Naučite kako da gledate unutra kada imate sukobe

(Minghui.org)

 Ove godine punim 60 godina. Pročitala sam Džuan Falun pre nego što je progon počeo 1999. godine, ali mi je trebalo mnogo godina da zaista počnem da praktikujem Falun Dafu. Prošlo je tek nešto više od 10 godina otkako sam postala pravi kultivator Dafe. 

Na početku moje kultivacije nisu mi bili jasni Fa principi. Mislila sam da učenje Fa i učešće u Dafa aktivnostima predstavlja kultivaciju. Ali shvatila sam da je stvarna kultivacija oslobađanje od vezanosti kaljenjem ljudskog srca u svakoj maloj stvari u životu. Zapisala sam svoje iskustvo da ga podelim sa kolegama praktikantima i Učiteljem Lijem.

Osloboditi se ljutnje na mog bivšeg muža

Najizazovniji test u mojoj kultivaciji bio je test osećanja prema mom bivšem mužu. Bio je najmlađi u porodici, i bio je veoma egocentričan. Bio je lenj, razdražljiv i neodgovoran. Svađe su postale uobičajena pojava u našem svakodnevnom životu, a život je bio težak.

Na sreću, počela sam da praktikujem Falun Dafu, što je promenilo moj pogled na život. Osetila sam da imam nadu, a moj život je postao smislen. Iako nije poštovao moje roditelje, ja sam ipak poštovala njegove. Trudila sam se da se ne svađam sa njim i podnosila sam njegovo loše ponašanje. Ali ja sam samo površno trpela i nisam mu istinski opraštala. Znala sam da ne ispunjavam standarde za pravog kultivatora. Nakon što sam privedena zbog svojih uverenja, moj muž nije mogao da podnese da se neko ne brine o njemu, pa je pronašao drugu ženu i zatražio razvod.

Pošto nisam mogla da učim Fa tokom svog nezakonitog pritvora, moja ogorčenost i takmičarski mentalitet su postali jači. Mislila sam: „Neću se razvesti. Ja sam jadna, tako da ni ti nećeš imati dobar život." Nakon što sam se vratila kući, mogla sam svim srcem da učim Fa. Ponovo je zatražio razvod. Postepeno sam se umirila, a moj takmičarski mentalitet više nije bio tako jak. Pristala sam na njegov zahtev i takođe se nisam raspravljala sa njim zbog njegovog nerazumnog zahteva za imovinom.

Iako smo se razveli, nikada se nisam oslobodila ljutnje prema njemu. Naročito kada bih ga videla kako psuje Dafu, mene i moju porodicu u tekstualnim porukama. Ne samo da sam mu zamerala, nego sam ga mrzela. Znala sam da sam kultivator i da ne bi trebalo da se zamaram s njim, ali ogorčenost je i dalje bila u mom srcu. Nisam mogla da se smirim čak ni dok sam radila Dafa vežbe. Ponekad sam imala ljudske misli; ponekad sam imala ispravne misli; ciklus se stalno ponavljao. Ovo je postala velika prepreka u mojoj kultivaciji.

Kako da se oslobodim ove ljutnje? Učitelj je govorio o Fa principu „..jednim potezom si dobio na četiri načina“. (Predavanje 4, Džuan Falun). Takođe sam shvatila da je psovanje mog bivšeg muža smišljeno da mi da vrlinu i pomogne mi da povećam svoj gong. Ali moja ogorčenost je porasla kada je to postalo stvarnost. Šta bi trebalo da uradim? Znala sam da nisam dobro postupala. Čitala sam Učiteljeva ranija učenja više puta, i moja ogorčenost se postepeno istopila.

Jednom sam razmišljala o tome kako da prevaziđem ovu prepreku, kada mi je iznenada reč „dostignuće“ pala na pamet. Znao sam da me Učitelj podseća. Ali šta je hteo da dostignem? Da dostignem u mojoj kultivaciji? Da! Sve prepreke i poteškoće, sve nepravde za koje je bio odgovoran moj bivši muž pomogli su mi da postignem rast mog nivoa u kultivaciji. Pa zašto da mu zameram? Zaista treba da mu se zahvalim! 

Bila sam zahvalna na Učiteljevom saosećajnom usmeravanju, koje me je prosvetlilo da treba da poboljšam svoj šinšing. Nekada su mi ti testovi izgledali visoki kao planina, ali nakon što se moj šinšing popravio, ta planina je postala mala kada je posmatram sa višeg nivoa. Neopisivo sam zahvalna Učitelju!

Uklonite lutajuće misli i ojačajte pravednu veru

Da mi je neko rekao: „Ti ne veruješ u Učitelja i Dafu“, odlučno bih to porekla. Ali u svojoj svakodnevnoj kultivaciji, shvatam da nisam postigla 100% vere u Učitelja i Dafu ako svaku svoju misao ne merim principima Fa. Na primer, Učitelj traži od nas da šaljemo ispravne misli. Bez obzira koliko je moćna energija koju šaljemo kada eliminišemo zlo, naš izraz lica treba da bude smiren i spokojan. Ali dok sam ja slala ispravne misli, često bih nabrala obrve i stisla usne, kao da je to jedini način da skoncentrišem svoju moć. Dok sam učila Fa, shvatila sam da su moje ispravne misli možda ispunjene mržnjom i nadmetanjem.

Moć prave milosti može da rastvori sve izopačene faktore ...” (“Objašnjavanje Fa na Menhetnu,” Sabrana učenja širom sveta X)

Činilo mi se da sam previše dobra i da ne mogu da eliminišem zlo. Fa koji je Učitelj predavao je Fa koji je stvorio univerzum i predstavlja konačnu istinu. Kako sam mogla sumnjati u to? Otkrila sam da, duboko u sebi, nemam stopostotnu veru u Učitelja i Dafu.

Od tog trenutka sam korigovala svoje misli i ponašanje, eliminisala svoj takmičarski mentalitet i povećala svoje saosećanje. Energija bi tada ispunila celo moje telo svaki put kada ponovo pošaljem ispravne misli. Iako to nisam mogla da vidim, verujem da je moć eliminisanja zla bila veoma jaka.

Uvek treba da imamo na umu da smo kultivatori. Posle toliko godina kultivacije, konačno sam shvatila da to ne uključuje samo učenje Fa, već i vežbanje vežbi i slanje ispravnih misli. Naše misli i ponašanje su deo kultivacije ili, tačnije, suštinski aspekti kultivacije našeg uma. 

Na primer, kada sam ćaskala sa starijim ljudima, nisam mogla a da ne spomenem koliko imam godina. Ali ovo nije ispravno. Nisam sebe smatrala kultivatorom. Učitelj nam je rekao da ako se istinski kultivišemo, proći ćemo kroz potpunu transformaciju i na kraju postati mladoliki. Kako mogu da se poredim sa običnim ljudima?

Takođe, kada sam nailazila na ljude sa drugačijim mišljenjim, uvek sam to mišljenje komentarisala ljudskim mislima. Iako ne ulazim u žestoke rasprave sa drugima, to nema dobar uticaj. Nisam postigla Učiteljev zahtev za kultivacijom govora. 

Ponekad sam svoje učešće u Dafa aktivnostima smatrala kultivacijom i čak sam skraćivala vreme učenja Fa. Bila sam zarobljena u začaranom krugu zauzetosti poslom. Znala sam da ovo nije u redu. Morala sam da zapamtim da učenje Fa može da nam pomogne da postignemo duplo bolje rezultate uz upola manje truda!

Sva ova ponašanja su otkrila da moram da nastavim da se usavršavam u kultivaciji.

Korišćenje zakona za suzbijanje progona

Bila sam proganjana, pa sam iz dubine srca gajila strah i mržnju prema policajcima. Bojala sam se da će me ponovo progoniti. Mrzela sam što su iskrivili istinu i nisu bili u stanju da razlikuju ispravno i pogrešno. Učitelj je u svojim učenjima više puta govorio da praktikanti nemaju neprijatelje. Službenici javne bezbednosti takođe moraju biti spaseni!

Onlajn forum koji govori o zakonima osnovan je uz veliki trud praktikanata. Objašnjava pravni stav o progonu i kako možemo zaštititi svoja prava kada policija krši zakon. Posle čitanja, više se ne ponašam nepromišljeno. Kada se suočim sa policijskim uznemiravanjem, sada mogu da im ukažem da krše zakon i progone dobre ljude. Kao rezultat toga, neki od njih su prestali da čine zločine protiv Dafe.

Dnevno učenje Fa mi je postepeno pomoglo da uklonim strah. Iako se još nisam kultivisala do te mere da mogu saosećati sa policijom i drugima koji su me proganjali, bar mogu da ih smatram žrtvama koje treba spasti. Uvekkad se bojim, znam da mi to nije moja prava priroda. Učitelj je uz mene, a iza mene je bezbroj božanskih bića. Odgajam fundamentalni Veliki zakon univerzuma! Puna sam energije kada pomislim na ovo, a sav strah i misli koje me ometaju više ne postoje.

Tako sam srećna što mogu da vežbam Falun Dafu u ovom životu. Što se više kultivišem, to više osećam Učiteljevu beskonačnu milost. Što se više kultivišem, više mislim da zaostajem. Trebalo bi više da učim Fa, da gledam unutra i eliminišem svoje ljudske vezanosti. Zahvalna sam na Učiteljevom saosećanju i nadam se da zaslužujem titulu Dafa učenika.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024