Shen Yun završava svjetsku turneju u 20 zemalja sa 810 predstava

(Minghui.org)

Nakon spuštanja zavjese u punom pozorištu u Stamfordu, Konektikat, 12. maja, Shen Yun Performing Arts je završio svoju svjetsku turneju za 2024. godinu. Ove sezone, osam putujućih trupa Shen Yun je predstavilo ukupno 810 predstava u preko 200 gradova i 20 zemalja na pet kontinenata.

Fotografije 1 i 2: Shen Yun New Era Company u operi u Grazu, Austrija, 9. maja uveče. Izvođači su se publici klanjali pet puta. Ulaznice za četiri nastupa ove pozorišne trupe su u Gracu za predstave od 9. do 11. maja bile rasprodate dva mjeseca unaprijed. (The Epoch Times)
Shen Yun World Company je svoj posljednji nastup u Amnévilleu, Francuska, izvela u Galaxie Amnéville 10. maja. Ulaznice za četiri predstave u Amnévilleu od 8. do 10. maja su bile rasprodate do sredine januara ove godine. (The Epoch Times)
Poziv izvođačima pozorišne trupe Shen Yun Touring da izađu pred pozorišnu zavjesu na njihovom posljednjem nastupu u Conjunto Santande Artes Escenicas, Universidad de Guadalajara u Guadalajari, Meksiko, 9. maja uveče. Trupa je izvela osam nastupa u Gvadalahari 26-28. aprila i 7-9. maja, a posljednje četiri predstave su dodane originalnom rasporedu kako bi se zadovoljila potražnja. Sve predstave su izvedene pred prepunim dvoranama. (The Epoch Times)
Shen Yun International Company u Teatro Positivo u Curitibi, Brazil, 8. maja uveče (The Epoch Times)
Pozorišna trupa Shen Yun Global je izvela dva nastupa prepunim dvoranama u Dr. Phillips Centru za scenske umjetnosti u Orlandu, FL, 11. maja. (The Epoch Times)

Shen Yun završava turneju po Evropi

Shen Yun World Company se vratila u New York 11. maja gdje su je dočekali obožavatelji. (The Epoch Times)

Ove godine, Shen Yun World Company je imala ukupno 72 nastupa u deset francuskih gradova, dosegnuvši skoro 150.000 članova publike. Svi nastupi su bili pred punim dvoranama.

Pozorišna trupa Shen Yun World je imala jedan nastup na Forumu Leverkusen u Leverkuzenu, Njemačka, 6. maja. Ulaznice su bile rasprodate dva mjeseca unaprijed. Time je Shen Yun završio turneju po Njemačkoj u sa 37 nastupa u 9 gradova. (The Epoch Times)

"Vrlo je dirljivo"

Cord Byrd na nastupu Shen Yun u Orlandu, Florida, 11. maja (The Epoch Times)

Državni sekretar Floride Cord Byrd je Shen Yun gledao u Orlandu 11. maja.

„O, divno je... Veoma je dirljivo“, rekao je gospodin Byrd.

"Mislim da je univerzalna poruka i ona koja je veoma važna: da postoji nešto više od svih nas", rekao je.

Rekao je da je impresioniran vještinom i talentom umjetnika i različitim aspektima scenskog rada koji se spajaju kako bi stvorili ono što je izgledalo kao interaktivno iskustvo.

Također je bio zainteresovan da sazna o današnjoj situaciji u Kini – koja je znatno drugačija u nekoliko decenija pod komunističkom vlašću od hiljada godina kada su Kinezi vjerovali da je njihova kultura inspirisana božanskim.

„To je jedna od stvari koja je sjajna u Americi. Svako može imati slobodu savjesti i vjerovati u šta želi da vjeruje... To je poruka koju bi sve zemlje treble da prihvate k srcu”, rekao je gospodin Byrd.

“Važno”

Donald Glascoff na nastupu Shen Yun u Stamfordu, Connecticut, 12. maja (NTD Television)

Donald Glascoff, redatelj dokumentarnih filmova, je Shen Yun gledao u Stamfordu, Connecticut, 12. maja.

„Narativ prikazuje postignuća u nepovoljnim situacijama, da nas ne uplaše zli autoriteti, u mnogo priča koje su mi važne... Nezavisnost, sloboda, lična sloboda, sistemi vjerovanja i kretanje su važni”, rekao je.

Shen Yun New Era Company se vraća iz Evrope

Shen Yun New Era Company se, 12. maja, vratila u Sjedinjene Američke Države nakon što je imala 115 nastupa u Evropi. (The Epoch Times)
Glavna plesačica Marilyn Yang i dirigent Yun Chu

„Ove godine smo imali zaista intenzivan raspored. Bili smo u Francuskoj i imali smo osam nastupa u šest dana cijeli mjesec. Svaka sedmica je bila takva. Mnogo puta vaše tijelo vas gotovo ne može pratiti... Falun Dafa nam zaista pomaže da se smirimo i izliječimo svoje tijelo kroz meditaciju”, rekla je glavna plesačica Marilyn Yang.

Dirigent Yun Chu je dodao: „Razumijevanje muzike od strane Evropljana učinilo je da osjećam veliku podršku dok sam nastupao. Gledaoci bi nastavili pljeskati, i opet pljeskati i nisu htjeli otići. U tako lijepim pozorištima sa tako oduševljenom publikom – veoma smo sretni.”

“Vrlo duboko i dubokoumno”

Peball Gerolf na nastupu Shen Yun u Grazu, Austrija, 10. maja (NTD Televizija)

Peball Gerolf, osnivač i menadžer jedne građevinske kompanije, je Shen Yun gledao u Grazu 10. maja.

“Na pozornici je prikazano savršenstvo. Kontrola tijela bila je zaista jedinstvena. Činjenica da se razlikuje od baleta je vidljiva već u njegovom nazivu. [Shen Yun] znači unutrašnja lepota, unutrašnji izraz”, rekao je gospodin Gerolf.

„Također sam osoba koja živi po vrlo visokim vrijednostima. Ove vrijednosti dolaze od ljudi, dolaze iz kulture i to trebamo ponijeti sa sobom. Postoji mnogo tradicija, bilo u Kini, bilo ovdje u Evropi – trebamo ih se svih držati”, rekao je.

Mr. Gerolf je uživao u “scenama u kojima je ljubav uzvraćena onima koji su jednostavno činili dobre stvari, a ne onima koji su imali novca.”

“Bilo je to uranjanje u drugi svijet. Bilo je impresivno—bilo je predivno. Iznenadile su me vrijednosti koje su prezentirane. Gotovo da sam očekivao nešto površnije, a nije bilo. Bilo je veoma duboko, dubokoumno i veoma dirljivo”, rekao je gospodin Gerolf.

“Nezaboravno”

Gerald Lücking na nastupu Shen Yun u Grazu 10. maja (NTD Televizija)

Gerald Lücking, menadžer TV produkcije, je Shen Yun gledao u Grazu 10. maja.

“Nikada prije nisam doživio ovakvu vrstu performansa, koji kombinuje ples i animaciju s pozadinom. Posebno sam uživao u blistavom sjaju kada se zavjesa otvorila. Cijelo pozorište je palo u mrak, a onda su boje zablještale. Bilo je nezaboravno,” rekao je gospodin Lücking.

“Nevjerovatno iz svakog ugla”

Sandra Krautwaschl i Peter Rabensteiner na nastupu Shen Yun u Grazu 9. maja (The Epoch Times)

Sandra Krautwaschl, članica državnog parlamenta Štajerske u Austriji i glasnogovornica Zelene stranke, i njen suprug Peter Rabensteiner, gradski vijećnik u Gratwein-Straßengelu, su Shen Yun gledali u Grazu 9. maja.

„Bilo je nevjerovatno, vrlo impresivno i bez presedana. Izvedba je zaista nevjerovatna iz svakog ugla,” rekla je gospođa Krautwaschl.

„Jako mi se dopada. Zaista sam opijen. Teške vještine, blistave boje, nastup žena na sceni u kombinaciji s koreografijom i divni rekviziti su zaista opojni i prekrasni”, rekao je gospodin Rabensteiner.

Shen Yun International Company se vraća iz Brazila

Shen Yun International Company se 13. maja, vratila u New York nakon što je završila svoju turneju po Brazilu. (The Epoch Times)

“Kuritiba je zahvalna”

Noemia Rocha (druga slijeva), vijećnica Curitibe, uručila je pohvalnicu Shen Yun Performing Arts u Teatro Positivo u Kuritibi, Brazil, 8. maja.

“Bila sam duboko impresionirana ovim nastupom – koreografija, vještina, plesači, nevjerovatan orkestar”, rekla je gospođa Rocha.

„Poruka koju obožavam, koja je ganula moje srce, je bila božanska intervencija u životima pojedinaca. To potiće više ljubavi, više empatije i veću solidarnost među ljudima”, rekla je ona.

“Curitiba je na tome zahvalna. S nestrpljenjem ću čekati sljedeće godine da vam se još jednom pridružim... Nastavite širiti ovu prosvjetljujuću poruku i njegovati osjećaj zaštite i povezanosti među pojedincima. Bog vas blagoslovio”, rekla je gospođa Rocha.

Publika u Meksiku: “Nešto što dolazi od božanstva”

Ove sezone, Shen Yun Touring Company je imala 14 nastupa (uključujući dodatne nastupe) u meksičkim gradovima Guadalajara i Mexico City, dosegnuvši preko 30.000 članova publike.

Fernando Salazar Vicentello i Natalia Paulina de la Torre Sandoval na nastupu Shen Yun u Guadalajari 7. maja (NTD Televizija)

Fernando Salazar Vicentello, vijećnik Gradskog vijeća Gvadalahare, i njegova supruga Natalia Paulina de la Torre Sandoval, psiholog, su Shen Yun gledali u Guadalajari 7. maja.

„Bilo je magično. Osjećam da je to način na koji se plesači ponašaju – to je nešto što dolazi od božanstva”, rekao je gospodin Vicentello.

„Osjećao sam puno slobode, puno mira, mnogo spokoja“, rekao je.

“Izvanredno. To je događaj koji je nadmašio sva moja očekivanja. Odlični plesači, muzika, koreografija, efekti. Izvanredno, jedinstveno”, rekla je gospođa Sandoval.

„Ono što sam iz toga dobio je, prije svega, potpunije poznavanje orijentalne kulture i, prije svega, da nam prenose mnoge vrijednosti. Vrijednosti i, iznad svega, dobrodušnost, ljubaznost—što nam je trenutno jako potrebno”, rekao je gospodin Vicentello.

Martín Mauricio Cuburu i Ina Maria Quiñonez Gutierrez na nastupu Shen Yun u Guadalajari 8. maja (The Epoch Times)

Martin Mauricio Cuburu, izvršni direktor, i njegova supruga Ina Maria Quiñonez Gutierrez su Shen Yun gledali u Guadalajari 8. maja. Par je rekao da vjeruje da je Shen Yun donio nadu.

“Mislim da je ovaj nastup izuzetno prekrasan, sa bogatim bojama i prelijepom muzikom, te u potpunosti demonstrira tradiciju i kulturu,” rekao je gospodin Cuburu.

„Stvarno mi se sviđaju boje u predstavi i kostimi djevojaka. Impresionirana sam preciznošću svih plesova”, rekla je gospođa Gutierrez.

„Bio sam duboko impresioniran raznolikošću predstave, živom muzikom i savršenom kombinacijom pjevanja i plesa... U isto vrijeme, bio sam iznenađen i što se takva predstava ne može vidjeti u Kini”, rekao je gospodin Cuburu.

„Kineska tradicionalna kultura ima dugu istoriju i od nje vrijedi mnogo naučiti. Mislim da su mnoge tradicije čak starije od kršćanstva koje prakticiramo, a te tradicije obogaćuju našu kulturu i vjeru”, rekao je.

Mr. Cuburu je također rekao da je u predstavi Shen Yuna vidio "poštovanje tradicije, [i] poštovanje ljudi".

“Mislim da je to najvažnija stvar. Vidio sam duboko poštovanje”, rekao je.

Mr. Cuburu je rekao da je naučio da će se „činjenje dobrih stvari vratiti. Nalazimo se u mračnom vremenu, ali svjetlo će se vratiti, a dobrota će ponovo doći. Za mene je to najvažnije.”

Izabrani zvaničnici Rhode Islanda pozdravljaju Shen Yun

Prije nastupa Shen Yuna u Providenceu, Rhode Island, 11. maja, kompanija je primila čestitke od državnih i gradskih izabranih zvaničnika.

Citat iz Senata Rhode Islanda
Citat iz Predstavničkog doma Rhode Islanda
Citat iz gradskog vijeća Providencea

“Stvarno bih volio da smo došli prije”

John Pires na nastupu Shen Yun u Providenceu popodne 11. maja (NTD Televizija)

John Pires, koji radi u državnom odjelu za transport, je Shen Yun gledao u Providenceu popodne 11. maja.

“Svidjelo nam se. Za to je potreban veliki atletizam. Tako su gipki. Nevjerovatno je”, rekao je gospodin Pires.

„Vrijedi doći. Žao mi je što sam propustio prethodne nastupe. Zaista žalim. Zaista bih volio da smo došli prije, i drago mi je da smo sada došli”, rekao je.

Shen Yun North America Company u The Palace Theatreu u Stamfordu, Connecticut, 12. maja. Svih pet predstava u Stamfordu od 9. do 12. maja je izvedeno pred prepunim dvoranama. (The Epoch Times)

Kineski državljani cijene Shen Yun

Gospodin Hu na nastupu Shen Yun u Stamfordu 9. maja (NTD Televizija)

Mr. Hu, bivši član komiteta istočne provincije Kineske narodne političke konsultativne konferencije (CPPCC) i direktor jedne privatne škole, je Shen Yun gledao u Stamfordu 9. maja. Bio je u SAD-u godinu dana.

„Veoma sam uzbuđen, jer ovo je prvi put da vidim tako dobro predstavljenu tradicionalnu kinesku kulturu“, rekao je gospodin Hu.

“Nadam se da će se [Shen Yun] uskoro vratiti u Kinu i omogućiti kineskoj publici da vidi njegove predstave”, rekao je.

Haifeng, imigrant iz Kine, je Shen Yun gledao u Providenceu 11. maja. On je ranije više puta gledao Shen Yun.

“Znao sam za Falun Gong praktikante, ovu grupu, kada sam bio u Kini... Tako dobar nastup, tako dobra grupa, vrlo ljubazna grupa – Zašto Kina ne može imati ovu zemlju [za njih] i moraju da ih tjeraju u inostranstvo? Kakva šteta”, rekao je.

“Mislim da će se Shen Yun na kraju vratiti u svoju rođenu zemlju, a to je Kina. Vjerujem u to. Ovo je vjerovatno ono u šta vjeruju mnogi ljudi. Definitivno će se to i dogoditi”, rekao je Haifeng.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024