Koreja: Deca i roditelji uživaju u kampu Minghui

(Minghui.org)

Korejski Minghui kamp je održan od 1. do 3. avgusta 2024. u blizini rekreativne šume Jangtaesan u Daejeonu. Jedanaest nastavnika je brinulo o dvadesetoro dece u rasponu od petogodišnjaka do devetog razreda. U kampu je učestvovalo i nekoliko roditelja. Tokom tri dana, kamperi su učili Falun Dafine principe Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosti kroz niz živopisnih aktivnosti.

Korejski Falun Dafa Minghui kamp održan je u blizini rekreativne šume Jangtaesan u Daejeonu od 1. avgusta do 3. avgusta 2024. godine.
Nastavnica pokazuje deci kako da rade Falun Dafa meditaciju.

Pored čitanja knjige Džuan Falun i izvođenja vežbi Falun Dafe, nastavni plan je takođe uključivao čitanje priča, kaligrafiju, tradicionalne korejske igre, pesme, filmove i druge aktivnosti. Roditelji i njihova deca pisali su pisma jedni drugima, izražavajući svoje iskrene misli. Ujutro poslednjeg dana deca su spremala doručak za svoje roditelje. Kroz ove aktivnosti razvili su bližu međusobnu vezu. 

Nastavnici prave kokice za vreme filma.
Roštilj zabava
Mladi učesnici kampa dele svoja osećanja.

Deca su podelila svoja osećanja na kraju kampa. Među brojnim komentarima, izdvajamo neke: „Hvala vam, nastavnici! Naporno ste radili da pripremite naše obroke!“ „Tako sam srećan što sam ovde! Voleo bih da se vratim ponovo.” „Volim obroke i pesme, i uživao sam u vremenu sa drugom decom!“ „Nadam se da ću se uvek sećati Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosti i slediti ih u svom životu.” „Sjajno je učiti Fa i učiti nove stvari! Daću sve od sebe da se marljivo kultivišem!“

Nam Iunseo

Nam Junseo, najstarija kamperka, pomagala je učiteljima i brinula se o mlađoj deci. Rekla je: „Divno je upoznati drugu decu sa kojima mogu da pričam o Falun Dafi! Volela bih da se vratim kao volonter.”

Han Jiioung i njeni sinovi

Han Jiioung je rekla: „Vežbam Falun Dafu od 2018. U to vreme nije postojao Minghui kamp. Odlučila sam da se pridružim kada sam čula za kamp ove godine. To je odlična prilika za nas da komuniciramo sa drugim roditeljima praktikantima i njihovom decom. Nadam se da će sva deca zadržati principe i Učitelja Falun Dafe u svom umu i postati pravi kultivatori.”

Im Soo-jung (levo) i njena ćerka

Im Soo-jung je rekla: „Ovo je prvi put da je moja ćerka prisustvovala kampu Minghui. Zahvalni smo na ovoj dragocenoj prilici! Moja ćerka mi je rekla: ‘Mama, došli smo na pravo mesto! Zabavno je!’”

Koordinatorka kampa Minghui, Choi Ioung-sook, rekla je da je poslednji kamp održan pre osam godina, a da je ovogodišnji kamp održan zahvaljujući trudu svih. Srećna je što vidi kako mladi praktikanti i njihovi roditelji uspostavljaju vezu sa svojim vršnjacima kroz kamp. „Kamp nam je omogućio da naglasimo obrazovanje i zasadimo seme Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosti u dečja srca. Nadamo se da ćemo od sada kamp držati svakog leta.”

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024