Uređivanje članaka drugog praktikanta je prilika za kultivaciju

(Minghui.org)

Uživao sam u čitanju od detinjstva, posebno književnih dela, ali pritom su mnoge loše stvari, kao što su slava, dobitak, osećanje, požuda i druge, zagadile moje misli. S druge strane, čitanje dobre literature postavilo je osnovu za pisanje kojim se bavim da bih potvrdio Fa.

Godine 2003, Učitelj nam je rekao:

,,Ne samo da morate raditi na tradicionalan i čestit način, prikazivati što je dobro, prikazivati dobrodušnost, uzvisiti Dafa i dati slavu Bogovima nego ujedno trebate demonstrirati visoki nivo izvrsnosti po pitanju vještine i demonstrirati tradicionalan i čestit standard.Predavanje Fa na raspravi o stvaranju likovnih umjetnosti

Obećao sam da ću koristiti svoju olovku da potvrdim Fa i pohvalim Učitelja, Dafu i učenike Dafe. Uređeno je okruženje da ispunim to obećanje.

Moja vezanost se razotkrila kada je članak povučen

Lokalna praktikantkinja počela je da vežba Falun Dafu pre nego što je progon počeo 20. jula 1999. Njena kultivacija je solidna, a ona je ljubazna i poštena. Doživela je mnogo neverovatnih stvari, pa sam napisao članak o njoj i objavio na sajtu našeg medija. Privukao je mnoge čitaoce i dobio pozitivne reakcije.

Osećao sam se prilično zadovoljan sobom, misleći da sam uradio dobar posao i da će me praktikanti pohvaliti. Shvatio sam da imam želju za slavom i dobitkom i počeo sam da šaljem ispravne misli da eliminišem ovu vezanost. Međutim, ove misli su se stalno pojavljivale u mom umu, jer su bile duboko ukorenjene i rasle su u meni dugo vremena.

Kasnije, zbog jedne greške u članku, praktikantkinja me je zamolila da ga uklonim sa veb stranice. Bio sam nevoljan i pomislio sam: „Zar ne mogu da revidiram i ispravim tu grešku? Zašto moram da ga uklonim?" Ona je, međutim, insistirala da se članak ukloni radi zaštite ugleda naših medija. Nisam imao izbora nego da pristanem. Ipak, osećao sam se krajnje nezadovoljan u svom srcu jer sam potrošio mnogo vremena i truda na članak, i osećao sam da je najbolji koji sam ikada napisao.

Te noći sam sanjao san u kojem mi je Učitelj dao nagoveštaj: Ako tvoj šinšing nije u skladu sa standardima, onda nisi dostojan da budeš na toj poziciji.

Iznenada sam se probudio i shvatio ozbiljnost kultivacije. Običnim ljudima naša kultivacija možda ne izgleda ništa posebno, ali može biti izvanredna i spektakularna u drugim dimenzijama. Naši mediji mogu izgledati beznačajni u poređenju sa velikim medijskim kućama koje vode obični ljudi. U drugim dimenzijama, naši mediji su sveti, uzvišeni i spektakularni. Iako je ono što sam napisao trebalo da potvrdi Fa i spase živa bića, sa toliko prljavih vezanosti sa moje strane, kako bi to moglo biti dostojno objavljivanja na našoj svetoj i čistoj platformi?

Učitelj nam je rekao:

,,Nemojte raditi Dafa stvari s nečistim ljudskim vezanostima.”
Bitno za marljiv napredak III

Zaista sam se stideo. Mislio sam da je razlog zašto je praktikantkinja želela da uklonim članak taj što ima jaku vezanost sa slavu i dobitak. U stvari, sve ovo je trebalo da mi pomogne da shvatim koliko sam duboko vezan za slavu i dobitak. Na prvi pogled, praktikantkinja mi je rekla da uklonim članak, ali u stvari, Učitelj i bogovi su tražili da se ukloni. Odlučio sam da otpustim svoju želju da koristim kultivaciju da zadovoljim svoju želju za slavom i dobitkom.

Naučite da dajete podršku

I dalje sam želeo da hvalim Učitelja i Dafu i potvrdim Fa da bih spasio živa bića koristeći svoju olovku.

Jedna starija praktikantkinja iznajmila je stan u blizini škole, blizu mene, kako bi mogla da brine o svom unuku, koji tamo pohađa školu. I tako smo se upoznali. Bio sam duboko dirnut njenom predanošću i verom u Učitelja i Dafu, i čudesnim iskustvima koja je imala. Svaka priča koju bi ispričala bila bi divan doprinos.

„Zašto ne zapišeš svoja iskustva i objaviš ih na Minghui?“ Pitao sam je nestrpljivo.

„Napisala sam nekoliko, ali još uvek ima mnogo priča koje nisam uspela da zapišem“, rekla je ona. „U stvari, Učitelj mi je dao nagoveštaj u snu 2018. godine, u kojem sam video ogromno magično pero na nebu. Izgledalo je spektakularno. Odmah sam pomislio na jednu od Učiteljevih pesama:

„Odvraćanje

Božanska pera odvraćaju demone u ljudskoj koži

Kao naoštrena sječiva, iskorjenjuju trule duhove

Stare sile ne odaju dužno poštovanje Fa

Rukujući kistom pokorit ćeš navalu ludila”
Hong Yin II

„Razumem da je Učitelj želeo da zapišem svoja iskustva, ali nisam dobar u pisanju. Počeo sam da ih zapisujem tek pre četiri godine i zamolio sam praktikanta da ih uredi pre nego što ih pošaljem na Minghui za objavu. Toliko je čudesnih situacija koji su mi se desile da bi bila potrebna debela knjiga da ih sve dokumentujem, ali ne znam kako da napišem“, rekla je ona.

„Naravno, sve su to ljudske predstave. Učitelj mi je već dao magičnu olovku, pa kako mogu reći da da ne umem da pišem? dodala je.

Rekao sam: „Ne brini. Mogu pomoći u pisanju. Hajde da radimo zajedno na ispunjavanju tvoje misije spasavanja više živih bića.”

„Hajde da radimo na ovome zajedno bez vezivanja za slavu i dobit ili bilo kakve sebične želje da potvrdimo sebe, jer ono što radimo je najsvetije i najveličanstvenije u univerzumu, i trebalo bi da se posvetimo korišćenju najčistijeg načina razmišljanja. Naše sposobnosti su nam dali Učitelj i Dafa, i mi ih koristimo da potvrdimo Učitelja i Dafu, a ne sebe same. Slavna dostignuća učenika Dafe u potvrđivanju Dafe i spasavanju živih bića bečeže bogovi u kosmosu, ali istorijski zapisi ostavljeni na zemlji moraju biti napisani perom učenika Dafe da bi ostali budućim generacijama.”

Tek kasnije sam otkrio da je u mojim rečima biča skrivena velika vezanost — brinuo sam se da naš članak nće biti objavljen ako naša srca nisu čista.

Praktikantkinja je bila veoma srećna i dala mi je svoju e-mail adresu. Takođe mi je poslala sve članke koji su već bili objavljeni na Minghui, kao i jedan koji je tek trebalo da bude objavljen, i zamolila me da ga revidiram.

Neki od rukopisa koje mi je poslala nisu bili tako živopisni i inspirativni kao što ih je opisala dok smo razgovarali. Moja prva pomisao je bila: „Da sam ovo ja napisao, bilo bi veoma dirljivo. Ova misao je bila puna nadmenosti i uobraženosti, ali je tada nisam otkrio i eliminisao. Razlog zašto sam bio toliko opsednut slavom i dobitkom bio je nagomilavanje loših misli koje su stare sile dugo vremena upumpavale u moj um, koje su me obavile u debelom polju karme.

Takođe mi je poslala nekoliko mejlova u kojima me moli da joj pomognem da bolje piše. Pomislio sam: „Za nekoga ko nema osnove, biće nemoguće da nauči da piše dobre članke za kratko vreme.“

Naravno, moja reakcija je bila potpuno zasnovana na načinu razmišljanja običnih ljudi. Dafa je čudesna, a praktikanti su doživeli toliko čuda. Štaviše, Učitelj joj je već dao ogromnu magičnu olovku. Kako ne bi pisala dobre članke? Do ovog razumevanja sam došao nakon što sam unapredio svoj šinšing kroz kultivaciju.

Kada mi je ova praktikantkinja rekla da joj je Učitelj dao magičnu olovku, veoma sam joj se divio, ali sam u isto vreme bio i pomalo ljubomoran: Zašto meni Učitelj nije dao magičnu olovku?

Bio sam zaista šokiran kada sam shvatio koliko je ta misao loša. Shvatio sam da je moja ljubomora toliko jaka da se mora odmah eliminisati.

Tog dana, poslao sam praktikantkinji mejl, tražeći od nje da snimi sva svoja iskustva na svoj mobilni telefon, od trenutka kada je dobila Fa do trenutka kada je otišla u Peking da zaštiti Fa i da bude što detaljnija. Rekao sam joj da ću napisati poduži izveštaj na osnovu tih materijala i predati ga Minghui u znak sećanja na 20. jul 1999. godine, na dan kada je počeo progon Falun Dafe.

Na moje iznenađenje, odgovorila je: „Hajde da razgovaramo o tome kada se ponovo vidimo.“ Nije bilo toplog entuzijazma koji je ranije pokazivala.”

Uvidevši promenu u njenom raspoloženju, pogledao sam unutra da vidim ima li nečeg neispravnog kod mene. Shvatio sam da je iza moje želje da napišem članak da potvrdim Fa, bila pomešana vezanost za slavu i dobit. I dalje je postojao element hvalisanja i želja da potvrdim sebe.

Mislio sam da sam posle poslednjeg incidenta otpustio takve loše stvari, ali činjenica je da su one još uvek bile tu, duboko skrivene. Ove vezanosti su se često pojavljivale i shvatio sam da ih moram nastaviti eliminisati. Takođe sam spoznao još jednu sebičnu misao — ono što ću napisati je od velikog značaja i moglo bi spasiti više živih bića. Sa ovom svešću, ostavio sam po strani članak koji me je ranije zamolila da uredim za nju.

Kada sam shvatio svoje nečisto razmišljanje, prestao sam da pišem i fokusirao sam se na uređivanje članka koji mi je ranije poslala. Kada sam završio, poslao sam joj imejlom.

Bila je veoma zadovoljna kada smo se ponovo sreli i rekla je da je uređena verzija veoma dobra. Takođe mi je rekla da više ne želi da beleži svoja iskustva na telefonu nego da će zapisivati jer se tako može više prosvetliti u principe Fa. Složio sam se sa njom.

Kasnije mi je dala još nekoliko nedovršenih članaka i zamolila me da ih revidiram i uredim. Ovog puta sam se potpuno oslobodio svog ega ili bilo kakve želje za slavom i dobitkom. Odustao sam od ideje da napišem sveobuhvatni izveštaj koji sam ranije planirao i bio sam veoma srećan što sam podržao praktikantkinju i bio zeleni list koji daje crveni cvet.

Moj šinšing se takođe poboljšao tokom procesa revizije njenih članaka, pošto mi je Učitelj mnogo pomogao. Bio sam neizmerno dirnut ispravnom verom koju je praktikantkinja pokazala prema Učitelju i Dafi. Podjednako sam bio zadivljen čudima koja su joj se dešavala dok je prolazila kroz nevolje.

Što je još važnije, shvatio sam da je sve što je Učitelj organizovao za mene ono najbolje. Samo treba da radimo sve u skladu sa Učiteljevim aranžmanima, koji su najbolji u smislu harmonizacije Fa. Na primer, otkrio sam da su kratki članci koje sam napisao na osnovu onoga što mi je rekla daleko manje živopisni i dirljivi od članaka koje sam revidirao na osnovu njenih rukopisa. Ovo poslednje je jasno pokazalo njenu primenu Fa principa.

U procesu uređivanja njenih članaka, zamišljao sam sebe u svakom iskušenju i nevolji koje je doživela. Glavni junak u člancima više nije bio praktikant već ja: Kako bih prošao kroz takve nevolje? Šta da radim u tim situacijama?

Neverovatno, prosvetlio sam se u Fa principe u koje se praktikantkinja nije prosvetlila ili, bolje rečeno, nije zapisala. Stalno mi je pokazivana dubina Fa, koji se stalno širi. Istovremeno sam u sebi pronašao i mnoge ljudske vezanosti i predstave koje moram da eliminišem.

Dodao sam u revidirane verzije principe Fa u koje sam se prosvetlio. Kao rezultat toga, originalni članci, koji su bili pomalo ravni, postali su bogati i zaokruženi, puni duha i inspiracije zahvaljujući moći Dafe. Bio sam veoma dirnut dok sam ih čitao. Ja sam bio taj koji je imao najviše koristi od procesa uređivanja članaka.

Dok sam radio na člancima, učiteljeva Fa učenja su mi se stalno otkrivala. Takođe sam osetio ozbiljnost verovanja u Učitelja i Fa. Zaista sam osetio ogromnu milost Učitelja i bezgraničnost Buda Fa i Učitelj je bio uz mene sve vreme, štitio me, bdeo nad svima nama i pružao nam merdevine do neba.

Nijedan jezik u ljudskom svetu ne može da izrazi Učiteljevo saosećanje i bezgraničnu milost. Otpustio sam samo tako malo, a ipak, Učitelj mi je dao toliko mnogo. Učitelj me je držao za ruku i vodio korak po korak uz merdevine da se vratim u svoj pravi dom na nebu. Žao mi je što sam se samo površno bavio kultivacijom toliko godina, tretirajući posao kao da je kultivacija, umesto da dobro kultivišem svoj šinšing. Popraviću se od sada.

Hvala ti, Učitelju, za tvoje saosećajno spasenje!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024