Falun Dafa manifestuje svoju moć kada pogledamo unutra

(Minghui.org)

Svakog dana se sastajem sa praktikantima u svom domu da bismo učili Fa. Ne sastajemo se za kinesku Novu godinu i novogodišnju noć. Učimo Fa dva sata i tri puta šaljemo ispravne misli na svakih sat. Zatim izlazimo da delimo materijale za objašnjavanje istine i redovno razgovaramo sa ljudima licem u lice.

Osećam da, iako dobro radimo ove tri stvari, ne bi trebalo da zanemarimo sopstvenu kultivaciju. Želela bih da vam ispričam o dva mala incidenta u kojima mi je Učitelj pokazao čuda Dafe nakon što sam pogledala unutra.

Istinsko gledanje unutra kada se suočimo sa problemima

Jedne noći, morala sam da podjem po svoje dete nakon što smo završili sa učenjem Fa oko 21:30. Otišla sam do parkinga i otkrila da je moj automobil blokiralo komercijalno vozilo. Znala sam da ću zakasniti ako odmah ne krenem. Ali podsetila sam sebe da sam kultivator i da mi je situacija pomaže da eliminišem svoje nestrpljenje. Smirila sam se i odlučila da rešim problem.

Otišla sam gore da pitam jednog stanara kome pripada vozilo. Rekao je da pripada osobi sa petog sprata. Kada sam pokucala na vrata, niko mi nije odgovorio. Bila sam malo zabrinuta; već je bilo kasno. Ponovo sam otrčala dole i ćutke molila Učitelja za pomoć.

Čim sam otrčala do auta, obasjalo me je jako svetlo. To je bio vratar. Predložio mi je da potražim telefonski broj vlasnika na skrivenom delu komercijalnog vozila. Bio je tamo. Zahvalila sam mu se i pozvala vlasnika automobila, koji je rekao da će sići ​​i pomeriti auto. Nakon što sam čekala nekoliko minuta, pogledala sam na sat i bilo je 21:46. Obično bih do tog vremena stigla do školske kapije.

Vlasnik automobila je polako silazio. Bila sam ljubazna, ali sam u srcu zamerala: „Ne samo da si se loše parkirao, trebalo ti je toliko vremena da siđeš nakon što sam nazvala.” Rekao je da je ustao čim sam ga pozvala.

Pomislila sam: „Oh, zar ne tražim tuđe greške?“ Žalila sam se i nisam bila ljubazna. Osećala sam se loše što je moje kultivaciono stanje bilo površno, jer sam gledala napolje kada su sukobi postajali sve veći. Nisam uvek gledala unutra kao pravi kultivator. Zašto nisam razmišljala o drugima? Zašto sam se žalila nakon što sam probudila ljude usred noći? Osećala sam se posramljeno i osećala sam da nisam dostojna Učiteljeve milosti. Odlučila sam: „Od sada ću se preispitati kada nešto krene naopako. Prestaću da gledam napolje i ispraviću se unutar Fa!”

Smirila sam se i tražila svoje nedostatke dok sam vozila. Zaboravila sam da kasnim. Kada sam stigla u školu, otkrila sam da je putovanje trajalo samo tri ili četiri minuta, za razliku od petnaest minuta koliko je obično trajalo. Ono što je još nevjerovatnije bilo je ne samo da nije bilo gužve na školskoj kapiji, već sam našla prazan parking, kao da je sve rezervisano za mene.

Pronalaženje moje vezanosti

Osećala sam se pospano dok sam učila Fa i slala ispravne misli. U startu sam ojačala svoju volju i odbacila ovo stanje, ali nije pomoglo. Čak mi se i spavalo tokom grupnog učenja Fa. I moja svest bi se zamaglila pre nego što završim stihove za slanje ispravnih misli. Kada sam meditirala, osećala sam da ne mogu da držim ruke u ispravnom položaju. Ovo se nikada ranije nije dogodilo.

Pomislila sam: „Išla sam u krevet nakon slanja ispravnih misli u 22:00, i ponovo sam slala ispravne misli u 23:55 kada bi se oglasio alarm. Pošto praktikantkinja i ja sada izlazimo da objasnimo istinu ujutru, promenila sam svoj raspored prepisivanja Fa do 23:55, a onda sam slala ispravne misli pred spavanje. Ustala bih u 3:50 ujutru da radim vežbe.

Naviknula bih se na to nakon nekoliko dana i bila sam u odličnoj formi. Ali jednog dana sam pomislila da je moj raspored prepun i da sam malo umorna. Spavala sam dva sata popodne. Ne samo da mi nije bilo bolje, već mi je um postao zamagljen.

Shvatila sam da nešto nije u redu. Tražila sam pomoć spolja. Zašto je moje dobro kultivaciono stanje nestalo? Pokušala sam da se smirim i pogledam unutra, ali nisam mogla da pronađem svoju vezanost.

Jedne noći nisam mogla da ostanem budna dok sam se vozila kući nakon što sam pokupila svoje dete i skoro sam zaspala kada sam stala na crveno svetlo. Nakon što sam stigla kući, razmišljala sam o incidentu i preispitala se malo po malo. Pronašla sam svoju vezanost: moj mobilni telefon.

Svako veče, sedam minuta sam surfovala na sajtovima za kupovinu dok sam čekala svoje dete u kolima. Ovo je bila vezanost koju nije bilo lako otkriti, jer su svi praktikanti u našoj grupi za učenje Fa manje-više opsednuti svojim telefonima.

Uklonila sam vezanost za mobilni telefonom i koristila sam ga samo za osnovne stvari. Više me nije privlačio moj mobilni telefon i nisam mogla da razumem zašto su neki praktikanti opsednuti njima.

Ali nedavno, dok sam čekala svoje dete u kolima, slušala sam neka iskustva i delila članke sa Minghui, ali sam istovremeno pregledala sajt za kupovinu. Posle me je bilo sramota. Brzo sam se ispravila naspram Fa i oslobodila se ove loše navike. U srcu mi je odjednom postalo lako i stanje pospanosti je nestalo.

Desilo se nešto magično: sledećeg jutra sam se probudila u 3:47, isključila sam alarm i ustala da radim vežbe. Zaboravila sam da podesim alarm za sledeći dan. U 3:51 sledećeg dana, alarm se oglasio u mom umu. Bila je to ista muzika, ali je bila meka i umirujuća. Znala sam da me ovo Učitelj zove da ustanem i uradim vežbe. Dok sam vežbala i pratila ga uz Učiteljev glas, uzdahnula sam od srca: „Baš sam srećna; Moram naporno da radim da bih bila dostojna titule Dafa učenika u periodu Fa-ispravljanja!“

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024