u određenom delu tela, nije bolest iako može ličiti na to: u pitanju je nešto što prouzrokuje karma.” (Poglavlje 2, Falun Gong)

Razvoj gonga je veoma brz kada neko praktikuje Falun Dafu. Razumem da je praktikant koji se kultivisao dugi niz godina odavno prošao tu fazu i zato više nema bolesti. Jednostavno, kada kultivacija dostigne određeni nivo, postoji deo karme koji se mora eliminisati, a eliminisanje je neprijatno. Što se tiče osećaja bola ili svraba, sve su to ljudski osećaji i ako mislite da su stvarni, stare sile mogu pojačati osećaje vašeg ljudskog tela i tako postići svoj cilj da uzdrmaju vaše ispravne misli.

Dok praktikujemo Falun Dafu, kultivišemo se svojom glavnom svešću, tako da kada eliminišemo karmu i patimo, to moramo činiti sa čistim umom. Stoga, čak i kada telo doživi bol, svrab ili druge simptome, ne bi trebalo da to shvatamo ozbiljno. Umesto toga, treba da učvrstimo svoje ispravne misli i eliminišemo smetnje.

Dok sam nastavljala da učim Fa i produbljujem svoje razumevanje eliminacije karme, crveni, natečeni delovi moje kože postepeno su se oporavljali. Međutim, jednog dana kada je posebno svrbelo, nisam mogla da izdržim i počešala sam se još nekoliko puta. Sledećeg dana, crvenilo i otok su se naglo pogoršali.

Pogledala sam unutra da vidim da li se moje ispravne misli kolebaju i imam li problema sa šinšingom. Nakon što sam se preispitala, osetila sam da se moje ispravne misli nisu pokolebale i da nemam loših misli. Pa zašto se onda pogoršalo?

Iako sam znala da su muke i eliminisanje karme dobre stvari, prosvetlila sam da kada se moje stanje poboljšalo, osećala sam se prilično dobro; kada se iznenada pogoršalo, i dalje sam tretirala „pogoršanje“ kao lošu stvar i stoga sam se pitala da li nešto nije u redu. Takođe sam pokušala da rešim problem kako bi se moje stanje uskoro poboljšalo i kako bi prestalo da mi bude neprijatno.

Nisam istinski tretirala eliminaciju karme kao dobru stvar. Da sam smatrala da je eliminacija karme dobra stvar, zar onda takozvano „pogoršanje“ ne bi bilo dobro? Ako karma dođe brzo, zar se onda ne eliminiše brzo? Nije li dobra stvar brzo eliminisati karmu?

Što se duže kultivišem, sve više shvatam Učiteljevu beskonačnu milost. On je izdržao toliko karme za praktikante i živa bića. Kao praktikanti, ono što možemo da uradimo tokom iskušenja je da dobro učimo Fa. Zatim, kada budemo prolazili kroz eliminaciju karme, zaista ćemo razumeti situaciju zasnovanu na Fa principima i shvatiti da je ovo odlična prilika da se poboljšamo, tako da je to odlična stvar. Ne bi trebalo da pokušavamo da odbacimo karmu ili izbegavamo da je eliminišemo.

Trebalo bi da imamo nepokolebljivu veru u Dafu i da ne posustajemo u spasavanju ljudi i objašnjavanju istine.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024