Nevjerovatna transformacija moje kćeri nakon što se pridružila Shen Yunu

(Minghui.org)

Moj muž i ja imamo dvije kćeri. Moja mlađa kćerka trenutno studira na Fei Tian koledžu i ide na turneje sa Shen Yun Performing Arts. Željela bih da vam kažem kako je odabrala da pohađa Fei Tian i zašto smo se složili sa njenim izborom.

Početak predodređene veze

Moja mlađa kćerka je bila bistro dijete. Osim što je sve u školi postizala bez napora, imala je i mnogo načina da izbjegne da je ispravljaju roditelji i stariji. Ona je ljubazna, ali kada je pravila nestašluke, to je išlo na živce svima u porodici. Jednom je svoju stariju sestru toliko razbjesnila da mi se požalila, ali nije imala dokaza. Mogla je samo da kaže: "Znam da radi nešto loše, ali ne mogu da je uhvatim u tome."

Nakon što se moja majka preselila u Kanadu da živi s nama, sukobi između nje i moje mlađe kćeri su eskalirali.

Moja majka je bila izvanredan učitelj u Kini. Bila je veoma poštovana i pridavala je veliki značaj praćenju tradicije. Moja braća i sestre i ja nismo se usuđivali da se svađamo s njom.

Međutim, moja kćerka je odrasla u Kanadi, a u školi djecu uče da su svi jednaki. Štaviše, imala je oštar jezik. Moja majka je rekla: “Ako kažeš jednu rečenicu, ona ima deset rečenica da uzvrati.”

Moja majka je jednom jela trešnje i ona i moja kćerka su se posvađale. U svom bijesu, moja majka je slomila zub jer je slučajno zagrizla košticu trešnje.

Bilo je bezbroj takvih incidenata zbog kojih sam se osjećala bespomoćno. Nisam željela da vidim svoju majku uznemirenu zbog moje kćeri, ali nisam znala kako pomoći svojoj kćeri da shvati značenje dječije poslušnosti u tradicionalnoj kineskoj kulturi.

Odabir škole

Ovakva situacija se nastavila nekoliko godina. Konačno, moja kćerka je bila dovoljno stara da krene na fakultet. Bilo mi je drago da se konačno sukobi između moje kćerke i moje majke mogu privremeno staviti po strani.

Moja kćerka nije imala mnogo izbora. Bilo je relativno više dobrih muzičkih škola u SAD, međutim, školarine su bile oko 50.000 USD. Povrh toga, životni troškovi su iznosili desetine hiljada dolara godišnje. Ovo je bilo teško za porodice poput naše. Iako su mnogi muzički univerziteti u Evropi nudili besplatnu školarinu, troškovi života bili su previsoki a morala bi učiti i drugi jezik.

Bilo je još nešto zbog čega sam se najviše brinula, a to je da kada jednom ode od kuće, i ostane bez mogućnosti da je savjetuju drugi članovi porodice, suočena sa današnjim komplikovanim društvom, može li odoljeti iskušenju i razlikovati dobro od lošeg? Razgovarala sam sa prijateljima koji su imali djecu na fakultetima. Dobila sam povratnu informaciju da naše brige nisu neosnovane, a neki su mi ispričali svoja negativna iskustva. To me je dodatno uznemirilo.

Na kraju smo izbor suzili na dva univerziteta u Kanadi i Fei Tian, ​​koji je u SAD. Smještaj i školarina su besplatni. Studenti mogu steći praktično iskustvo u Shen Yunu. Odlaze i na turneje i nastupaju u vrhunskim pozorištima širom svijeta. Takvu priliku za studenta scenskih umjetnosti teško je dobiti. Studenti takođe dobivaju dodatak. Imala sam prijatelja čija je kćerka studirala u Fei Tian. Njena kćerka je odrasla sa mojom kćerkom. Moja prijateljica i kćerka su bile pune hvale za školu, a i ja sam se uvjerila nakon što sam ih saslušala. Moja kćerka se takođe nadala da će pohađati Fei Tian.

Međutim, budući da je Fei Tian bio relativno nov, profesor moje kćeri nije znao mnogo o školskim standardima. Nagovarao ju je da odabere univerzitet u Kanadi. Moja kćerka je počela da sumnja u Fei Tian.

Moja kćerka odlučuje da se upiše na Fei Tian

Tog marta, Shen Yun je nastupio u našem gradu tokom proljetnog raspusta. Organizatori su pitali moju kćerku da li želi da bude volonterka i ona je sa zadovoljstvom pristala. Bila sam malo iznenađena njenim brzim odgovorom. Takvi poslovi su monotoni i dosadni. Moja kćerka voli nove stvari i izazove. Pitala sam je: "Jesi li sigurna da želiš ovo da radiš?" Ona je odgovorila: „Ovo je nešto što mogu da radim. Želim to.”

Tih nekoliko dana, osim spavanja, provodila je sve svoje vrijeme volontirajući za Shen Yun. Išla je u pozorište da gleda predstave. Te godine Shen Yun je održao deset predstava u Vancouveru, a moja kćerka je vidjela osam.

Poslije mi je rekla da je muzika Shen Yuna drugačija. Što je više slušala, to joj se više sviđalo. Čak i dok je radila druge stvari, rekla je da joj ta muzika stalno svira u glavi. Rekla je da su njene loše misli nestale i da se osjećala optimistično, a svoju budućnost vidi svijetlom.

Car Shun koji je komponovao muziku Dashao (kineska klasična kompozicija i ples), razriješio je pobunu San-Miaoa ne ratom, već muzikom. Konfučije je jednom rekao, nakon slušanja Shaoa, da čovjek zaboravi okus mesa poslije tri mjeseca. To mi je bilo neshvatljivo dok sam čitala ove priče, ali nakon što sam čula iskustvo moje kćeri, shvatila sam da je moć muzike nedokučiva.

Nakon što je moja kćerka pomogala Shen Yunu, bila je zauzeta snimanjem svojih nastupa i pripremanjem materijala za upis na razne univerzitete. Sve tri škole koje je prijavila prihvatile su je i ponuđene su joj stipendije. Međutim, nakon audicije za Fei Tian, ​​odabrala je taj univerzitet. „Volim Fei Tian“, rekla je svojim profesorima. “To je kao raj.”

Često me je zvala nakon što je otišla u Fei Tian i pričala mi o svojim novim prijateljima. Napuštajući svoju porodicu, ulaskom u novu sredinu i suočavajući se sa profesionalnim izazovima, osjetila sam ogroman pritisak pod kojim je bila. U isto vrijeme, osjetila sam i njenu duboku ljubav prema Fei Tian, ​​profesorima i njenim kolegama sa klase.

Mislila sam da će problemi koje je imala kod kuće isplivati kroz njene odnose s drugima. Povremeno mi je govorila da imasukobe sa jednom prijateljicom, ali su to na kraju riješile. Primijetila sam da je počela da uči da sagledava svoje nedostatke umjesto da zamjera drugima.

Tri mjeseca kasnije, pratila sam majku u posjetu rođacima u SAD. Usput smo otišle u posjetu mojoj kćeri. Za to kratko vrijeme smo primijetili da se od svojeglave, razmažene djevojke promijenila u zrelu osobu kojaume da se ponaša i pažljiva je prema drugima. Moja majka i ja smo bile impresionirane njenom transformacijom. Moja majka je bila toliko dirnuta da je stalno plakala. Moja kćerka također nije mogla da ne zaplače dok je pričala o svojoj transformaciji.

Rekla mi je: „Hvala ti mama što si me podsjećala da učim principe Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije dok sam bila kod kuće. Tjerala si me da učim učenje napamet, ali nisam razumjela zašto. Sada shvatam da tada nisi bila stroga prema meni, ne znam kakva bih bila sada.”

Analizirajući kako je prošla kroz tako ogromnu transformaciju, rekla je da je ranije, iako je učila principe Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije, kada su u pitanju određena pitanja, i dalje osjećala da stvari nisu fer.

“Moji prijatelji su mi također govorili da je to nepravedno. Rijetko sam razmišljala o osjećanjima drugih ljudi. Međutim, u Fei Tianu svi uče Falun Dafa učenja i svi znaju principe koji se uče u knjigama.”

"Ovdje me moji prijatelji podsjećaju da stvari vidim iz perspektive druge strane." Rekla je da kada je tako razmišljala više nije bila uznemirena. Postepeno je shvatila koliko je važno poboljšati svoj karakter u kultivaciji i osjećala se dobro zbog svog poboljšanja.

Kada sam to čula, teret koji je pritiskao moje srce je uklonjen.

Odrastanje uz Shen Yun

Nekoliko godina kasnije, dnevni raspored moje kćeri je bio popunjen. Osim što završava redovnu fakultetsku nastavu, ona je mjesecima na turneji, a vremena je malo. Istovremeno je proširila svoj pogled i više nije samovoljna mala djevojčica.

Svake godine ima samo kratku pauzu i tada posjećuje svoje bivše profesore. Oni su svi u stvari renomirani muzičari. Jednom joj je profesor rekao nakon što je slušao njen posljednji snimljeni nastup, da nije očekivao da će njen napredak biti tako brz.

Kada je pitao zašto je odabrala da ide u Fei Tian, ​​moja kćerka mu je odgovorile da zaista želi da bude Shen Yun umjetnica. Čula sam je kako govori nešto slično i svom bivšem profesoru violine.

Rekla je: “Postoji bezbroj Falun Dafa praktikanata u Kini čije su porodice razbijene zbog progona. Njihovi su organi izvađeni u žetvi organa. I moja porodica je nekada bila proganjana u Kini. Volim da sviram violinu, i želim da budem Shen Yun umjetnica jer samo Shen Yun govori ljudima činjenice o progonu. Tek kada ljudi shvate istinu, progon Falun Dafa praktikanata će biti smanjen dok se jednom ne završi. To je ono što umjetnik treba da radi.”

Zaista sam shvatila zašto je toliko voljela koledž Fei Tian i zašto je bila tako strastvena u volontiranju za Shen Yun. Ispostavilo se da je progon Falun Dafa, uključujući i patnju kroz koju je prošla naša porodica, ostavio dubok trag u njenom mladom srcu. Međutim, njena ljubav prema Fei Tian ima dublje značenje. Bila je još mlada kada smo živjeli u Kini i nije mogla u potpunosti da iskaže svoja osjećanja. Mogla je samo reći: “Želim biti volonterka za Shen Yun.”

Drago mi je što vidim kako napreduje na profesionalnom planu dok vodi ispunjen život. Istovremeno, sada je u stanju da koristi svoje vještine kako bi pomogla Shen Yunu da širi poruku Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancijw po cijelom svijetu i govori ljudima istinu o progonu koji trpje Falun Dafa praktikanti. Nadam se da će njihovi napori pomoći da se okonča neljudski progon u Kini.

Vrijeme leti i došao je dan kada je moja kćerka diplomirala na Fei Tian. Dodjeli njene diplome je prisustvovala cijela porodica. Daleko smo putovali i nismo imali vremena da joj donesemo cvijeće. Njoj to nije smetalo.

Bila je sretna što smo došli. Kupila je ukusnu hranu i upoznala nas sa svojim prijateljima. Zaustavila je djevojku i ponosno nam rekla: "Ovo je moja mlađa sestra." Djevojčica je izgledala malo sramežljivo i ja sam odmah kazala: „Super, pozdravljamo te kao treće dijete u našoj porodici.“ Svi su se smijali. Znala sam da moja kćerka želi da sa nama podijeli radost svog života.

Kategorija: Putevi kultivacije

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024