Moja nevolja mi je pokazala koliko je važno gledati prema unutra

(Minghui.org)

Pozdrav, poštovani Učitelju! Pozdrav, kolege praktikanti!

Počeo sam prakticirati Falun Dafa u ožujku 1997. Unatoč mojem zabušavanju i ponekad nemarljivosti, Učitelj nikada nije odustao od mene. Uvijek me brižno čuva i prosvjetljuje, a ujedno me testira i kali kroz brojne izazove. Postupno sam išao od zahvalnosti kao obične osobe do produbljivanja svog razumijevanja Dafa kroz kušnje i nevolje, vlastita razmišljanja i uvide o kultiviranju. Ovaj proces je bio dug, mukotrpan i nezaboravan. Tek nedavno, tijekom nekih velikih nevolja, doista sam shvatio bit kultiviranja. Napokon sam shvatio kako se kultivirati, naučio gledati prema unutra i prevladao mnoge prepreke, uključujući izazov života i smrti. Kolege praktikanti su me potaknuli da pišem o svom nedavnom iskustvu.

Prevladavanje kušnje života i smrti 

Kada se pandemija COVID-a pogoršala 2021., srce mi je bilo dirnuto i počeo sam se osjećati loše. U ožujku 2022., jedne večeri nakon što sam obavio telefonski poziv objašnjavanja istine u Kinu, doživio sam ogromnu bol u prsima. Slao sam ispravne misli sat vremena, ali nije prestalo. Pomislio sam: “Može li to biti srčani udar? Ovo bi moglo biti ozbiljno.” Zamolio sam kćer da me odveze u bolnicu na pregled. Ova jedna ljudska misao uzrokovala je iskušenje opasno po život! 

Doktor je obavio sveobuhvatan pregled i nakon tri ili četiri sata podigao mi je palac i rekao: “Vrlo dobro.” Međutim, i dalje sam imao bolove. Odjednom sam shvatio da me Učitelj prosvjetljuje preko liječnikovih riječi: “Nisi bolestan; sve je to iluzija.” Rekao sam kćerki: “Idemo kući!”  

Ali kako sam mogao preživjeti noć? Nisam mogao spavati! Nisam mogao ležati, jer gdje god je moje tijelo dotaknuto, osjećao sam se kao da me bodu iglama. Koža i meso su mi gorjeli od boli, a svaka kost i mišić su me boljeli. Nisam mogao mirno sjediti ili stajati. 

Palo mi je na pamet: “Uči Fa! Uči Fa!” Rekao sam: "Da! Samo me Dafa može spasiti!” Slušao sam Učiteljeva predavanja i bolovi su se smanjili. Odslušao sam četiri predavanja, i um mi je bio bistar. Bolovi su se također smanjili kada sam radio vježbe. 

Svake sam noći spavao manje od dva sata i nisam mogao jesti, ali nekim čudom, nakon dva sata svakog poslijepodneva, bol je potpuno nestajala do oko deset i trideset navečer. Pomislio sam: “Kada ne osjećam bol, mogu iskoristiti vrijeme da razmijenim uvide o Fa s praktikantima u svojoj obitelji.” 

Nastavio sam telefonirati na platformi kao i obično, tako da bol nije utjecala na moje obavljanje tri stvari. Shvatio sam da je ovo test koji je organizirao Učitelj da vidi hoću li se nastaviti kultivirati. Sve dok mogu činiti tri stvari, i dalje sam kultivator! Čak i ako umrem, još uvijek hodam božanskim putem. Potpuno sam se oslobodio svojih predodžbi. 

Sjetio sam se da je Učitelj rekao: 

“Qigong je kultivacija, to je nešto neuobičajeno i nije gimnastika običnih ljudi. Osoba se mora fokusirati na xinxing da bi bolesti bile izliječene i gong bio povećan.” (1. Lekcija, Zhuan Falun)

Shvatio sam da je ovo prilika da poboljšam svoj xinxing. Zamolio sam praktikante u svojoj obitelji da mi pomognu tako što će mi pokazati što nije u redu s mojim xinxingom. Duboko sam razmislio i otkrio da još uvijek imam zamjeranje u srcu. Kad sam o tome rekao svojoj obitelji, rekli su: “To je bilo prije nekoliko desetljeća i osoba je preminula. Zašto i dalje zamjeraš?” 

Mislio sam, tako je! Otpustio sam tu vezanost. Kopao sam dublje: kada se drugi prema vama ponašaju nepravedno i osjećate se povrijeđeno, ne znači li to da ste vezani za zaštitu sebe? Nije li to ukorijenjeno u osobnom interesu i sebičnosti? Imam duboko ukorijenjenu želju da zaštitim svoje interese. Ovo je temeljna vezanost i ako je ne eliminiram, dovest će do ogorčenosti prema drugim ljudima ili situacijama. Definitivno to moram iskopati iz korijena!

Mnogi praktikanti znali su da prolazim kroz veliki test i podijelili su svoja razmišljanja sa mnom. Neki su rekli: “Moraš slati snažne ispravne misli kako bi uklonio smetnje.” Drugi su rekli: “Ne shvaćaj ozbiljno osjete u svom tijelu; oni su iluzije. Trebaš ih negirati i nastaviti raditi ono što trebaš uraditi.” Poslao sam ispravne misli oko deset sati sljedeće noći. Također sam recitirao Učiteljeva učenja o dobronamjernim rješenjima. Sjetio sam se Učiteljevih riječi: 

Istina je da su se neki od vas reinkarnirali iznova i iznova tokom povijesti i dok ste bili u svakodnevnom društvu, izgubljeni u iluziji možda ste zaista potpisali neki ugovor sa starim silama poput, „Tijekom Fa-ispravljanja ja ću učiniti to i to ili ću krenuti tim i tim putem određenog dana.““ (“Podučavanje Fa na konferenciji u Philadelphiji”, Sabrana predavanja širom svijeta II)

Rekao sam: “Stare sile, ako sam ikad u prošlosti sklopio bilo kakve ugovore s vama, sada svečano izjavljujem da su oni ništavni i nevažeći! Ja sam učenik Učitelja Li Hongzhi-ja i sve u mom životu organizira Učitelj. Potpuno prekidam sve veze s vama!” 

Te sam noći sanjao da sam vidio vrlo službeni dokument koji je imao vodeni žig. Bilo je nekoliko podebljanih kineskih znakova, svaki mi se činio poznatim, ali nisam mogao razumjeti njihovo zajedničko značenje. Zbunjen, čuo sam glas kako govori na engleskom: “Slobodan, slobodan”, ali ja nisam razumio engleski. Kad sam pitao svoju kćer, rekla mi je da to znači “Sloboda”. Odjednom sam shvatio: svi prošli ugovori koje sam sklopio su poništeni i ja sam bio slobodan!

Međutim, bol u mom tijelu nije se smanjila. Mislio sam, iako je rečeno da sam slobodan; stare me sile ne bi tako lako pustile; dugovi se moraju vratiti! Učio sam Fa, radio vježbe i slao ispravne misli svaki dan. Pronašao sam svoje vezanosti, raskinuo paktove i ozbiljno dobro činio tri stvari. 

Moje fizičko stanje se poboljšalo. Nakon tri tjedna, postupno sam mogao ležati i spavati više od sat vremena, a bolovi su se također počeli smanjivati. Ova situacija trajala je dvadesetak dana; Nisam mogao jesti i mogao sam piti samo rijetku kašu. Nisam mogao spavati niti hodati. Izgubio sam više od 9 kilograma. Dva mjeseca kasnije mogao sam normalno jesti i spavati, a težina mi je postupno rasla. 

Gledajući unatrag, Dafa me je spasio i znam da je Učitelj podnio većinu boli.

Zašto se ovo oteglo toliko dugo? Gledajući unatrag, to je zbog moje isprepletenosti ljudskih i božanskih misli. Ljudske vezanosti i razni svjetovni pogledi opstaju tijekom mnogih naših života. Budući da ih nisam uistinu eliminirao, doveli su do ove manifestacije bolesti. 

Na primjer, kad sam osjetio vrtoglavicu ili bol u ruci, pomislio sam: “Možda imam spondilozu koja se pogoršava dugim satima za računalom.” Ili kad bi me noge boljele ili bile teške, sjetio bih se da neki ljudi kažu: “Starenje počinje s nogama.” Shvatio sam da se nisam usklađivao s Fa. Odmah sam to odbacio! Nisam li ja ovo tražio? Nakon što sam prošao kroz ovu nevolju shvatio sam: Moje srce nije bilo stabilno. Kad bi moja kultivacija stalno ovako varirala, opet bih morao izdržati nevolje. 

Učitelj je rekao u “Objašnjavanje Fa”: 

“Kad naiđe poteškoća, vi je ne sagledavate onom stranom koja je vaša izvorna priroda, već je u potpunosti sagledavate vašom ljudskom stranom. Zli demoni onda dobivaju na ovome i nanose beskrajne smetnje i štetu, ostavljajući učenike u dugotrajnim poteškoćama.“ (“Objašnjavanje Fa”, Bitno za daljnje napredovanje)

Učitelj je također rekao:

“Na kraju krajeva, kultivator nije običan čovjek. Pa zašto onda ona strana vas, koja je vaša izvorna priroda, ne ispravlja Fa?” (“Objašnjavanje Fa”, Bitno za daljnje napredovanje)

Pomislio sam: zašto moja božanska strana ne kontrolira moju glavnu svijest? Zašto sam uvijek pod utjecajem ljudskih misli? Osnovni razlog je taj što nisam marljivo učio Fa. Počeo sam učiti Fa napamet i skoro sam završio Zhuan Falun dva puta. Također sam naučio napamet neka nedavna predavanja, kao i pjesme u Hong Yin-u. Sada osjećam da je moja prva misao kada se suočim s problemom na osnovu Fa, i koristim božanske misli za rješavanje problema.

Moji uvidi

Nakon razmišljanja o izazovima s kojima sam se suočio, sažeo sam nekoliko uvida koje želim podijeliti s vama.

1) Učenje Fa je ključno. Korištenje Fa za obogaćivanje naših misli i postizanje ispravnih misli u svakom trenutku omogućuje nam da lako prevladamo izazove.

2) Razumijevanje da su Dafa učenici u razdoblju Fa-ispravljanja božanski, a ne ljudi. Trebali bismo stalno koristiti božanske, a ne ljudske misli kada razmatramo probleme.

Međutim, život za životom živeći među ljudima, razvili smo različite vezanosti i predodžbe. Osjećaj gladi nas tjera da jedemo, osjećaj hladnoće nas tjera da nosimo odjeću, osjećaj umora nas tjera da spavamo. Tražimo ono što smatramo dobrim i ugodnim i izbjegavamo ono što je opasno - sve su to postale navike. U svojoj biti, ovo je biti čovjekom! Mi smo učenici Dafa u razdoblju Fa-ispravljanja, božanska bića koja je već pozicionirao Učitelj. Ne kultiviramo se kao pojedinci—tek nakon što se kultivacija postigne, postajemo božanski. Učitelj je rekao:

I tako je Učitelj potpuno uklonio imena učenika Dafa iz Tri domena, iz ljudskog svijeta i iz podzemnog svijeta, uključujući tu i pakao. Od tog trenutka, životima Dafa učenika upravlja samo Dafa i oni više neće prolaziti kroz reinkarnaciju, a čak i ako su počinili grijeh, pakao i dalje nema nadležnost na njima. (“Kultivacija u Dafa je ozbiljna”)

Moje razumijevanje je: Ovo znači da registar života i smrti koji nadzire Kralj pakla, ne sadrži imena učenika Dafa. Biti izvan Tri domena - nije li to božansko? Kako se bogovi mogu razboljeti? Svi ovi osjećaji su iluzije uzrokovane ljudskim mislima. Nakon što sam to razumio iz svog srca, uspio sam se probiti kroz ovu razinu. Stoga iluzija bolesti testira naš karakter i opseg naše vjere u Učitelja i učenja. Ako vam nedostaje vjera i doživljavate to kao bolest, vi to zapravo tražite.

Naravno, ponekad to može biti reakcija kada se energija kreće našim tijelima, pa nije li to dobra stvar?

3) Učitelj koristi ove nevolje da podigne naš Xinxing

Kako dolazi do ovog povišenja? Učitelj je spomenuo u Zhuan Falun-u

“To su dva razloga zbog kojih gong, usprkos prakticiranju, ne raste: bez poznavanja Fa na visokim razinama, ne može se kultivirati; bez kultivacije prema unutra, bez kultivacije xinxinga, gong ne raste. Postoje samo ova dva razloga.” (1. Lekcija, Zhuan Falun)

Razumijem da su studiranje učenja i gledanje prema unutra dva načina koja nam je Učitelj dao da nam pomogne da uzdignemo svoj karakter i prevladamo nevolje. Kada učimo Fa, trebali bismo se istinski usredotočiti kako bismo mogli usvojiti ono što Učitelj kaže. Trebali bismo ostaviti po strani sve smetnje i razumjeti svaku rečenicu. 

Učenje Fa napamet je dobro jer kad god se pojave problemi, učenja nam pokazuju kako ih riješiti. Naše ljudske misli su potisnute i ne mogu nas uznemiriti. Što se tiče gledanja unutra, svi učenici Dafa znaju za to. Međutim, često identificiramo samo općenite probleme poput gajenja ogorčenosti, ljubomore ili razmetanja, što je samo površinska manifestacija dublje vezanosti.

Važno je kopati dublje, pronaći podrijetlo i iskopati ga iz korijena. Ponekad osjećam da sam se oslobodio tih vezanosti, ali temeljna je vezanost još uvijek duboko skrivena. Ljudske emocije i želje manifestacije su vezanosti; kad god postoje emocionalne fluktuacije, trebali bismo ih shvatiti i razmisliti o vezanostima koje ih uzrokuju—tada ih možemo eliminirati.

4) Izvođenje vježbi je način transformacije vlastitog benti (tijela).

Kada osjetimo simptome bolesti, važno je raditi vježbe što je više moguće. Ne radi se samo o više vježbanja, nego što je još važnije, o vježbanju bez lutanja misli.

Druga stvar je da pokreti kada radimo vježbe trebaju biti što pravilniji i ne smije se zaspati kada se meditira. Kad je moja bolest bila teška, susreo sam se i s ovom situacijom. Nisam se mogao kontrolirati jer nisam mogao izdržati bol i ustrajati u pravilnom izvođenju vježbi. Učitelj je rekao u Zhuan Falun-u

“Ipak, ne smiješ zaspati ili postati nesvjestan, inače bi netko drugi mogao prakticirati i uzeti dobre stvari.” (8. Lekcija, Zhuan Falun)

Gubljenje je vremena ako vježbe ne izvodimo ispravno. Nakon što sam shvatio ozbiljnost ovoga, pomislio sam da je to zbog uplitanja zlih faktora. Ojačao sam svoje ispravne misli kako bih uklonio te smetnje i zamolio sam Učitelja da me ojača. Podsjetio sam se da trebam održavati čistu svijest dok prakticiram vježbe. 

Moram nastojati izvoditi pokrete vježbi ispravno! Učitelj je vidio moju odlučnost, pa od tada više nisam vježbao u nesvjesnom stanju. Čak i ako me ruke bole, dajem sve od sebe kako bih pravilno uradio vježbe. 

Kada sam meditirao, nisam mogao podići desnu ruku i mogao sam je podići samo do razine koljena i mogao sam izdržati samo jednu minutu. Ali kad sam odlučio to učiniti kako treba, ruka me nije toliko boljela. Tada sam mogao gotovo pravilno poravnati podlakticu i mogao sam izdržati deset minuta. Bio sam dirnut do suza; Učitelj je sigurno vidio moju odlučnost i pomogao mi da podnesem bol. Od tog dana pokreti za vježbanje su mi pravilni i više ne zaspim. 

Zaključak

Ove kušnje i nevolje su koraci do neba. Učitelj me vodi i nosi većinu mojih poteškoća, drži me za ruku i vodi prema gore. Sve dok su moje srce i misli ispravni, sigurno se mogu poboljšati. Kako sam sretan što živim u ovoj eri, s Učiteljevim fashenom koji me štiti. Moram cijeniti ovu povijesnu priliku, cijeniti sve što imam, dobro se kultivirati, ispuniti svoje zavjete, spasiti živa bića i vratiti se kući s Učiteljem!

Klanjam se u znak zahvalnosti Učitelju za njegovo spasenje i bezgranične blagoslove! 

Hvala vam, kolege praktikanti! Heshi.

(Predstavljeno na kanadskoj Fa konferenciji 2024.)

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024