Postanite racionalni, smireni i lagano rješavajte sukobe nakon što naučite učenja Fa napamet

(Minghui.org)

Vrijeme leti, a prošlo je 26 godina otkako sam počela prakticirati Falun Dafa. Biti u mogućnosti kultivirati se i biti zaštićena od Učitelja, kakav je to blagoslov i privilegija u ovom ogromnom svemiru!

Bez obzira na to je li konferencija za razmjenu iskustva velika ili mala, to je vrijedna prilika za mene da razmislim o sebi, pronađem gdje ne uspijevam i poboljšam svoj karakter. Ove prilike su rijetke i to je oblik koji nam je naš Učitelj ostavio da se uzdignemo u kultivaciji.

Kada praktikanti govore o svojim iskustvima kultiviranja, uvijek ima toliko toga za reći. Željela bih podijeliti neka od svojih nedavnih iskustava dok sam učila napamet Fa.

Učenje Fa napamet i poboljšanje mog karaktera

Kao i mnogi praktikanti, pokušala sam samostalno naučiti Fa napamet, ali nisam mogla to pratiti i nikad nisam završila cijelu knjigu. Također sam pokušala prepisivati Fa, ali sam prestala na pola puta (sada sam nastavila). Nakon što sam slušala podkast "Ustrajnost u pamćenju Fa" web stranice Minghui, bila sam duboko dirnuta. Pogotovo kad sam vidjela kako su se praktikanti promijenili nakon što su počeli učiti Fa napamet, postali su smireniji i stabilniji kada su se suočavali s izazovima. Mogli su kultivirati svoj govor, a sukobe su shvaćali olako. Shvatila sam da učenje Fa napamet stvarno čini razliku.

Prije otprilike godinu dana, jedanpraktikant je predložio da zajedno učimo Fa napamet. Vjerujem da je Učitelj vidio moju želju i priredio mi ovu priliku. Obavezujemo se na jedan sat svaki put bez žurbe, samo se fokusiramo na usvajanje Fa. Iako smo naišli na razne smetnje, ustrajali smo i naučili napamet Zhuan Falun tri puta.

Usredotočeni smo i ulažemo srce u internalizaciju svake riječi. Također pregledavam što sam zapamtila tijekom svakodnevnog putovanja autobusom i kao rezultat toga mogu se sjetiti više.

Najuočljivija promjena od učenja Fa napamet je ta da je moj um postao mirniji. Nisam tjeskobna kao prije kad se nešto dogodi. Sada se prvo smirim, manje sam impulzivna i bolje kontroliram svoje emocije i misli, sprječavam ih da lutaju. U prošlosti mi je to bilo teško činiti. Čak sam mislila da je reći što god mi padne na pamet neka vrsta poštenja ili čistoće, izravno i ne svjetovno. Vidjela sam to kao nešto "istinsko" i smatrala da je sve u redu s tim. Ali u stvarnosti, to je bio način prepuštanja emocijama i popuštanju samodiscipline. Dopuštala sam svojim takozvanim prirodnim emocijama da me kontroliraju, ali nisam toga bila svjesna.

Učitelj je rekao,

“Stvari koje su racionalno urađene, kad osoba zna što čini, obično se čine iz Shan misli. To je istinsko čovjekovo ja.” (“Fa predavanje na konferenciji u Europi”)

Dok sam ovo pisala, suočila sam se s testom. Svake godine, od lipnja do kolovoza, ljudi uzimaju slobodne dane, ali svi pokušavaju pomaknuti svoje godišnje odmore kako ne bi ometali posao i ne bi smetali drugima. Međutim, ovaj put sam morala pokrivati ​​kolege praktikante mnogo dana zaredom.

Prvo, praktikantica iz moje grupe je iznenada trebala uzeti dva tjedna odmora zbog karme bolesti, a ja sam je morala pokrivati. Nisam oklijevala niti sam se osjećala uznemireno. Za vrijeme teške bolesti brinula se o svojoj majci, koja je također bila praktikantica. Nakon što joj je majka preminula prošlog kolovoza, suočila se sa značajnim fizičkim i mentalnim izazovima, ali je radila na tome da ih prevlada. Moramo se podržati i pomagati jedni drugima tijekom nevolja.

Sljedeći tjedan bio je izazovniji. Praktikantica koja pokriva nedjelju htjela je svoju djecu odvesti na odmor. Pristala sam pokriti njezinu smjenu, što znači da sam sljedeći tjedan morala raditi sedam dana neprekidno. Nisam dvaput razmislila o tome niti sam vidjela razlog za odbijanje. Ispravno je da pomažemo jedni drugima.

Ali to nije bio kraj. Jednog su tjedna dvije osobe bile slobodne u isto vrijeme. Njihovi radni rasporedi su suprotni mojima, a budući da sam svoj raspored upravo prilagodila nakon tjedan dana rada u smjenama, morala bih ga ponovno promijeniti. Kad me nadređeni pitao, rekla sam da je u redu, to je nešto što bih trebala učiniti, ništa više za reći.

Moj suprug, praktikant, je rekao: “Pokrivanje drugih je dobra stvar; to pokazuje da vam ide dobro u kultivaciji i da imate obilje energije.” I ja sam se osjećala isto.

Kada je riječ o isticanju, to je način razmišljanja na kojem moram poraditi. Od djetinjstva sam bila poslušna, dobro mi je išlo u školi, bila na rukovodećim položajima i pohađala sam prestižne osnovne i fakultetske škole. Slušanje pohvala postalo je toliko rutinska stvar da sam se navikla. Na kraju sam stvorila predodžbu da mogu sve. Zbog toga sam često djelovala kao osoba jake volje koja ne sluša druge.

Osim toga, ja sam nastavnik više od 20 godina, uvijek usmjeravajući druge. Mogla sam brzo uočiti probleme i vjerovala sam da što je nastavnik bolji, to više treba identificirati probleme i pomoći učenicima da ih riješe, to mi je postala navika. Prije nego što sam počela prakticirati Falun Dafa, moji su se kolege ponekad šalili: "Opet nam daješ lekciju" ili "Evo je, opet predaje."

Kako bih prevladala želju za isticanjem, više sam puta naučila napamet odjeljak "Hvalisanje" u Zhuan Falun. Svaki put kad to učinim, dobijem nove uvide. Razumijem da u kultivaciji morate biti u skladu s Fa kako biste se poboljšali, radili tri stvari dobro i ispunili našu misiju spašavanja živih bića. Moramo eliminirati ljudske misli, predodžbe ili navike, bez obzira koliko se činile dobrima ili razumnima. Moramo eliminirati sve ljudske predodžbe i vezanosti koje nisu u skladu s Fa jer je to standard za praktikante.

Ne mogu reći da sam u potpunosti eliminirala mentalitet razmetanja, ali sada, kada počinje izlaziti na površinu, mogu ga brzo uhvatiti i svjesno ukloniti. Osjećam da mi Učitelj pomaže ukloniti te štetne tvari i one više ne utječu na mene.

Osjećaj unutarnjeg mira

Mnoge stvari koje su mi prije zaokupljale misli su nestale i više ne razmišljam o njima. Više me nije briga što drugi govore ili rade. Osjećam se smireno i spokojno kao da se svijet promijenio. Više me ne uznemiruju razni sukobi. Postala sam racionalnija, zrelija i više poput istinskog praktikanta.

Učitelj je rekao:

Ljudska bića su, kao što znate, pod uticajem mnogih koncepata svakodnevnog društva, i ona stalno formiraju različite koncepte, koji snažno deluju na njihovu prvobitnu prirodu i prave misli.” (Fa-predavanje za vreme Festivala lanterne na Fa-konferenciji na zapadu SAD), prijevod na srpski jezik.

Razumijem Fa dublje nego prije. Ono što Učitelj kaže je apsolutna istina. Shvatila sam da ljudski um nikada nije prazan; ako nije ispunjen božanskim, ispravnim mislima, bit će okupiran ljudskim predodžbama. Učenje Fa napamet omogućuje Fa da ispuni naše umove i srca. Što se više sjećamo Fa, brže ga usvajamo. Postupno, a da ne primijetimo, naš način razmišljanja se mijenja.

Dok sa razmišljala o testu s kojim sam se suočila dok sam pokrivala smjene, predsjednik Biden prisustvovao je ceremoniji dodjele diploma u West Pointu i održao govor toga dana. Njegov govor je počeo sa 40 minuta kašnjenja. Bez Bidenovog govora naše izvješće ne bi zadovoljilo standard. Bio je to značajan događaj tog dana, a popratili su ga svi glavni mediji. Iako nemamo radnu snagu, resurse ili financije koje imaju obični mediji, trebali bismo imati mudrost i sposobnosti izvan običnih ljudi. Naši standardi trebaju biti viši od standarda običnih medija.

Nakon koordinacije s kolegom praktikantom i korištenja svih dostupnih resursa, završili smo izvješće baš kad je rok stigao. Kad je šef došao po izvještaj, rekla sam: "Biden je danas kasnio 40 minuta." Nije bio uvjeren i naglasio je da ne smijemo kasniti. Objasnila sam: "Ova vijest je vrlo važna." Nije slušao. Nejasno sam ga čula kako govori drugima: "Još uvijek govori kako Biden kasni 40 minuta", smijući se.

Mislila sam da je sve ovo usmjereno protiv mene, ali ipak sam trebala učiniti ono što je trebalo učiniti. Izvještaj je objavljen, a uključen je i izvorni zvučni zapis. Da smo imali više vremena, mogli smo dodati više i bolji originalni sadržaj.

Tijekom cijelog projekta osjećam da svaka vijest, svaka rečenica, pa čak i svaka riječ, ako se radi s pažnjom i ispravnim mislima, može postati moćan alat za uklanjanje zla i spašavanje ljudi. Ali ako se ne radi svim srcem, to nema nikakvu snagu, ništa ne postiže. Ne uspijeva suzbiti zlo, razjasniti istinu ili spasiti ljude. Naš timski rad tijekom kreativnog procesa također služi u svrhu spašavanja ljudi. Ostali ne bi bili toliko zabrinuti da sam ranije komunicirala. Gledajući u sebe, shvatila sam da nisam druge stavila na prvo mjesto.

Upravo tada me drugi praktikant glasno kritizirao zbog ležernog odabira citata koji ću uključiti. Spomenuo je da, budući da se radi o Washingtonu i da su uključeni Britanci, publika neće razumjeti. Odgovorila sam: "Taj citat je važan." Zatim sam objasnila da je Biden citirao predsjednika Washingtona kako bi istaknuo povijesni značaj West Pointa. Na ceremoniji dodjele diploma u West Pointu neizbježno se spominju Washington i rat za neovisnost. U to vrijeme nisam znala da je Washington zapravo izabrao West Point.

Praktikant je tada rekao da sam se trebala pripremiti ranije, i tako dalje. Pomislila sam: “Ne razumiješ američku povijest i kulturu, a ipak komentiraš. Vijesti u stvarnom vremenu ne mogu se pripremiti unaprijed.” Ali suzdržala sam se, podsjetivši samu sebe da se ne raspravljam. Imalo je još mnogo toga za napraviti, pa sam to pustila, ali primijetila sam kako mi ruke drhte , znak mog nemirnog srca. Srećom, trajalo je samo nekoliko sekundi.

Kada sam kasnije razmislila, shvatila sam da se nisam solidno kultivirala. Trebala sam ostati potpuno ravnodušna, bez objašnjenja, bez pritužbi. Iako sam prošla mnoge testove, na kraju ipak moram pogledati unutar sebe. Samo uklanjanjem vezanosti mogu se poboljšati. Pogled prema unutra je blago.

Iskreno sam zahvalna praktikantu koji me kritizirao i učinio da se osjećam neugodno. Pružio mi je priliku da uzdignem svoj karakter. Duboko u sebi shvatila sam da mislim da sam uvijek u pravu, gledala sam na druge s visoka, voljela sam se isticati i uživati čuti pohvale, ali nisam voljela različita mišljenja. Moram ukloniti ove predodžbe usred sukoba kako bih mogla napredovati.

Zahvalnost

Kad sam bila dijete, često sam poželjela da ljudi ne umiru, da možemo živjeti bez jela i da možemo postati besmrtni. Život za životom, kroz rođenje, starenje, bolest i smrt, patnja se činila beskrajnom. Gdje je kraj?

Vjerovala sam da moraju postojati viša bića izvan ljudi koja bi nas mogla naučiti putu i tajni vječnog života.

U srednjoj školi, naš razrednik pokazao je nekim učenicima fotografije osobe za koju se kaže da ima posebne sposobnosti. Jedan učenik je pokazao na moju sliku i rekao: "Ova će osoba u budućnosti biti drugačija." Tek kad sam počela vježbati, shvatila sam koliko sam drugačija i shvatila koliko sam nevjerojatno sretna što sam dobila nešto tako dragocjeno!

Učiteljeva učenja otkrivaju misterije svemira i svaka Učiteljeva riječ ispunjena je dubokim značenjem. Čovjek se ne može uzdići u nebesa čupanjem za kosu, moramo imati Učiteljevo vodstvo i zaštitu. Učiteljeve žrtve su ogromne i neopisive.

Nikad ne smijem zaboraviti Učiteljevu bezgraničnu milost i uvijek bih trebala biti zahvalna. Kao što su stari rekli: "Kap vode u potrebi vratit će se izvorom dobrote." Zahvalnost produbljuje moju vjeru u Fa i podsjeća me da sebe vidim kao praktikanta.

Hvala, Učitelju, Hvala, kolege praktikanti.

(Predstavljeno na konferenciji za razmjenu iskustava 2024. u New Jerseyu)

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024