Nisam više opsjednuta s mojim mobitelom

(Minghui.org)

Učim i memoriziram Fa svaki dan, ali imam lošu naviku — kad god bih odložila Falun Dafa knjige, uzela bih telefon.

Počelo je s WeCha-tom [kineskom aplikacijom za društvene medije]. Budući da sam mislila da sam završila zadatak nakon čitanja Fa, smatrala sam da zaslužujem odmor. Gotovo svaki dan dugo bih razgovarala s kolegama iz razreda i prijateljima u aplikaciji. Učitelj je nekoliko puta upozorio učenike na problem korištenja telefona, ali sam se opravdavala da ne deinstaliram WeChat. Pogotovo nakon što je počeo sukob između Rusije i Ukrajine, pomno sam pratila tu situaciju.

Svake kineske Nove godine ostajala sam sa svojom kćeri na jugu. Zbog mojih poteškoća u komunikaciji na lokalnom dijalektu, pisanje informacija o Falun Dafa na papirnatom novcu postalo je moj glavni način objašnjavanja istine. Izlazila sam svaki dan i novcem kupovala namirnice. Ali nakon što sam prošetala tržnicom, osjetila sam da sam izvršila svoj zadatak i da zaslužujem odmor, pa bih se igrala na mom telefonu.

Jednog dana pojavila se video ikona ekranu mog telefona. Bio je to video s TikToka [kineska verzija], pa sam je počela gledati. Bila sam očarana svim sadržajem na njemu, nisam samo gledala vijesti o rusko-ukrajinskom ratu, već sam počela provoditi vrijeme i na TikTok-u.

Moja kći je rekla: “Mama, ne događa se ništa loše u našoj obitelji. Zašto gledaš sve te nasumične stvari? Zar ne tražiš nevolje?!” Srce mi je bilo dirnuto: “Oh, koristi li Učitelj riječi moje kćeri da me prosvijetli, podsjećajući me da se ne igram sa mojim mobitelom? Trebala bih ga odložiti.” 

Nakon nekoliko dana kada se ništa neobično nije događalo, ponovno sam počela da pretražujem na mom telefonu. Znala sam da nije u redu, ali nisam mogla prestati.

Iako sam nastavila učiti i memorizirati Fa, vježbati vježbe i objašnjavati istinu, činilo se da se moj xinxing nije popravio. I moje tijelo je bilo u lošem stanju, jer su me boljele noge i pojavio se čudan svrbež u donjem dijelu tijela.

Budući da sam znala da je Učitelj nekoliko puta ukazao na problem mobitela u predavanjima Fa-učenja, prethodno sam deinstalirala WeChat. Ali kasnije sam ga ponovno instalirala koristeći se izgovorima kao što su da mi je potreban za vožnju taksijem ili kupnju s QR kodovima.

Nakon povratka s juga, vidjela sam druge praktikante oko mene kako grabe svaki trenutak da uče Fa i objašnjavaju istinu, što me je impresioniralo. Imaju Fa Učitelja na umu i neprestano razmišljaju o tome kako dobro obaviti tri stvari. Međutim, ja sam bila ovisna o svom telefonu, ispunjavajući svoj um običnim ljudskim neredom. Koliko sam dragocjenog vremena izgubila? Osjećala sam se loše i ispričala sam se Učitelju.

13. svibnja (Svjetski dan Falun Dafa), nekoliko praktikanata iz naše grupe za učenje Fa održalo je malu konferenciju za razmjenu iskustava. Govornici su bili smireni i iskreni i pričali su dirljive priče pune zahvalnosti za pomoć Učitelja u njihovim nastojanjima da spase ljude. Bila sam dirnuta njihovim pričama, a istovremeno sam se stidila same sebe.

U usporedbi s drugim praktikantima, bila sam daleko iza. Rekla sam Učitelju u svom srcu: “Učitelju, ako nastavim ovako, zaostat ću. Izgubila sam toliko dragocjenog vremena, moram se uzdići i ne dopustiti da telefon više upravlja mnome. Moram to otpustiti!”

Učitelj je rekao: “Kao praktikant, bez snažne volje i samosvladavanja, nećeš biti sposoban pravilno postupiti” (9. Lekcija, Zhuan Falun)

Od 13. svibnja potpuno sam se oslobodila tog očaravajućeg telefona koji izaziva ovisnost. Rekla sam sebi: “Od igranja telefonom mi je muka. To je demon, zmija, lisica, lukava zvijer, moram to potpuno otpustiti!”

Sada sam vedra srca, sretna i doživljavam sreću kakvu nikad prije nisam upoznala. Učim Fa, izvodim vježbe, šaljem ispravne misli i objašnjavam istinu ljudima svaki dan. Broj ljudi koji su napustili KPK kroz moje napore objašnjavanja istine značajno se povećao. 

Također je došlo i do značajnih promjena u mom tjelesnom stanju—moja dugotrajna bol u nogama znatno se smanjila, a svrbež u donjem dijelu tijela je ublažen. Najčudesnije je to što je veliki crni madež iznad moje desne obrve nestao, ostavivši samo blijedi crni trag.

Zahvalna sam Učitelju i Dafa što su me probudili iz moje opsesije! Znam da na putu kultiviranja još uvijek ima mnogo izazova i prepreka s kojima se moram suočiti i koje trebam prevladati. Ali neću zaboraviti moju misiju. Bit ću hrabra i vrijedna i dobro ću hodati na svom putu i vratiti se kući s Učiteljem.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024