Moja soba je bila puna rotirajućih faluna

(Minghui.org)

(Minghui.orgPočela sam da vežbam Falun Gong (Falun Dafu), tradicionalnu kinesku duhovnu disciplinu za um i telo, 1998. Od tada mi se desilo mi se mnogo neverovatnih stvari. Želela bih da podelim dve od njih.

Videla sam Falune kako se okreću svuda oko mene

Izgubila sam majku kada sam imala pet godina. Nikad nisam išla u školu. Umesto toga, svaki dan sam radila sa svojim ocem na njivi. Koliko god da smo radili, ono što smo zarađivali jedva je bilo dovoljno da izdržavamo porodicu. Razvila sam vredan, snažan i nepopustljiv karakter. 

Nakon što sam se udala, kad god sam bila ljuta na svog muža, sukob i neprijateljstvo bi dovodili do toga da ne razgovaramo, ponekad i po mesec dana. Nisam se slagala sa svekrvom i snajom i uvek sam osećala da mi nanose nepravdu. Bes me je sprečavao da dobro spavam. Pošto nisam umela da čitam i pišem, uvek sam se osećala inferiorno i često sam mislila da se prema meni nepravedno postupa. U to vreme moje zdravlje nije bilo dobro. Stopala su mi često bila hladna.

Jednog dana, moj muž se vratio kući sa puta izuzetno srećan. Rekao mi je da je konačno pronašao pravi smisao života nakon što je pročitao Džuan Falun, glavnu knjigu Falun Dafe. Rekao je: „Od sada ću se kultivisati u Falun Dafi.“ Kada sam čula reč „kultivisati“, pomislila sam na monahe koji su napustili svoje porodice. Bila sam zgrožena: „Zašto pričaš gluposti posle puta?“ Ignorisao me je i krenuo da meditira. Ignorisala sam i ja njega, nisam htela ni da ga pogledam.

Tokom narednih nekoliko dana je stalno čitao knjigu. Ljutila sam se i vikala na njega: „Sve što radiš je da čitaš tu knjigu i meditiraš.” On je ćutao. Još više sam se naljutila i počela sam da plačem. Rekla sam: „Gde je tvoj Učitelj, verovaću ti ako ga vidim.“

Momentalno sam osetila kako hladna voda teče sa vrha moje glave do prstiju na nogama, i sav moj bes je nestao. Ugledala sam razigrane Falune (zakonske točkove) u svojoj sobi, raznih veličina i boja. Nisam mogla da verujem i protrljala sam oči. Faluni su me okružili, vrteći se u smeru kazaljke na satu i suprotnom. Zapravo, u tom trenutku nisam znala da su to Faluni, ali sam shvatila da liče na značku mog muža. Gledala sam Falune i osetila da mi srce nikada nije bilo tako mirno. Ne znam koliko je vremena trebalo da postepeno nestanu. Rekla sam sebi: „Sada verujem u Učitelja.“

Onda mi je muž rekao: „Kako bi bilo da te naučim da meditiraš?“ Složila sam se. Neočekivano, mogla sam lako da prekrstim noge u položaj lotosa. Pola sata sam osećala da mi je celo telo kao okruženo spokojem.

Od tada sam slušala predavanja Učitelja i radila vežbe svaki dan. U svom svakodnevnom životu sledila sam principe „Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosti”. Ne primetivši, lako sam počela da ulazim u san, a noge su mi postale tople. Naučila sam kako da gledam unutra kad se dese sukobi, i moj muž i ja nikada više nismo razgovarali jedno s drugim ljuteći se. Više nisam osećala da se prema meni nepravedno postupa. Uvek sam srećna.

Povratak zdravlja

2008. godine, pauze između mojih menstruacija postale su kratke, a sa svakom menstruacijom sam imala nenormalno veliku količinu menstrualne krvi. U to vreme, imala sam samo jednu misao u glavi - da je to iluzija, jer praktikanti neće biti bolesni, i Učitelj mi pomaže da eliminišem svoju karmu. 

Svakodnevno sam imala težak radni dan na poslu, i noge su mi bile slabe i nisam mogla da dođem do daha kada sam se penjala stepenicama. Međutim, nikada nisam sumnjala u Učitelja i Dafu. Ova situacija je trajala nekoliko godina, a ljudi oko mene su pokušavali da me nagovore da odem na pregled. Setila sam se šta je Učitelj rekao u Džuan Falunu

“Međutim, mi ovde ne lečimo bolesti; mi ne koristimo termin lečenje, već telesno pročišćenje – mi pročišćavamo tela pravim kultivatorima.”

Zahvalia sam im se na savetima, ali sam bila odlučna da ne idem u bolnicu.

Jednog dana, dok sam seckala povrće, posekla sam prst, ali on začudo nije krvario, samo je iscurilo malo žute tečnosti. Bila sam šokirana. Pogledala sam se u ogledalo, usne su mi bile blede. Stalno sam recitovala Učiteljeve stihove u sebi: 

“Probuđeni poštuju ono što je izvan ovog svijeta
Predani kultivator srcem odan Ispunjenju
Kad je velika teškoća, ostaje postojan
Želja da bude marljiv nikad ne popušta” ("Postojan," Hong Yin II)

Bila sam odlučna: moj put kultivacije je priredio Učitelj, i ja mu potpuno verujem. Zamolila sam Učitelja da mi pomogne da prebrodim ovo.

Uveče me je stomak toliko boleo da sam se znojila. Naslonila sam se na ćerkino rame i nisam mogla da se pomerim. U transu, činilo mi se da vidim tri debele prostirke za pod kako se okreću u mom telu, koje su takođe izgledale kao isprepletane strujne žice. Stomak mi je postao još bolniji. Odjednom sam se setila šta je Učitelj rekao u „Veza Učitelj – Učenik“ u Hong Yin II, „Kad su ispravne misli učenika dovoljno jake, Učitelj ima moć da preokrene plimu.“ Zapanjujuće, stomak je prestao da me boli i utonula sam u dubok san. Nisam znala koliko je prošlo, ali sam se probudila uz uznemireni plač moje ćerke. Rekla sam joj: „Ne boj se, dobro sam. Učitelj je eliminisao deo moje karme.” Pošto svi članovi moje porodice praktikuju Falun Dafu, razumeli su moju situaciju i bili su srećni zbog mene.

Od tog dana, moje telo se sasvim promenilo. Moje lice blista, telo mi je svetlo, a ja sam uvek energična.

Toliko neverovatnih stvari mi se dogodilo u mojoj praksi tokom godina. Nema reči da izrazim svoju zahvalnost Učitelju. 

Kategorija: Putevi kultivacije

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024