Svedočanstvo o skromnosti i nesebičnosti kolege praktikanta

(Minghui.org)

Jednog dana u decembru 2022, TV risiver New Tang Dynasty u kući jedne praktikantkinje iznenada je izgubio signal. Pošto je porodica praktikanta svake godine gledala Shen Yun, bila je zabrinuta. Kada sam posetila njenu kuću videla sam da je njen risiver za TV signal postavljen na krovu zgrade. Otišla sam na krov i otkrila da risiver visi i više ne radi. Sišla sam dole i rekla joj: „Risiver je zarđao. Bila je veoma zabrinuta i rekla: „Šta da radim? Ne želim da propustim Shen Yun. Hajdemo da nađemo Guokianga, praktikanta koji zna tehničke stvari.”

Svi praktikanti na našim prostorima su žene u sedamdesetim i osamdesetim godinama i niko ne zna kako da popravi risiver TV signala. Nije lako pronaći Guokianga, koji živi daleko od nas, a njegov posao nema fikno radno vreme. Ne znamo kada će doći kući. Ali srećom, našla sam ga sledećeg dana. Pristao je da svrati i pogleda, ali nije rekao u koje vreme će doći.

Kupila sam novi risiver za televizijski signal i otišla u kuću praktikantkinje trećeg dana. Posle nekog vremena neko je pokucao na vrata. Otvorili smo vrata i videli da je to Guokiang. Svi smo bili zapanjeni. Ušao je u kuću i rekao: ,,Postavio sam risiver signala na krov." Pitala sam: ,,Kako se stiže gore?" Rekao je: ,,Popeo sam se gore." Praktikantkinja živi u dupleks zgradi od osamnaest spratova. Guokiang je u pedesetim. Rekla sam: ,,Bio si vredan." Rekao je: „Dobro je podnositi teškoće.“

Uključili smo TV. Kada je video da nema signala, rekao je: „Čudno je. Popravio sam ga na krovu.” Otišao je gore da ponovo proveri i otkrio da je kabl oštećen. Otišla sam da kupim drugi kabl i on ga je zamenio. Onda smo uključili TV, uspeh!

1. marta 2024. NTDTV je promenio emitovanje sa „korejskog satelita“ na „japanski satelit“. Korejski satelit je prestao da radi na više od dvadeset dana. Praktikanti i članovi njihovih porodica bili su veoma uznemireni. U autobusu sam srela stariju praktikantkinju i ona je rekla: „Nema mi TV signala. Možeš li doći i pogledati?” Rekla sam: „Ne brini, potražiću Guokianga.“

Nije lako pronaći Guokianga. Nisam ga kontaktirala od 2022. Dvaput sam otišla do njegove kuće, ali nikoga nije bilo. Dakle, otišla sam u kuću druge praktikantkinje i pitala je. Rekla je da je zamolila jednog praktikanta da joj popravi signal, ali to nije uspelo. Zamolila sam ga da proba kod mene, ali i dalje nije bilo signala nakon više od dva sata otklanjanja kvara. Odlučila sam da pronađem Guokianga. Ovog puta Guokiang je učio Fa sa svojom ženom. Kada sam mu objasnila zašto sam došla, rekao je svojoj ženi: „Idem sada.“

Bilo je oko osam sati uveče. Živela sam na sedmom spratu. Guokiang je otišao gore i odmah počeo da otklanja kvar, i brzo je to popravio. NTDTV signal je bio veoma dobar. Odmah nakon toga otišao je u kuću druge praktikantkinje, koja je živela na desetom spratu. Njen risiver bio je na zidu ispred kuhinje. Veliki zid je blokirao signal.

Rekla je: „Ovaj put bi trebalo da bude instaliran na vrhu zgrade (15 spratova).“ Guokiang je rekao: „Moraćemo da kupimo kabl od 30 metara. Prošlo je deset sati.” Rekla sam: „Moraćemo to da uradimo sutra.“

Sledećeg dana, TV risiver i kabl od 30 metara bili su spremni. Guokiang i još jedan praktikant su stigli. Popeli su se na krov, pronašli odgovarajuće mesto za postavljanje prijemnika, povezali žice i otklonili kvar u risiveru. Guokiang je otišao gore da spoji kabl na set-top boks i uključio TV. Ali signala nije bilo. Rekao je: „Čudno je. Sve sam uradio. Zašto nema signala?“

To je bila moja greška. Slučajno sam savila kabl kada sam im pomogala da ga vuku, i pukao je na sredini. Kupila sam novi kabl i trebalo je dosta vremena da se instalira. Dok sam kupovala kabl, Guokiang je požurio do kuće druge praktikantkinje da joj postavi risiver. Guokiang je uvek bio prijatan i nije se žalio.

Bilo je oko dva sata posle podne. Guokiang je otišao u dom druge praktikantkinje. Živela je na petnaestom spratu. Lift nije radio, pa je Guokiang rekao: „Hajde da koristimo stepenice. Televizijski risiver je bio na vrhu osamnaestog sprata. Išli smo stepenicama. Ali na stepeništu nije bilo svetla. Što smo se više penjali, bilo je mračnije. Nisam mogla da vidim svoju ruku. Hodali smo u mraku; rekli smo jedno drugom da hodamo polako. Kada smo stigli do vrha zgrade, nismo mogli da vidimo vrata za krov. Ponavljali smo u svojim srcima: „Falun Dafa je dobra, Istinitost-Blagost-Trpeljivost su dobri,“ i zamolili Učitelja da nam pomogne da pronađemo vrata.

Odjednom sam ugledala malu svetlu tačku ispred sebe. To su zaista bila vrata. Kada smo otišli ​​na krov, videli smo da je risiver zarđao, kabl izlizan, a signal je blokiran zidom. Vratili smo se niz stepenice u mraku i objasnili situaciju praktikantkinji. Pošto sam morala da kupim novi risiver TV signala i kabl, rekla sam Guokiangu: „To je to za danas, možeš ići kući.“ Pošto je Guokiangu dolazio gost sledećeg dana, rekao je da se neće doći.

Oko šest sati sledećeg jutra, Guokiang je došao da me vidi. Pitala sam: ,,Zašto si ovde?" Rekao je: „Još uvek ima mnogo praktikanatkinja čiji televizori nemaju signal. Hajde da požurimo i da ne sprečavamo njihove porodice da gledaju program NTDTV." Otišli ​​smo da kupimo risiver, ali prodavnica još nije bila otvorena, pa smo otišli ​​u kuću druge praktikantkinje. Njen risiver je takođe bio blokiran zidom. Nismo imali drugog izbora nego da ga uklonimo i pronađemo novo mesto da ga instaliramo. Bilo je potrebno mnogo truda da se to uradi.

Brzo smo otišli ​​do sledeće kuće. Ova praktikantkinja je živela na petom spratu. Njen prijemnik je bio na desnoj strani zida ispred prozorske daske, oko dva metra udaljen od unutrašnjosti. Malo sam se uplašila i setila sam se da mi je Guokiang pre godinu dana rekao da se plaši visine. Nije rekao ništa. Popeo se na prozorsku dasku, otvorio prozor, seo na cvetnu ogradu i pažljivo krenuo ka prijemniku. Zatim je polako ustao ispred risivera. Šrafovi risivera su bili zarđali i bilo je potrebno mnogo vremena da se skinu.

Guokiang je uklonio risiver i polako ga vratio na prozor. Vezala sam mu pojas oko struka, a drugi kraj za cev za grejanje. Ponovo se polako pomerio do mesta gde je postavljen risiver, postavio novi prijemnik i počeo da ga podešava. Posle nekog vremena pronašao je pravi pravac. Porodica praktikanta je bila veoma zahvalna. Rekla sam Guokiangu: „Hvala ti na trudu. Rekao je: „Dobra je stvar podnositi teškoće.“

Da bi omogućio više ljudi da gleda NTDTV program, objasni istinu i spasi više ljudi, bez obzira na to koliko je Guokiang zauzet, sve dok ga neko pita, on izdvaja vreme iz svog zauzetog rasporeda da instalira risivere. Instalacija svakog je drugačija — neke zgrade su visoke, neke niske. Neki moraju biti postavljeni izvan prozora, a neki su na krovu. Uprkos hladnoći, vrućini, užarenom suncu ili hladnom vetru, Guokiang uvek pomaže i omogućava praktikantima i njihovim porodicama da gledaju NTDTV program.

Dok sam radila sa Guokiangom, videla sam mnoge sjajne tačke u njemu. Bila sam veoma dirnuta njegovom skromnošću i nesebičnošću. U poređenju sa njim, imam mnogo vezanosti, kao što su traženje udobnosti, lenjost, razmetanje, sujeta, itd. Ove vezanosti se moraju ukloniti. Moram da budem stroga prema sebi, da marljivo napredujem, da radim dobro tri stvari koje je Učitelj tražio i da živim u skladu sa Učiteljevim saosećanjem i spasenjem.

Hvala Učitelju! Hvala vam kolege praktikanti!

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024