Osloboditi se vezanosti da se branim

(Minghui.org)

Tokom pandemije 2020. ljudima nije bilo dozvoljeno da slobodno izlaze. U to vreme sam živela u maloj kući, od samo 33 kvadratna metra. Nisam imala TV ili mobilni telefon. Osim što sam jela jednostavne obroke i spavala, učila sam Fa, radila vežbe i slala ispravne misli svaki dan. Ponekad sam učila četiri predavanja Džuan Faluna, glavne knjige Falun Dafe, kao i druga predavanja Učitelja, i slušala snimak Devet komentara o Komunističkoj partiji.

Međutim, otkrila sam da se neka jaka misaona karma ne može ukloniti, ma koliko se trudila. Ovu misaonu karmu formirao je takmičarski mentalitet koji je razvijen pod uticajem indoktrinacije Komunističke partije Kine (KPK).

Prethodno sam otkrila ovu misaonu karmu dok sam učila Fa i delila svoja iskustva sa kolegama praktikantima, i, uprkos pokušajima da je se otarasim, ponovo se pojavila kad god sam radila Falun stojeći stav.

Ponekad su moje misli pratile misaonu karmu, što je ozbiljno ometalo moje učenje Fa i izvođenje vežbi. Ova misaona karma je postala prepreka u mojoj kultivaciji, pa sam želela da je prevaziđem. Ali kako? Shvatila sam da treba da promenim način na koji sam učila Fa.

Učitelj je rekao,

,,Fa može da slomi sve vezanosti, Fa može da uništi svo zlo, Fa može da razbije sve laži, i Fa može da ojača ispravne misli.” Bitno za dalje napredovanje II

Jednog dana sam naletela na praktikantkinju koju nisam videla mnogo godina. Razgovarali smo o kultivaciji. Nakon što je čula za moj problem, predložila je: „Najbolji način da se probije kroz ovu poteškoću je memorisanje Fa. Sada to radim. Veoma je efikasno.” Njen predlog se poklapao sa mojim razmišljanjem i bila sam odlučna da memorišem Fa.

Memorisanje Fa mi pomaže da eliminišem misaonu karmu

Ranije sam pokušavala da naučim Fa napamet, ali nisam istrajala. Razmišljajući o tome sada, postala sam uplašena. Kolega praktikant me je ohrabrio da prvo zapamtim rečenicu po rečenicu, a zatim da povežem rečenice i tako učim velike pasuse.

Radila sam to na taj način neko vreme i osećala sam da dobro funkcioniše. U prošlosti, kada sam učila Fa, moj um nije mogao da ga apsorbuje, ali ovog puta sam shvatila, da bih zapamtila Fa, prvo moram da ga apsorbujem. Kako sam to nastavila da radim, doživela sam velike promene.

Neverovatno, jednog dana dok sam radila vežbe, otkrila sam da je uznemirujuća scena koju je stvorila misaona karma nestala i da sam mogla da se smirim dok sam radila vežbe. Bila sam zahvalna Učitelju i zahvalna za izuzetnu moć Dafe. U prošlosti nisam mogla da uklonim misaonu karmu ma koliko se trudila; sada, čak i ne shvatajući, nestala je.

Ovo iskustvo je ojačalo moje samopouzdanje i odlučnost da nastavim sa memorisanjem Fa, što je donelo velike promene u mom šinšingu.

Učenje Fa napamet mi pomaže da se oslobodim vezanosti da se branim

Moj muž je uvek bio veoma ljubazan prema meni, a ja imam zadnju reč o svemu u porodici. Počela sam da vežbam Dafu jer sam imala tumor na hipofizi. Videvši da se nešto tako ozbiljno izlečilo, moj muž je verovao u Dafu i uvek je podržavao moju kultivaciju.

Čak i kada je progon bio na vrhuncu, nikada me nije sprečio da objašnjavam istinu o Falun Dafi i da delim materijale za objašnjavanje istine sa kolegama praktikantima. Jednom sam došla kući veoma kasno, a on je bio toliko uznemiren da je hodao u krug, ali se nikada nije žalio. Mnogo je izdržao tokom ovih godina.

Ali dok sam radosno pripremala večeru za kinesku Novu godinu, moj muž je iznenada rekao nešto o mojim preminulim rođacima što me je povredilo. Bila sam šokirana, pomislivši: „Zašto je to rekao?“ Ja sam nagle naravi i obično bih se odmah naljutila. Tog puta nisam odmah odgovorila i Učiteljeve reči su mi pale na pamet:

,,Naravno, sve možemo mirno da objasnimo, nije problem da pokušamo da razjasnimo stvar – ali za to ne treba da se vezujemo.” Džuan Falun

Htela sam da objasnim, ali onda sam pomislila zašto osećam da treba da objasnim, za šta? Da li je ovo još uvek bila svađa oko ideja običnih ljudi i želja da se branim? Nisam ništa rekla i nastavila da kuvam kao da se ništa nije dogodilo. Posle sam osetila da je moja odluka da se ne svađam sa mužem neverovatna. Kako sam mogla toliko da se promenim?

To je definitivno bila moć pamćenja Fa.

U životu će uvek biti sukoba, a moj muž mi s vremena na vreme stvara prilike da se poboljšam. Sada, kad god se pojave loše supstance ili emocije, odložim ono što radim i odmah učim Fa. Obično čitam paragraf Fa tri ili četiri puta. Moć Fa je ta koja rešava problem i pitanje iza problema.

Moj muž i ja smo imali još jedan sukob u kojem sam osetila moć iskrenog učenja Fa. U to vreme, umesto da se naljutim na njega, imala sam saosećanje u srcu. Osećala sam da svi na svetu pate. Više nisam mogla da se raspravljam o tome šta je ispravno, a šta pogrešno među običnim ljudima. Morala sam da se dobro kultivišem. Moje reči i dela su deo istine Dafe, i moram da radim dobro u skladu sa standardima Fa,

Ovo je prvi put da sam napisala iskustvo za slanje na Minghui. Kada sam odlučila da ga napišem, stare sile su me prekinule na pola pisanja. Odjednom sam osetila pospanost i slabost. Shvatila sam da su to smetnje i da se zlo plaši da će biti eliminisano. Nisam se predala nego sam uz pomoć kolega praktikanata završila. Imam još mnogo toga da poboljšam, i još uvek postoji jaz između mene i standarda Fa. Od sada ću ozbiljno učiti Fa, pamtiti Fa, delovati po standardima Fa i ispunjavati svoje zavete.


Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024