Neki uvidi nakon što je praktikantica preminula

(Minghui.org)

Tijekom godina sam upoznao mnoge Falun Dafa praktikante koji su razvili "karmu bolesti". Neki su gledali unutra i nadvladali svoje nevolje, dok drugi nisu i nastavili su patiti. Praktikanti koji su tražili liječenje možda su privremeno uklonili simptome bolesti; ali drugi su izgubili živote.

Jing i njezin suprug doselili su se ovamo prije više od deset godina. Ona je bila vrlo marljiva u kultivaciji i radila je tri stvari. Svaki dan je ljudima licem u lice objašnjavala činjenice o Falun Dafa i dijelila informativne materijale gdje god je išla. Osjećala se prilično dobro u vezi svog stanja kultiviranja.

Međutim, u ljeto 2023. Jing je doživjela karmu bolesti koja se manifestirala kao leukemija, a njezina ju je obitelj odvela u bolnicu na liječenje. Nakon što je došla kući, posjetio sam je nekoliko puta i podijelio s njom svoja razmišljanja. Nažalost, nedugo zatim je preminula u dobi od 77 godina. Čuo sam da se prije nego što je umrla često pitala zašto je morala patiti od ove karme bolesti. Ona je tako dobro radila stvari vezane uz Dafa, ali je njezino stanje išlo iz lošeg u gore.

Želio bih podijeliti neke spoznaje koje sam imao i nadam se da svi možemo izvući neke pouke kako bismo izbjegli nepotrebne gubitke.

U studenom 2023., Jingina mlađa sestra (također praktikantica) pitala me je mogu li preuzeti posao asistenta primarne zdravstvene zaštite (APZZ) za Jing kad bude otpuštena iz bolnice. Pristao sam i našli smo se u bolnici kako bismo razgovarali o konkretnim obavezama i plaćanju. Dogovorili smo se da ću početi za tjedan dana.

Otišao sam kući i organizirao nekoliko stvari da se pripremim za svoj posao kao Jingin APZZ. Međutim, njezina dva sina koji rade u glavnom gradu pokrajine organizirali su joj daljnje liječenje u pokrajinskoj bolnici i pozvali je da se odmah prebaci u tu bolnicu. Nije mi rečeno za ovaj dogovor.

Tjedan dana kasnije, otišao sam u Jingin dom raditi kao njezin APZZ. Rekla mi je da je u pokrajinskoj bolnici ostala samo jedan dan. Nakon što sam se tri dana brinuo o Jing, njezin je muž saznao da dvije osobe iz mjesnog odbora dolaze kod njih da nešto provjere. Bio je pomalo zabrinut zbog svrhe ovog posjeta i rekao mi je da idem kući.

Kada sam ponovno otišao kod Jing, stanje joj se pogoršalo. Bila je prikovana za krevet i jedva je išta mogla jesti. Također je imala bolove po cijelom tijelu. Njezina je obitelj zaposlila APZZ koji nije praktikant, a njezina su dva sina uzela dopust s posla kako bi bili s njom.

Ohrabrio sam je da zadrži čvrstu vjeru u Učitelja i Fa i rekao da sve dok poboljšavamo svoj xinxing, ništa nas ne može zaustaviti. Do tada je imala velike poteškoće s govorom, ali ipak je pogledala unutra i pronašla mnoge vezanosti kojih se tek trebala osloboditi. Također sam istaknuo nekoliko njih kojih nije bila svjesna, a ona se složila sa mnom.

Želio bih podijeliti neke od Jinginih glavnih problema s kolegama praktikantima, jer je ona željela da to učinim:

1) Ona se je žalila na Učitelja. Mislila je da je prakticirala Falun Dafa toliko godina i učinila mnogo za potvrđivanje Fa. Zašto je još uvijek imala tako veliku nevolju?

2) Nije učila Fa solidno i svim srcem i držala se vezanosti ogorčenosti, ljutnje, lukavosti, ljubomore, taštine i nesklonosti da je se kritizira. Također je uživala u svojoj dobroj financijskoj situaciji i često je bila arogantna i superiorna prema drugim praktikantima.

3) Gledala je s visoka na svog muža. Nije ga poštovala i uvijek se žalila na njega kako bi pokazala svoju superiornost. Kad god je učinio nešto što joj se nije sviđalo, vikala je na njega, bilo kod kuće ili na javnom mjestu. Također je tjerala muža da radi stvari koje on nije želio. Iako se nije svađao s njom, iznutra se osjećao krajnje neuravnoteženo. Često mu je iza leđa govorila da je iz seljačke obitelji, da je nespretan i da ništa ne zna učiniti kako treba. Činjenica je da je njezin suprug bio profesor i predavao je na poznatom sveučilištu. Nakon što je otišao u mirovinu, radio je sve vrste kućanskih poslova, a u svemu što je radio uvijek je tražio savjet od nje.

4) Nije mogla otpustiti život i smrt. Dok je bila u bolnici, kada je pacijent na njenom odjelu preminuo, počela se bojati za vlastiti život. Taj je starac također bolovao od leukemije. Stoga je razgovarala s njegovim sinom, pokušavajući saznati više o bolesti. Ubrzo nakon toga počelo se je pojavljivati ​​gnoj i krv u njenoj stolici i mokraći. Nakon što se vratila kući, rekla je drugima da je starac s leukemijom umro, te da osjeća da joj otkazuju unutarnji organi i da umire. Često je govorila sestri da će uskoro otići i molila je Učitelja da uredi da što prije umre kako ne bi toliko patila. Kako bi joj Učitelj mogao pomoći kad se već sama predala?

5) Nije istinski vjerovala u Učitelja i Fa. Htjela je umrijeti i čak je pomišljala na samoubojstvo. Njezin suprug ima 83 godine i želio je kupiti grobno mjesto u svom rodnom gradu, gdje će položiti svoj pepeo nakon što umre. Ona je podržala tu ideju i planirali su da njihov pepeo zajedno pokopaju. Otada je uvijek osjećala da će umrijeti i napustiti ovaj svijet bilo kada. Kad se jako razboljela, zamolila je sina da joj nabavi injekciju za eutanaziju. Jing je također nabavila tablete za spavanje u centru za zdravstvenu zaštitu, sa suprugovom osobnom iskaznicom bez njegovog znanja, kako bi ih mogla uzimati kada nije mogla podnijeti patnju. Kad sam saznao za to, rekao sam joj da baci te stvari, ali je odbila. Zamolila je svog mlađeg sina da ih čuva za nju.

Ona nije obratila pozornost na takve opasne misli, a kamoli poslala ispravne misli kako bi porekla aranžman starih sila i eliminirala uplitanje i ovaj oblik progona. Zbog toga joj je stanje postajalo sve gore i gotovo je svaki dan pričala o smrti. Činilo se da uopće nema ispravnih misli. Drugi praktikanti otišli su u njezinu kuću slati ispravne misli kako bi je podržali, ali ona se nije mogla osloboditi tih neispravnih misli i nastavila je govoriti o smrti.

Preminula je u prosincu 2023., a drugi praktikanti su se osjećali jako loše zbog nje.

Naučio sam nekoliko stvari iz ovog iskustva.

1) Uvijek moramo pogledati unutra čim se pojavi karma bolesti i provjeriti jesmo li učinili nešto što nije u skladu s načelima Fa ili rekli nešto neprikladno. Trebali bismo se odmah ispraviti na temelju Fa.

2) Odbaciti negativno razmišljanje. Kad god se pojavi negativna misao, moramo je prepoznati i odmah ukloniti. Ta misao ne dolazi od našeg istinskog ja, i mi moramo ispraviti svoje mišljenje. Nikada ne smijemo izgubiti svoje ispravne misli ili se negativno nositi sa situacijom.

Učitelj je rekao u knjizi Falun Gong:

“Ipak, ima jedna stvar koja se odnosi na vježbe koje kultiviraju i duh i tijelo. Kada je tvoj život produžen, čim se pojavi problem sa tvojim Xinxing-om, tvoj život će odmah biti u opasnosti. Zato što ti je život produžen u svrhu kultiviranja, jednom kada tvoj Xinxing zastrani, tvoj život će se odmah naći u opasnosti.“ (Falun Gong, poglavlje 5.2. Načela i metode prakticiranja)

Imperativ je da kultiviramo svaku misao koju imamo.

3) Čvrsto vjerovati u Učitelja i Fa u svakom trenutku. Kada stare sile napadnu naša tijela u ovoj dimenziji, njihova je svrha učiniti da izgubimo vjeru u Učitelja i Dafa kako bi nas mogli slomiti duhovno i fizički. U kritičnom trenutku, moramo biti čiste glave i misliti: Sve u vezi mene stvorio je i dao Učitelj, i nijedno drugo biće nije vrijedno intervencije.

Učitelj je rekao u “Kultivacija u Dafa je ozbiljna”:

I tako je Učitelj potpuno uklonio imena učenika Dafa iz Tri domena, iz ljudskog svijeta i iz podzemnog svijeta, uključujući tu i pakao. Od tog trenutka, životima Dafa učenika upravlja samo Dafa i oni više neće prolaziti kroz reinkarnaciju, a čak i ako su počinili grijeh, pakao i dalje nema nadležnost na njima.“ (“Kultivacija u Dafa je ozbiljna”)

Trebali bismo održavati jake ispravne misli i ispravnu vjeru u Učitelja i Dafa. Učitelj ima zadnju riječ u svemu. Učitelj ispravlja univerzum, a stare sile se također ispravljaju. Nitko se u to ne može miješati. Učitelj je svemoguć i sve dok imamo jake ispravne misli, stare sile ne mogu uspjeti u svojim planovima da nam oduzmu fizička tijela, a takozvane nevolje će također nestati.

Povrh toga, kolege praktikanti koji trpe nevolje uvijek bi trebali zapamtiti: Ja sam učenik Učitelja Li Hongzhi-ja i završit ću svoj cijeli put kultiviranja koji je uredio Učitelj. Nijedno biće nije dostojno da me iskuša. Ako sam učinio nešto loše, ispravit ću se u Fa. Molim suosjećajnog Učitelja da preuzme kontrolu nad svime. Kada razmišljate na ovaj način, stare sile će biti previše uplašene da vam priđu.

4) Cijenite život i nikada ne pomišljajte na samoubojstvo. Svi Dafa praktikanti shvaćaju koliko je dragocjeno naše fizičko tijelo. Kako se možemo kultivirati bez njega? Čak i ako trpite veliku fizičku bol, nikada ne biste trebali pomisliti na odustajanje od sebe. Biti Dafa učenik je predmet zavisti svih bogova u univerzumu. Bol koju trpimo zapravo je uzrokovana vlastitom karmom ili neuspjehom da činimo dobro. Nikada ne smijemo kriviti Učitelja! Nije da Učitelju nije stalo do vas, ali postoje Fa principi u svemu što radimo u Fa-ispravljanju, a bogovi i Buddhe također moraju djelovati u skladu s nebeskim principima. Učitelj također treba voditi računa o svim stvarima u skladu s Fa i treba vidjeti imaju li njegovi učenici snažne ispravne misli ili ne.

Učitelj je rekao u Zhuan Falun-u:

“Principi su ti objašnjeni i Fa ti je također objašnjen. Ako se još uvijek ne želiš sam poboljšati, koga možeš optužiti za to? Ti sam to želiš, stoga se moj Falun neće miješati, a ni moji Fasheni, to je sigurno.“ (6. Lekcija, Zhuan Falun)

Nadam se da ćemo izvući pouku iz ovog slučaja. Raditi stvari ne može zamijeniti kultivaciju. Trebali bismo održavati ispravne misli i djela, dobro učiti Fa i kultivirati svoj xinxing dok pomažemo Učitelju u spašavanju živih bića. Ne smijemo razočarati Učitelja koji od nas očekuje uspjeh u kultivaciji. Ne smijemo pogriješiti jer smo odgovorni za živa bića u našem vlastitom nebeskom raju.

Ovo je moje površno razumijevanje. Ljubazno vas molim da istaknete sve što nije ispravno.

Kategorija: Perspektive

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024