Novi popis počinitelja dostavljen vladama 44 zemalja na 25. godišnjicu progona Falun Gonga

(Minghui.org)

Na 25. obljetnicu otkako je Komunistička partija Kine (KPK) počela progoniti ​​Falun Gong u srpnju 1999., praktikanti iz 44 zemlje nedavno su svojim vladama predali novi popis počinitelja, tražeći od svojih vlada da zabrane počiniteljima i njihovim članovima obitelji ulazak i da zamrznu njihovu inozemnu imovinu u skladu sa zakonom.

Ove 44 zemlje uključuju:

* Savez pet očiju, odnosno Sjedinjene Države, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australiju i Novi Zeland; i

  • * Svih 27 zemalja u Europskoj uniji, uključujući Njemačku, Francusku, Italiju, Španjolsku, Nizozemsku, Poljsku, Švedsku, Belgiju, Irsku, Austriju, Dansku, Rumunjsku, Češku (Češku Republiku), Finsku, Portugal, Grčku, Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Luksemburg, Hrvatsku, Litvu, Sloveniju, Latviju, Estoniju, Cipar i Maltu; i

  • * 12 zemalja u Aziji, Europi i Americi, uključujući Japan, Južnu Koreju, Indoneziju, Švicarsku, Norvešku, Lihtenštajn, Izrael, Meksiko, Argentinu, Kolumbiju, Čile i Dominikansku Republiku. (Podnošenje popisa počinitelja u Francuskoj dogodit će se nakon prijelaza između stare i nove vlade. Popis imena u Argentini bit će dostavljen nakon što se utvrde određene pravne procedure.)

Popis imena bit će dostavljen nakon prijelaza između stare i nove vlade Portugala i Argentine.

Svaki počinitelj na posljednjem popisu sudjelovao je u progonu Falun Gonga u Kini i sve informacije o kriminalnim aktivnostima ovih počinitelja prikupljene su na temelju izvješća s web stranice Minghui.org. Dužnosnici američkog State Departmenta primijetili su prije nekoliko godina da su informacije koje su dali Falun Gong praktikanti u prošlosti bile čvrste i vjerodostojne, a čija prezentacija služi kao predložak drugim organizacijama. Godišnja izvješća o ljudskim pravima i godišnja izvješća o međunarodnoj vjerskoj slobodi koje objavljuje američka vlada navode statistiku izravno s Minghui.org (kao što je broj smrtnih slučajeva uslijed progona kao i broj praktikanata koji su osuđeni i pritvoreni), zajedno s informacijama o pojedinačnim slučajevima.

Slično prethodnim dostavljenim popisima, novi popis počinitelja uključuje dužnosnike KPK na različitim razinama vlasti i iz brojnih profesija diljem regija koji su igrali različite uloge u progonu. Slijedi nekoliko primjera:

* Chen Wenqing (陈文清): tajnik Središnjeg povjerenstva za politička i pravna pitanja, bivši zamjenik ravnatelja Ureda Središnjeg povjerenstva za nacionalnu sigurnost zadužen za svakodnevni rad; bivši sekretar partijskog komiteta i ministar Ministarstva nacionalne sigurnosti, član Središnjeg političko-pravnog povjerenstva.

* Wang Xiaohong (王小洪): ministar javne sigurnosti; tajnik KPK Ministarstva javne sigurnosti; zamjenik tajnika Središnjeg povjerenstva za politička i pravna pitanja KPK i glavni kineski policijski inspektor; bivši zamjenik ministra javne sigurnosti zadužen za svakodnevne operacije, glavni inspektor i član Središnjeg povjerenstva za politička i pravna pitanja KPK; zamjenik gradonačelnika i ravnatelj Ureda za javnu sigurnost Pekinga; bivši zamjenik guvernera vlade pokrajine Henan; ravnatelj odjela za javnu sigurnost provincije Henan i zamjenik tajnika Komisije za politička i pravna pitanja KPK provincije Henan; bivši direktor i tajnik Komiteta KPK općinskog ureda za javnu sigurnost Xiamen-a; zamjenik ravnatelja i član Odbora KPK Odjela za javnu sigurnost provincije Fujian.

* Chen Yixin (陈一新): ministar državne sigurnosti KPK; zamjenik ravnatelja Ureda Središnjeg povjerenstva za sveobuhvatno upravljanje zemljom utemeljeno na zakonu; bivši član i glavni tajnik Središnjeg političko-pravnog povjerenstva; bivši zamjenik tajnika partijskog komiteta pokrajine Hubei; tajnik općinskog partijskog komiteta Wuhan-a; ravnatelj Stalnog odbora Općinskog narodnog kongresa; i prvi tajnik Partijskog komiteta Garnizonskog okruga Wuhan.

* Huang Ming (黄明): bivši zamjenik predsjednika Odbora za ustav i pravo; bivši član Središnjeg političko-pravnog povjerenstva i ravnatelj Središnjeg ureda 610; bivši zamjenik ministra i član partijskog odbora Ministarstva javne sigurnosti.

* Ying Yong (应勇): član 20. Centralnog komiteta KPK; generalni prokurator i tajnik KPK Vrhovnog narodnog tužiteljstva; član Središnjice političkih i pravnih poslova KPK; veliki prokurator; bivši zamjenik tajnika Komiteta KPK Vrhovnog narodnog tužiteljstva Kine (ministarska razina); zamjenik glavnog prokurista; član Prokuratorskog povjerenstva i glavni prokurist I. stupnja; Tajnik KPK Pokrajinskog komiteta Hubei-ja.

* He Rong (贺荣, žena): partijska tajnica i ministrica Ministarstva pravosuđa Komunističke partije Kine (KPK); članica Središnjeg povjerenstva za cjelovito upravljanje prema zakonu i zamjenica ravnatelja Ureda; bivša zamjenica sekretara Grupe partijskog rukovodstva Vrhovnog narodnog suda; potpredsjednica zadužena za svakodnevni rad (ministarska razina) i članica Sudačkog odbora.

* Wang Wentao (王文涛): tajnik Grupe partijskog vodstva i ministar Ministarstva trgovine Kine; zamjenik tajnika partijskog komiteta pokrajine Heilongjiang; guverner i tajnik Grupe partijskog rukovodstva Pokrajinske vlade; zamjenik tajnika partijskog odbora pokrajine Shandong i tajnik općinskog partijskog odbora Jinan.

* Cheng Ningning (程宁宁, žena): stalna zamjenica glavnog tajnika Kineske anti-kultne udruge.

* Xu Wenhai (徐文海): viceguverner provincije Hubei; sekretar Partijskog komiteta i ravnatelj Pokrajinskog odjela za javnu sigurnost; glavni inspektor i prvi zamjenik sekretara Pokrajinskog političko-pravnog odbora.

* Zheng Qing (郑青, žena): predsjednica Visokog suda provincije Liaoning.

* Liu Changgen (刘长根): član Stalnog odbora Pokrajinskog odbora Gansu i tajnik Komisije za politička i pravna pitanja.

* Zhong Yibing (钟艺兵): član Voditeljske grupe KPK i zamjenik direktora Odjela za pravosuđe provincije Hunan, tajnik Komiteta KPK i direktor Ureda za zatvorsku upravu provincije Hunan.

* Wang Liguo (王立国): bivša upraviteljica ženskog zatvora u Heilongjiangu, bivša tajnica i ravnateljica Centra za rehabilitaciju od ovisnosti u obaveznoj izolaciji u Heilongjiangu.

* Han Yanwei (韩延伟): upraviteljica ženskog zatvora Heilongjiang, bivša upraviteljica zatvora Heilongjiang Huashan.

* Lu Xianyu (卢先钰): zamjenik generalnog direktora Hunan Wan’anda Group Co. Ltd. (poduzeće u vlasništvu Hunan Prison Administration, tj. poduzeće koje proizvodi proizvode robovskog rada zatvorenika); Istraživač 2. ​​razine Uprave za zatvore provincije Hunan; bivši tajnik i ravnatelj zatvora Wangling (okrug You, grad Zhuzhou) u provinciji Hunan.

* Yin Ling (殷灵): zamjenik ravnatelja 11. prokuratorskog odjela tužiteljstva provincije Yunnan; bivši vršitelj dužnosti glavnog tužitelja i glavni tužitelj Okružnog tužiteljstva Xishan grada Kunminga, provincija Yunnan.

  • * Ou Lingjun (欧灵军): tužitelj i zamjenik glavnog tužitelja tužiteljstva Kunming, pokrajina Yunnan; bivši vršitelj dužnosti glavnog tužitelja i glavni tužitelj Okružnog tužiteljstva Xishan, grad Kunming, provincija Yunnan.

Prošlo je dvadeset pet godina otkako je KPK počela progoniti ​​Falun Gong. Sve je više vlada svjesno progona, a također im je jasna činjenica da je KPK prijetnja čovječanstvu diljem svijeta.

Dan nakon što je u lipnju u Chongqingu u Kini održan dijalog o ljudskim pravima između EU i Kine, EU je izdala izjavu u kojoj još jednom poziva KPK da prestane s progonom ljudskih prava i oslobodi nezakonito zatvorene Falun Gong praktikante.

U srpnju ove godine, mnogi izabrani dužnosnici u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Njemačkoj, Švedskoj i drugim zapadnim zemljama izdali su zasebne ili zajedničke izjave kako bi podržali Falun Gong praktikante u njihovoj borbi protiv progona i osudili zločine KPK u progonu.

Veleposlanik Sjedinjenih Država za međunarodne vjerske slobode Rashad Hussain rekao je u lipnju da KPK desetljećima progoni različite skupine, uključujući tibetanske budiste, kršćane i praktikante Falun Gonga. “Ove godine obilježava se 25. godišnjica progona Falun Gong praktikanata od strane Komunističke partije Kine”, rekao je.

Posebno je spomenuo gđu Yuhua Zhang, Falun Gong praktikanticu koja je prisustvovala konferenciji za novinare. Gospođa Zhang je odslužila nekoliko zatvorskih kazni i bila je mučena zbog svog uvjerenja. Hussain je pohvalio gospođu Zhang za njezine napore da pokuša spasiti svog supruga koji je još uvijek zatvoren u Kini. “Svi mi imamo odgovornost, počevši od sebe i počevši od svojih obitelji, suprotstaviti se dehumanizaciji i promicati poštovanje”, rekao je. “To je ključni cilj koji će nas odvesti u budućnost kojoj dugoročno težimo. To je vizija koja nam daje nadu čak i dok nastavljamo neumorni rad kako bismo pomogli onima koji se suočavaju s ugnjetavanjem diljem svijeta.”

Državni tajnik Antony Blinken rekao je da su potrebni dodatni napori kako bi se zaustavile brutalnosti u Kini. Ponovio je da je američka vlada jasna po pitanju transnacionalne represije KPK i da nastoji riješiti te probleme. Izrazio je svoje suosjećanje s mukama gospođe Zhang i njezinog supruga i zahvalio im na njihovim naporima da podrže slobodu vjerovanja.

Prema priopćenju za tisak koje je izdalo Ministarstvo pravosuđa SAD-a (DOJ) 24. srpnja, američki građanin na Floridi koji je emigrirao iz Kine nedavno je optužen da je djelovao kao agent Narodne Republike Kine (PRC). Ako bude osuđen, muškarac se suočava s maksimalnom kaznom od 15 godina zatvora.

Četvrt stoljeća je dugo vrijeme, ali katastrofe ljudskih prava se nastavljaju. Prema informacijama koje je primio Minghui, svakog mjeseca praktikanti su maltretirani, pritvarani, mučeni i osuđeni, a neki su izgubili živote.

Svako kršenje ljudskih prava koje cilja na nedužne Falun Gong praktikante je kazneno djelo. Oni koji su u tome sudjelovali bit će gonjeni i odgovarati. Počinitelje treba upozoriti da ne riskiraju, jer je samo pitanje vremena kada će se naći na listama sankcioniranih u demokratskim zemljama.

Nadamo se da će kineski dužnosnici to imati na umu i prestati slijediti politiku progona Falun Gonga od strane KPK. Ako to ne učine, mogli bi izgubiti prilike za sebe i članove svoje obitelji da putuju, studiraju, posluju ili se nasele u tim zemljama. Oni koji nisu sudjelovali u progonu trebali bi to izbjegavati, dok bi oni koji su sudjelovali trebali nadoknaditi gubitke koje su prouzročili Falun Gong praktikantima.

U ovoj borbi između dobra i zla, savjest svakog pojedinca bit će testirana, a njihovi će izbori odrediti njihovu budućnost. Počinitelji, uključujući pojedince u policijskim službama, tužitelje, suce i čuvare zatvorskih ustanova, imaju odgovornost zaštititi i podržati pravdu za nevine. Međutim, prema uputama Ureda 610, oni su slijedili politiku progona kako bi naštetili nevinim kineskim građanima. Kada dođe dan da KPK bude pozvana na odgovornost za svoje zločine protiv Falun Gong praktikanata, oni će biti izvedeni pred lice pravde.

Kategorija: Pregled progona

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024