Kultivišem se da postanem nesebična

(Minghui.org)

Pozdrav, poštovani Učitelju i kolege praktikanti!

Danas bih želela da podelim neke uvide i iskustva iz moje kultivacije u proteklih nekoliko godina.

Postavljanje temelja i kultivisanje nesebičnosti

Sećam se letnjeg dana pre dve godine kada sam imala sukob sa nekim koji se nije dobro završio. Te noći, vreme je bilo izuzetno toplo i morala sam da spavam sa uključenim ventilatorom. Odjednom sam shvatila da sam dobila groznicu. Bilo mi je izuzetno hladno po celom telu. Pokrila sam se debelim ćebetom i čvrsto se umotala od glave do pete, ne usuđujući se da otkrijem bilo koji deo tela. Uprkos tome, nastavila sam da nekontrolisano drhtim, i snažno cvokotala zubima. Bila je to hladnoća koju nikada ranije nisam iskusila. Osećala sam se kao da sam ostavljena na ledenom glečeru, potpuno sama i napuštena.

Tokom ovog vremena, negativne misli su nemilosrdno bombardovale moj um: „Tvoja kultivacija je loša, uvek padaš na ovim testovima; ne zaslužujes da nastaviš da se kultivišes. Polako ćeš se smrznuti do smrti, i ništa ne možeš da uradiš!“ Pokušala sam da odagnam ove negativne misli, znajući da nisu moje, ali su bile brojne i moćne. Moje ispravne misli su u tom trenutku bile slabe i osećala sam se okružena negativnim supstancama. Bila sam skoro u stanju očaja. Suze su mi tekle niz lice dok sam uzastopno recitovala: „Falun Dafa je dobra, Istinitost-Blagost-Trpeljivost su dobri,“ ali sam se i dalje osećala nemoćno protiv zla, i podnosila sam ga pasivno.

Nakon više od dva sata drhtanja, iznenada mi je sinula misao: „Zla bića me progone. Želite da me vidite kako padam i umirem. Ali, ja sam gospodar svog sveta, i sva živa bića u mom svetu čekaju moje ispunjenje kako bi mogla da uđu u novi kosmos. Kad me progonite, zar se moja bezbrojna živa bića ne suočavaju sa bedom? Koliko će mojih živih bića biti ubijeno zato što pasivno priznajem i trpim ovaj progon? Nisam li došla ovde da spasem svoja živa bića? Mogu li da ležim ovde pasivno pod ćebetom dok zlo proganja moja živa bića?” R razmišljajući o ovome, počela sam da plačem na sav glas. Bila sam duboko tužna zbog svojih živih bića.

Posle nekog vremena, obrisala sam suze i rekla krajnje odlučno: „Ja sam gospodar, ja sam kralj i boriću se za svoja živa bića. Spremna sam da dam sve da zaštitim svoja živa bića. Niko od vas ne zavređuje da progoni moja živa bića! Boriću se da zaštitim svoja živa bića!” U tom trenutku osetila sam da mi je celo telo ispunjeno najdubljim ispravnim mislima, a više od polovine negativnih misli je nestalo.

Znala sam da mi Učitelj pomaže i daje snagu! Brzo sam bacila ćebe, nisam obraćala pažnju na telo koje je još uvek drhtalo i cvokotanje zubima, sela sam u položaj lotosa i počela da šaljem ispravne misli. Moć je u tom trenutku bila ogromna. Kao da sam bila pobednički general na bojnom polju. Osećala sam kako mi nešto neprestano curi iz glave, osećaj hladnoće se smanjio, a toplota se vratila u moje telo. Posle otprilike sat i po, moje telo se vratilo u normalu, a sve negativne misli su potpuno nestale.

Ovo fizičko iskustvo je došlo brzo i intenzivno, od pasivnog prihvatanja i izdržljivosti do aktivnog i snažnog eliminisanja zla. To je označilo ključnu transformaciju. Ranije je moja pasivna izdržljivost proizilazila iz egocentrične perspektive. Osećala sam da nisam dobro prošla u svojim teškoćama i bila sam blizu odustajanja. Gledala sam na to iz perspektive lične kultivacije. Iako sam prepoznala da te negativne misli nisu moje, nedostajala mi je ispravna misao da ih eliminišem. Međutim, nakon što sam shvatila svoju odgovornost i misiju gospodara mog sveta kojeg je izabrao Stvoritelj, potpuno sam se prepustila i fokusirala se isključivo na zaštitu živih bića, i u tom trenutku moje ispravne misli bile su čvrste kao stena, dovoljno moćne da rascepe planinu. 

Pošto je ova misao ispunila standarde tog nivoa, Učitelj mi je pomogao da otopim beskrajni glečer, ponovo probudim živote zarobljene ispod glečera i dam novi život tim bićima. Sve je uradio Učitelj. Ja sam samo imala tu želju. 

Ovo iskustvo mi je omogućilo da eliminišem veliki deo svoje sebičnosti. To mi je omogućilo da uvek razmatram bezbednost živih bića i svoje odgovornosti u bilo kojoj situaciji tokom kultivacije. Takođe mi je omogućilo da budem prirodna i iskreno pažljiva i da pomognem drugima koliko god je to moguće kada se suočim sa poteškoćama, sukobima i problemima.

Negiranje smetnji i progona starih sila 

Pre otprilike tri ili četiri meseca, bili smo u kritičnoj fazi za promociju Shen Yuna. Za to vreme, prošla sam kroz proces čišćenja misaone karme koji je trajao oko mesec dana.

Ovog puta, nevolja je došla na čudan način. Tokom prvih nekoliko dana imala sam iznenadni osećaj ljubomore i ljutnje bez razloga. Tada je veoma snažna misaona karma krenula prema meni. To je uključivalo ljubomoru, zameranje, sumnju, takmičenje, ekstremizam, aroganciju, sebičnost, ego i strah. 

Učitelj nas je naučio: 

,,Izgubljen među običnim ljudima, čovek često u sebi razvija misli koje se vrte oko slave, koristi, požude, besa itd, i postepeno te misli postaju moćna misaona karma.” Dzuan Falun 

Tih dana, osim spavanja, moj um je stalno bio bombardovan negativnim mislima. Neki su čak podsticali svađe i razdor, a ja sam imala poriv da se svađam i vređam ljude. Znala sam da je ovo misaona karma, drugačija od uobičajenih vezanosti, i one su žestoko dolazile. Takođe sam shvatila da je to velika smetnja u mojoj promociji Shen Yun-a. Koncentrisala sam svoje misli da ih negiram i eliminišem što je više moguće. Čak i kada sam radila, promovisala Shen Yun, prodavala karte ili radila bilo šta drugo, trudila sam se da ih razlikujem, odbacim i očistim. 

Međutim, bile su previše brojne i jake, baš kao velika lopta karme koja je nastavila da me napada. Ako nisam pažljiva, mogla bih biti uvučena u ovu negativnu misaonu karmu, i sukobi bi mogli nastati. Svaki dan sam se osećala kao da se stalno borim sa ovim ljudskim predstavama i iskrivljenim mislima spolja. Svaki put sam se jako trudila da napravim razliku između svog pravog ja i lažnog ja, i na kraju, poslala sam ispravne misli da potpuno očistim ta zla bića. Međutim, svaki put sam znala da ih nisam potpuno očistila; neka su još postojala.

Tokom tog vremena osećala sam se užasno i bila sam izbezumljena misaonom karmom. Morala sam da se podsetim da razlikujem svoje pravo ja od lažnog ja. Morala sam da recitujem Fa i stalno šaljem ispravne misli. Ova zla bića su me stalno posmatrala. Često su pokretala žestoke napade kada su moje ispravne misli bile slabe, ubacivala su misli u moj um kao što su nezadovoljstvo, optužbe, nepoverenje i proizvoljne ocene. Ponekad bi me ove misli pokolebale, postajala sam sve ljuća i nisam mogla da ih se otresem po nekoliko sati. 

Znala sam da moram da nastavim da budem čvrsta sa svojim ispravnim mislima, i da ih poričem i eliminišem, da bih krenula napred. Tokom tih dana, kad god sam imala vremena, učila sam Fa i slala ispravne misli dugo vremena.

Posle desetak dana manje su me kolebale negativne misli, a moje pravo ja postalo je jasnije i jače. Generalno sam mogla da razlikujem misaonu karmu čim naiđe i znala sam da te misli nisu moje. Sledim principe Istinitosti, Blagosti i Trpeljivosti i nesebična sam. Ja sam u stanju da se odreknem svega u sekularnom svetu. Ali ova misaona karma je krajnje sebična i pokvarena i ima demonsku prirodu. Ne mogu da dozvolim da takva misaona karma dominira mojim umom i telom.

Dvadeset dana kasnije, moje ispravne misli postale su jake do te mere da su me retko kolebale negativne misli. Međutim, začudo, i dalje su bile brojne i nastavljale su da pljušte po meni. Bila sam zbunjena — zašto se ova situacija nastavila? Da li postoji neka vezanost koju nisam identifikovala? Možda nisam rešila fundamentalno pitanje? 

Jednog dana sam učila „Podučavanje Fa na Konferenciji u Chicagu 2004.“. Učitelj je rekao: 

,,Naravno, mi ne priznamo ništa od tih stvari koje su uredile stare sile – Ja kao vaš učitelj ih ne priznam, i naravno Dafa učenici ih također ne priznaju.(aplauz) Ali naposlijetku, oni su učinili što su htjeli učiniti, utoliko postoji razlog više za Dafa učenike da još bolje rade i kultiviraju se dobro dok spašavaju sva bića. Kada tijekom svog kultiviranja naiđete na patnje, vi morate kultivirati sebe i tražiti unutar sebe – to ne znači priznavanje patnji koje su aranžirale stare sile i pokušavati biti dobar usred patnji koje su one uredile, to nije takav slučaj. Mi negiramo čak i samu pojavu starih sila i svega što su one uredile; mi čak ne priznamo ni njihovo postojanje. Mi temeljno negiramo sve njihove stvari, u potpunosti, i upravo, stvari koje činite dok ih negirate i otpuštate su moćna vrlina. To ne znači da se vi kultivirate usred nevolja koje su one kreirale. Čak što više, vi ste tu da idete ispravno svojim putem dok ih ne priznajete, ne priznajući čak ni uklanjanje pojavnih oblika njihovih iskušenja.” Podučavanje Fa na Konferenciji u Chicagu 2004.

Čitanje ovog odlomka protreslo me do srži. Tako je! Toliko dana sam se fokusirala na zapažanje i čišćenje ove misaone karme. Znala sam da je to najveće ometanje u pomaganju Shen Yunu. Slala sam ispravne misli da ih eliminišem. Ali, prevedila sam da su izvor ovih misli uredile stare sile; one su mi nasilno nametnute tokom mog dugog putovanja kroz cikluse reinkarnacije. One mi otežavaju u ovom životu da razlikujem svoje pravo ja kada moram da ispunim svoj zavet i spasim živa bića. Nisam li priznala njihov aranžman? Nisam li se trudila da dobro prođem u nevoljama koje su oni priredili? Nisam li u suštini bila na strani starih sila? Nije ni čudo da je ova nevolja izgledala beskrajna, a karma misli je opstala. Očigledno je da su me stare sile ometale da radim dobro tri stvari!

Čim sam ovo shvatila, osetila sam da sam puna energije. Mogla sam da osetim intenzivan tok u glavi, kao da mnogo negativnih supstanci teku dole. Ispravne misli su izvirale iz svake ćelije mog tela. Odmah sam prekrstila noge u položaj lotosa, rukama formirala položaj đijejin i poslala moćne ispravne misli. Eliminisala sam sve mehanizme i mreže koje su stare sile postavile u mom dimenzionalnom polju. Potpuno sam negirala sva uređenja starih sila. Čak sam poricala i čistila sve tvrdoglave ideje i vezanosti koje su mi nasilno nametnute kroz cikluse reinkarnacija. Temeljno sam eliminisala sve aranžmane starih sila koji su ometali moju promociju Shen Yuna. Tokom procesa slanja ispravnih misli, moj um je bio izuzetno koncentrisan — nisam mogla da se zaustavim. Posle skoro dva sata, moje ispravne misli su postepeno popustile. U tom trenutku, osetila sam da je moje dimenzionalno polje odjednom postalo bistro. Stalni tok misaone karme uglavnom je prestao. Tokom narednih nekoliko dana, nastavila sam da pojačavam svoje slanje ispravnih misli, potpuno poričući svaki progon od strane starih sila. Otprilike tri dana kasnije, sve negativne misli su bile potpuno očišćene. Moj um se vratio u smirenost i mogla sam ponovo da radim normalno.

Ovo ometanje misaone karme trajalo je mesec dana. To me je jasno navelo da shvatim da bez obzira na poteškoće sa kojima se suočavamo, moramo odmah i temeljno negirati sve aranžmane koje su napravile stare sile. Na osnovu negiranja aranžmana starih sila, mi idemo ispravnim putem koji nam je uredio Učitelj. To je najispravniji, najbolji i najkraći put.

Stalno spašavanje ljudi na poslu

Kao kozmetičarka, imam mali studio za negu kože kod kuće. Većina mojih klijentkinja su Kineskinje. 

Dok radim tretmane za negu kože, imam dovoljno vremena za razgovor sa njima. Sasvim je prirodno da se naši razgovori okrenu veri, Falun Dafi, veličini Dafe i progonu Falun Dafe od strane Komunističke partije Kine (KPK). Neke od mojih klijentkinja imaju veoma ispravne vrednosti i duboko razumeju brutalnost KPK. One znaju da će nacija imati nadu samo ako se oslobodi komunizma. Nakon što sam im objasnila istinu o Dafi, većina njih je napustila organizacije KPK ili izrazila interesovanje za čitanje Džuan Faluna.

Međutim, bilo je i klijentkinja koje su imale svoje mišljenje kada sam govorila o korupciji i prirodi KPK. Čak bi se uznemirile i raspravljale sa mnom. U početku bih se svađala, ali kasnije sam otkrila da nema razloga za svađu. Jednostavno, trebalo je da se smirim i pogledam u sebe. Bila sam zaprepašćena kada sam zaista pogledala unutra i otkrila toliko negativnih vezanosti: nadmetanje, ljubomoru, gledanje sa visine na druge, čuvanje obraza, sujetu, aroganciju i nespremnost da budem kritikovana. 

Sa toliko ljudskih vezanosti, kako bih zaista mogla spasiti ljude? Kada sam razgovarala sa ljudima, uvek sam branila te vezanosti, štitila se i fokusirala se samo na sebe, ne obazirući se na druge. Naravno, bez moći Fa, ne bih mogla da spasem ljude.

Kada sam ispravila svoj stav, one koje su se raspravljale sa mnom postepeno su postale manje uzrujane. Neke su počele ćutke da slušaju, a neke su se i izvinile. Nakon godina objašnjavanja istine, one su od odbacivanja istine prešle na svakodnevno gledanje medijskih emisija koje sam im preporučila. Čak ih dele sa svojim prijateljima i rođacima i pomažu mnogim ljudima da shvate istinu i sagledaju zlu prirodu KPK.

Ono što sam upravo podelila su neka razmišljanja tokom godina mog kultivisanja. Duboko razumem koliko zaostajem naspram zahteva Učitelja. Tvrdoglave vezanosti i predstave me često sprečavaju da budem marljivija. Ali, duboko u sebi, cenim dragocenost Dafe, Učiteljevo saosećanje i iskrena očekivanja. Takođe razumem važnost da se ceni svaki život na ovom svetu i dragocenost ljudskog tela, koje mi je dao Učitelj radi kultivacije, potvrđivanja Fa i spasavanja ljudi. 

U danima koji slede, nadam se da ću marljivo napredovati sa kolegama praktikantima, negujući saosećanje koje topi čak i čelik, i spasavajući još živih bića! 

Hvala, Učitelju! Hvala vam, kolege praktikanti!

(Predstavljeno na Kanadskoj Fa konferenciji 2024.)

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024