Indija: Više od 1.200 nastavnika i učenika osnovnih i srednjih škola uče Falun Dafa vježbe

(Minghui.org)

Praktikanti iz Nagpura su 30. srpnja i 1. kolovoza u Maharashtri predstavili Falun Dafa te podučili vježbama više od tisuću dvjesto učenika tamošnje dvije škole. Školsko osoblje je bilo vrlo sklono Falun Dafa, a učenici su izjavili da je praksa donijela blagodati njihovom mentalnom i fizičkom blagostanju. 

Maharashtra se nalazi u zapadnoj regiji Indije. To je druga država po broju stanovnika u Indiji, a njen glavni grad, Mumbai, financijska je prijestolnica Indije i najnapučeniji grad cijele zemlje. 

Opuštanje i olakšanje

Praktikanti su ujutro 30. srpnja posjetili srednju i višu srednju školu Jaihind u gradu Chalisgaon. Kontaktirali su ravnatelja, g. Khalanea, dan ranije, glede podučavanja učenika vježbama. Rekli su mu o Falun Dafa i Dafa načelima Istinitosti, Dobrodušnosti i Tolerancije, te o brutalnom progonu koji je pokrenula Komunistička partija Kine (KPK) u srpnju 1999. Ravnatelj ih je podržao i pozvao ih da dođu već sljedeći dan. 

Preko 350 učenika i nastavnika je nazočilo prezentaciji. Praktikanti su najprije predstavili Falun Dafa i objasnili da praksa kultivira um i tijelo i temelji se na principima Istinitosti, Dobrodušnosti i Tolerancije. Zatim su demonstrirali prvu, drugu i petu Falun Dafa vježbu. 

Učenici srednje i više srednje škole Jaihind uče prvu, drugu i petu Falun Dafa vježbu. 

Nakon izvođenja vježbi, učenica šestog razreda rekla je da je to jutro imala temperaturu te se nije osjećala dobro, ali se osjećala bolje nakon vježbi. 

“Uvijek me boli trbuh, ali nakon Falun Dafa vježbi je bol nestala”, rekao je učenik četvrtog razreda. 

Učitelji su nakon podučavanja vježbi zamolili praktikante mogu li demonstrirati vježbe učenicima 11. i 12. razreda, budući da ovi taj dan nisu mogli prisustvovati prezentaciji. Ravnateljica Khalane je zahvalila praktikantima i predala im zahvalnicu.

Ravnateljica Khalane je 30. srpnja 2024. praktikantima uručila zahvalnicu za njihov trud.

Nastavno osoblje i studenti uče vježbe u školi Sharda Dnyanpeeth 

Preko 900 učenika i nastavnika škole Sharda Dnyanpeeth je 1. kolovoza, 2024. naučilo vježbe. 

Praktikanti su 1. kolovoza, 2024. posjetili školu Sharda Dnyanpeeth u Buldhani. Ravnateljica škole, gđa. Ulka Antarkar, srdačno ih je dočekala, dok je zamjenik ravnatelja, g. Deshpande, organizirao 900 učenika i 30 učitelja da se postave u redove uoči prezentacije. Svi su naučili vježbe i slušali praktikante tijekom predstavljanja Falun Dafa prakse. 

Nakon prezentacije je svakome uručen Falun Dafa informativni letak. 

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024