Uvijek imati na umu da sam praktikant

(Minghui.org)

Bio sam u svojim 30-ima u listopadu 1998. kada sam prvi put pročitao Zhuan Falun. Kad sam jednom počeo, nisam mogao prestati - čitao sam cijeli dan i noć i završio. Mislio sam da je to sjajna knjiga i naučila nas je kako da budemo dobri i još bolji ljudi. Ujutro sam vidio veliki Falun.

Nedugo nakon što sam počeo prakticirati, moji dugoročni zdravstveni problemi, poput nesanice, želučanih problema, zatvora, cervikalne spondiloze i tako dalje, nestali su! Dok sam se nastavljao kultivirati, istinski sam osjetio Učiteljevu moć i koliko je Falun Dafa divan.

Moje obiteljsko okruženje se poboljšava kad ja to učinim

Radio sam izvan grada otkad sam završio fakultet. Imam dva mlađa brata koji žive u istom gradu kao i moji roditelji, pa su više vremena provodili s njima. Moji roditelji su im pomogli oko njihove djece. Roditelji su mi rekli: “Iako nisi toliko u blizini, uvijek pružaš najveću financijsku podršku obitelji.”

Moj mlađi brat vodi malu tvrtku. Kad god je trebao novac, uvijek sam mu ga bez oklijevanja posudio. Pomogao sam njegovom sinu da dobije mjesto u velikoj financijskoj tvrtki nakon što je diplomirao i bili su jako sretni. Djeci svog najmlađeg brata kupovao sam kompjutere i mobitele i često im davao džeparac. Svi smo se jako dobro slagali. Cijenio sam što su moja braća brinula o mojim roditeljima.

Svake Nove godine kad bismo se okupljali za obiteljskim ručkom, uvijek sam svima donosio darove. Razgovarao sam o Falun Dafa i rekao im koliko je važno napustiti Komunističku partiju Kine i njezine pridružene organizacije. Svi oni vjeruju da je Falun Dafa dobar i pristali su napustiti KPK.

Ali stvari su se promijenile nakon što je moja majka umrla. Od rodbine i oca saznao sam da su moja braća nezadovoljna sa mnom. Nisam mogao razumjeti zašto. Primjerice, prigovarali su mi da sam škrt, da bih radije protratio svoj novac nego dao njima. Kad sam im rekao da imam drugog unuka, mislili su da se hvalim. Zapravo, nisu htjeli da im to kažem kako bi mogli uštedjeti novac tako da ne kupe dar. Kad je sin mog najstarijeg brata dao otkaz, žalili su mi se da mu uopće nisam trebao pomoći da dobije ovaj posao. A bilo je još i gorih pritužbi.

Kako to da je sve bila moja krivnja? U početku sam bio nesretan. Ali sam se smirio i podsjetio sam sebe da sam Falun Dafa praktikant i da bih trebao gledati prema unutra bez obzira na sve.

Nikad nisam znao da imam toliko vezanosti. Budući da je moja obitelj podržavala moje prakticiranje Falun Dafa, i svi su napustili KPK, osjećao sam da sam prošao jako dobro. Moja vezanost razmetanja došla je do izražaja kada sam razgovarao s prijateljima i kolegama praktikantima. Kad su moji rođaci htjeli čitati Zhuan Falun i rekli svojim prijateljima da je Falun Dafa dobar, mislio sam da je to sve zahvaljujući mojim naporima. Nisam mogao, a da se ne pohvalim svojim unucima. I uvijek sam mislio da nikad nisam bio proganjan jer sam se tako dobro kultivirao. Vjerovao sam da sam na višoj razini od drugih praktikanata. Također sam shvatio da sam vezan za to da sam ja ispravan, za zamjeranje, požudu i još mnogo toga.

Kada sam shvatio svoje probleme, postao sam skromniji, smireniji i prijateljskiji kad sam se okupio sa svojom obitelji. Postupno je atmosfera ponovno postala srdačna.

Moja obitelj kaže da je Falun Dafa stvarno dobar

Moj otac primio je četvrto cjepivo protiv COVID-19 krajem prosinca 2022. Nakon toga mu se zdravlje urušilo. Oba moja brata bila su zaražena i nisu se mogli brinuti o njemu kao inače.

Često sam zvao oca, ali ponekad se javljao, a ponekad nije. U noći 26. prosinca ponovno sam ga nazvao. Napokon je podigao slušalicu nakon što sam pokušavao nekoliko puta. Zvučao je vrlo slabo, pa sam odlučio odvesti se kući. U jednoj sekundi sam se zabrinuo da sam možda zaražen, ali sam se odmah podsjetio da sam Falun Dafa praktikant.

Učitelj je rekao u članku “Probudite se”:

Veliki Put koji prakticirate je ono što je stvorilo sav život u univerzumu, to je ono što je isklesalo izvanredna božanska bića, a također je ono što je stvorilo najsićušnije viruse i bakterije. Vi ste netko tko vodi život duhovnog razvoja pod okriljem Velikog Puta i netko tko mi pomaže spasiti ljude, a dok spašavate ljude vi ste mnogima pomogli eliminirati bakterije i viruse koji su tisućama puta veći od onih u bilo kojoj epidemiji. Ipak niste uspjeli ispravno se ponijeti po pitanju pandemije, na osobnoj razini.

Stigao sam kod oca u podne sljedeći dan. Pokucao sam na vrata i pozvonio, ali u kući je vladala tišina. Morao sam pozvati braću da donesu ključ. Kad smo ušli, vidjeli smo oca sklupčanog na sofi, raščupane kose i duge bijele brade. Kuća je bila u neredu. Moj brat je bio nervozan i nazvao je liječničku ustanovu. No rečeno mu je da ne mogu ništa učiniti, jer je puno ljudi imalo slične simptome nakon četvrte injekcije. Poklopili su slušalicu i nisu odgovorili kad smo ih ponovno nazvali.

Otac je bio u lošem stanju - nije mogao ni ustati. Moja su braća nosila maske i klonila ga se zbog straha od zaraze. Znao sam da ni njima ne ide tako dobro, pa sam im rekao: “Možete ići kući. Ne brinite, ja ću se pobrinuti za oca.”

Zamolio sam Učitelja da mi spasi oca dok sam ga natjerao da popije malo vode i šalicu vrućeg kozjeg mlijeka i nastavio s njim razgovarati. Postupno mu se um razbistrio i, malo po malo, počeo mi je odgovarati. Mogao je sam ustati, čak je i hodao.

Kad sam rekao svojoj braći, rekli su: “Hvala ti što si došao kući pomoći! Ne možemo zamisliti što bi se inače dogodilo ocu!” Rekli su da bi i oni prakticirali da nije KPK progonila Falun Dafa.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024