Gledanje unutar sebe usred iskušenja

(Minghui.org)

Već je prošlo neko vrijeme otkako je moje tijelo prvi put počelo pokazivati ​​lažne simptome bolesti. Tijekom dijeljenja iskustva nakon grupnog učenja Fa, na pamet mi je pala misao: “Preteško je ponašati se kao istinski praktikant tijekom kultivacije.” Podijelio sam ovu misao s drugim praktikantima tijekom naše razmjene shvaćanja. Kolege praktikanti su istaknuli da ta misao ne potječe od mojeg pravog ja, i ne bih je trebao priznati. Nakon slušanja tuđih shvaćanja i ohrabrenja kolega praktikanata, postupno sam se riješio tih negativnih misli. Stekao sam i nova razumijevanja glede iskušenja povezanih s bolešću. Shvatio sam da se to dogodilo jer se nisam solidno kultivirao. Pojavile su se moje ispravne misli i poželio sam postati Dafa učenik koji se istinski i čvrsto kultivira.

Kako bih ojačao svoje ispravne misli, odlučio sam zapisati proces shvaćanja nevolje u kojoj sam se našao. Tijekom pisanja sam vidio da sam u početku bio u polju ispunjenom nekom vrstom sive, mutne materije, sastavljene od predodžbi, karme, vezanosti i demonske prirode. Zbog te sam stvari izgubio svoje ispravne misli. Vidio sam da stvarno nisam dobro postupio i da sam morao pogledati unutar sebe i ponovno se ozbiljno pozabaviti kultivacijom, a za to mi je trebala razmjena iskustava i pomoć kolega praktikanata.

Rekao sam Meiling što mi je na umu, a ona me pozvala k njoj. Brinuo sam se da ću joj donijeti neugodnosti, ali je rekla: “Nemoj misliti ni na što. Ovo je kultivacija.” Činilo se da je nestao sav teret s mojeg uma nakon što je to rekla i odlučio sam otići do njezine kuće. 

Tu sam noć osjećao toliku bol da nisam mogao spavati, pa je Meiling predložio da recitiram Fa. Stalno sam recitirao Fa, kojih god odlomaka sam se mogao sjetiti. Ustrajao sam i bolni su osjećaji postupno počeli nestajati.

Sljedećeg je jutra nakon ustajanja Meiling podijelila neka svoja iskustva. To mi je pomoglo prisjetiti se iskustva povezanim s drugim praktikantom. Osjećao sam se jako povrijeđeno tim iskustvom i suze su mi nekontrolirano tekle niz obraz. Nisam mogao razumjeti zašto se taj praktikant tako ponašao prema meni. Pošto sam podijelio s Meiling svoje misli, ona je istakla moje probleme. To mi je pomoglo shvatiti kako sam u prošlosti na probleme u kultivaciji gledao s ljudske razine kad god sam naišao na sukobe. Uvijek sam koristio ljudske misli za sagledavanje problema i promatrao sam stvari iz perspektive ljudskih odnosa. Učinilo mi se kao da mi se um tada počeo širiti. Kroz tu razmjenu iskustva sam otkrio svoju vezanost za mržnju i prigovaranje. Tijekom učenja Fa, pojavili su se principi i shvatio sam da ću, sve dok ustrajem u gledanju unutar i sagledavanju problema na temelju Fa, moći nadvladati nevolje i nadići ljudsku razinu.

Tijekom procesa učenja Fa, “bol” uslijed bolesti me nagnala da se ljuljam lijevo-desno te nisam mogao mirno sjediti. Tada sam se prisjetio Učiteljevih riječi:

“…ono što osoba osjeća, nije zapravo ništa. Osoba ne može prakticirati kultivaciju prema svojim osjećajima.” (4. lekcija, Zhuan Falun)

Odlučio sam više ne slijediti te osjećaje. Zaustavio sam se od njihanja lijevo-desno i “bol” se smanjila.

Meiling me potaknula da ustrajem u čitanju Fa. Dok sam čitao, načela su se očitovala, a suze su mi tekle, čega nisam bio niti svjestan. Osjetio sam Učiteljevu dobrodušnost i bol u mom tijelu je nestala. Iako je ovo stanje trajalo samo nešto više od 10 minuta, nikada nisam doživio ništa slično otkako je započelo iskušenje povezano s karmom bolesti. Zaista sam doživio ono što je Učitelj rekao:

“Pravi kultivatori nemaju bolesti, …” (“Objašnjavanje Fa asistentima Falun Dafe u Čangčunu”, “Objašnjavanje sadržaja Falun Dafe”)

Nakon što je sljedeće jutro ustala, Meiling je ponovno nastavila sa mnom razmjenjivati kultivacijska ​​iskustva. Istakla je probleme koje je vidjela u meni i ukazala mi na segmente Fa koji se odnose na te probleme. Nakon čitanja odlomaka, principi su mi ponovno prikazani i spoznao sam da sam gledao prema van u svojoj kultivaciji. Shvatio sam da sam stvarno zakazao u kultivaciji. Vidio sam da sve ovo vrijeme, iako sam se kultivirao u Dafa, nisam znao pravo značenje kultiviranja i nisam stavljao naglasak na gledanje u sebe kako bih se istinski kultivirao. Također sam naučio da su moja prošla razumijevanja stvari koje Dafa praktikanti trebaju činiti bila samo na površnoj fizičkoj razini. Nisam se istinski kultivirao.

S tim shvaćanjem mi se učinilo kao da sam se tek počeo kultivirati. Pogled unutar sebe sam počeo doživljavati kao oblik odgovornosti. Shvatio sam da je uzrok mog testa povezanog s karmom bolesti zbog toga što nisam bio načisto s Fa i nisam išao ispravnim putom u svojoj kultivaciji.

Kasnije tog jutra se Meiling odjednom počela ponašati strogo, kao da je ljuta na mene. Čak je rekla da mi više ne želi ništa kuhati, ali mi je ipak ispekla dva jaja. Razmišljao sam o problemu tijekom jela i shvatio da je svrha dolaska u njenu kuću bila kultivacija, a ne uživanje. Shvatio sam da me Učitelj podsjeća na ovo preko Meiling.

Sukladno tome, Učitelj mi je ponovno pomogao uvidjeti prikaz težnje za komforom. Svi drugi praktikanti su se prema meni ponašali kao prema pacijentu, a ja sam sretno prihvaćao takav tretman. Zamalo sam se našao u nevolji zbog te vezanosti za udobnost. Također sam naučio da može biti zaista opasno ako ne krenemo ispravnim putom u našoj kultivaciji. Učitelj je iskoristio ponašanje praktikanta da ispravi moje vlastito ponašanje.

Te noći, kada sam čuo tekst pjesme koju je napisao Dafa praktikant, još jednom sam vidio koliko sam zaostajao za drugim praktikantima u svojoj kultivaciji i potekle su mi suze. Meiling mi je dala pročitati nekoliko članaka s Minghui.org. Iskustva su mi pomogla shvatiti Učiteljevu dobrodušnost, hitnost kultiviranja i koliko bih trebao cijeniti ovu priliku za kultiviranje. Moje se prazno srce počelo osjećati kao da se puni.

Sljedećeg dana tijekom grupnog učenja Fa, osjetio sam kako bol od karme bolesti postupno nestaje. Zaista sam iskusio važnost učenja Fa. Shvatio sam da, kako bih nastavio dobro napredovati na svom putu kultiviranja, prvo moram ustrajati u učenju Fa. Dobro učiti Fa je najvažnija stvar. Ne bi trebalo postojati nikakvih prepreka među kolegama praktikantima i ne bih trebao koristiti vlastite predodžbe da ih procjenjujem. Kada dođe do sukoba, ne bih se trebao odnositi prema kolegama praktikantima kao prema neprijateljima. Umjesto toga, moram pogledati unutar i samoinicijativno odstraniti prepreke kako bi se formiralo jedno tijelo.

Hvala, Učitelju! Hvala, kolege praktikanti!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024