Žena podvrgnuta prisilnom drogiranju i fizičkom zlostavljanju u zatvoru za žene u Pekingu

(Minghui.org)

Praktikantica Falun Gonga žrtva je prisilnog drogiranja i fizičkog zlostavljanja,služeći kaznu u zatvoru za žene u Pekingu. Nakon samo šest mjeseci pritvora, gđa Bu Jinxiang, inače mlada i lijepa žena, sada izgleda znatno starije, sa pogrbljenim leđima i usporenim reakcijama. Zatvorske čuvarke često prijete drugim Falun Gong praktikantima slučajem gđe Bu kako bi ih natjerale da se odreknu svoje vjere.

Prema pouzdanim izvorima iz Kine, čuvarke tjeraju Bu da uzima psihijatrijske lijekove. Nakon svakog obroka jedva ostaje budna. Uprkos njenom stanju, čuvarke je i dalje svaki dan tjeraju na teški fizički rad.

Zbog stroge cenzure informacija koju sprovodi komunistički režim, detalji o slučaju Bu nisu sasvim ptpuni. Prema informacijama dostupnim redakciji Minghui.org, ona je porijeklom iz grada Chifenga u Unutrašnjoj Mongoliji, a preselila se u okrug Daxing u Pekingu. Uhapšena je 15. maja 2017. godine od strane službenika policijske uprave Daxing zbog slanja poruka na WeChat-u. Policija ju je držala u pritvorskom centru okruga Daxing. Kasnije ju je lokalni sud osudio na deset godina.

Bu se nalazi na trećem odjeljenju u zatvoru za žene u Pekingu, gdje su praktikantice Falun Gonga psihički i fizički zlostavljane. Čuvarice im tamo otvoreno prijete produženom patnjom. Zatvorenica koja je bila u tom zatvoru opisala je situaciju: "Postoji izreka 'dan dug kao godina', ali u tom zatvoru, sekunda se činila kao godina."

Naši izvori su nam dojavili da je praktikantica Falun Gonga u tom zatvoru dobila izuzetno visok krvni pritisak zbog zlostavljanja. Stražarke i zatvorenice su je pokušale natjerati da uzima nepoznate droge, prijeteći da će početi izgladnjivati ​​druge zatvorenice u njenoj ćeliji ako se ne povinuje. Bila je prisiljena da jede previše hrane, da ostaje budna noću da piše izvještaje i da prisustvuje cjelodnevnim seansama ispiranja mozga. Često je padala u nesvijest.

Tokom sastanka cijelog odjeljenja, jedna se čuvarka hvalila kako su "transformisali" određenu praktikanticu. Rekla da je pet čuvarki i 11 zatvorenica bilo potrebno samo da 12 dana pomažu praktikantici, s obzirom na sve taktike koje su koristile.

Zatvorenica koja je bila upoznata sa slučajem je kazala za Minghui.org da je nakon 12 dana mučenja praktikantica jako smršala i da je bila ošamućena. Teturala je dok je hodala, polako je govorila i imala simptome depresije. Zatvorenice su je odnijeli na mjesto gdje su joj davali otrovne medikamente.

Bu je proganjana isto kao i ta praktikantica. S vremenom je počela razgovarati sama sa sobom i raditi stvari koje nisu imale smisla, dok su je zatvorenice nastavljale tući i verbalno zlostavljati. Jedna je priznala da su Bu mučile po nalogu direktora odjeljenja, koji bi ih pratio putem nadzornih kamera. Stražari su također redovno mijenjali i prilagođavali plan mučenja, na osnovu ažuriranja koje su prijavljivale zatvorenice.

Čuvarke su se također pretvarale da su ljubazne prema gospođi Bu i pitale su je mogu li joj na neki način pomoći. Umjesto da joj istinski pomognu, prebacili su je u strogo upravljani odjel, gdje je bila izložena još gorem premlaćivanju i verbalnom zlostavljanju, što je dodatno pogoršalo njeno psihičko stanje.

Bu je kasnije započela štrajk glađu u znak protesta protiv progona pa su je odveli u zatvorsku bolnicu na prisilno hranjenje. Zatvorski doktor joj je davao injekcije nepoznatih medikamenata i tjerao je da uzima nepoznate tablete. Kada je pokušala da pruži otpor, tukli su je i verbalno zlostavljali. Nedugo zatim, doživjela je psihički slom.

Inscenacija mučenja: Injekcija nepoznatih medikamenata

Zatvorenica koja je bila uključena u prisilno hranjenje Bu i ubrizgavanje otrovnih medikamenata je bila prestravljena. Izjavila je da su Bu držali vezanu i da je dosta krvarila tokom procesa hranjenja. Žalila je što je povrijedila Bu i bila je zabrinuta da će je čuvarke također ubiti kako bi prikrile situaciju.

Nekoliko dana kasnije, zatvorenica koja je sa Bu dijelila ćeliju je kazala da stražarke više nisu govorile ni njoj ni ostalima da muče Bu. Kada su stražarke dolazile u ćeliju, istjerale su sve ostale zatvorenice i tjerale ih da stoje okrenute prema zidu. Tek nakon što bi stražarke završile sa prisilnim hranjenjem i ubrizgavanjem medikmenata, puštale su zatvorenice nazad u ćeliju. “Možda nisu htjele da znamo previše o tome šta rade”, rekla je zatvorenica.

Povezani izvještaji:

Falun Gong praktikanti progonjeni u zatvoru za žene i zatvoru Liulin u Pekingu

Falun Gong praktikantice mučene u zatvoru za žene u Pekingu, gdje je gđa Xu Na nepoznata

Kategorija: Mučenje žena

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024