Oslobađanje od natjecateljskog mentaliteta

(Minghui.org)

Počela sam prakticirati Falun Dafa 1996., a ove godine imam 70 godina. Kad sam bila mala, išla sam u školu samo tri godine prije nego što je počela Kulturna revolucija i morala sam slijediti svoje roditelje u selo. S mojim ograničenim obrazovanjem, prilično mi je teško napisati članak o kultiviranju, ali sam se ipak ohrabrila da to učinim danas kako bih ga podijelila s Učiteljem i mojim kolegama praktikantima. Javite mi ako ima mjesta za poboljšanje.

Prilično sam plašljiva. Ljubazna sam prema drugima i nikada ni s kim nisam ušla u sukob. Tijekom ovih godina kultiviranja, osjećala sam da nije bilo mnogo slučajeva koji su me dirnuli i da je takav običan život dobar. Međutim, na moje veliko iznenađenje, kad sam prije nekoliko dana bila vani s praktikanticom kako bih objasnila istinu, nešto se dogodilo. Ne znam voziti bicikl, pa me ova praktikantica uvijek vozi na svom triciklu u obližnja sela da objasnim istinu.

Kad smo se jednog dana vraćali kući, pokazala je bicikl i rekla: "To je stvarno lijep bicikl." Rekla sam: “Kad bih se usudila voziti, kupila bih baš takav. Bilo bi tako zgodno otići na mjesta koja su predaleko za hodanje.” Nisam očekivala da će reći sljdeće: "Da si prisiljena, mogla bi hodati onoliko koliko moraš." Njezina primjedba izazvala je u meni nelagodu, ali nisam odgovorila. Mislila je da je nisam čula pa je dvaput ponovila rečenicu. Čak me je pitala: "Zar nije tako?" Ostavši bez izbora, mogla sam samo odgovoriti: "Da." Nisam se osjećala dobro zbog toga.

Kod kuće sam stalno razmišljala zbog čega mi je to rekla. Šest dana nisam mogla prestati razmišljati o tome! Jednog poslijepodneva prisjetila sam se naše razmjene i pomislila da je zapravo to tako trivijalno. Ipak, i dalje nisam mogla prijeći preko toga. Koja me vezanost stalno stezala u srcu? Nisam to mogla shvatiti nakon što sam neko vrijeme razmišljala. Pripremila sam se učiti Fa s praktikanticom koja je dolazila kod mene kući. Odlučila sam je pitati za njeno mišljenje nakon što završimo učenje. Nakon učenja Fa, ispričala sam joj o situaciji, a ona je upitala: "Je li to vezanost za natjecanje s drugima?" Rekla sam da ne znam. Zatim je upitala: "Zar stvarno misliš da ne možeš hodati pa si se osjećala nelagodno kad ti je to rekla?" Odgovorila sam: "Da, svakako."

Praktikantica me ohrabrila, rekavši da bih mogla pronaći i druge vezanosti, ako nastavim slijediti liniju te vezanosti. Tako sam učinila i otkrila vezanost za osjećaj nepravde i da ne želim da me se kritizira. Također sam pronašla svoju vezanost za koristi i dobitke. Slale smo ispravne misli pola sata dok sam se ja oslobađala tih vezanosti. Nakon toga su mi se noge opustile kad sam izašla. Više nisu bile tako teške kao ranije kad ih nisam mogla ni podići. Ovo je bio prvi put da sam stvarno pogledala unutar sebe i željela bih zahvaliti kolegici praktikantici što mi je pomogla!

Kroz ovo iskustvo gledanja u sebe, prisjetila sam se da se slična situacija dogodila u prošlosti, ali nisam shvatila da moram gledati u sebe kroz prizmu te situacije. Jednom, kada sam u drugoj vježbi "držala Falun iznad glave", praktikantica je rekla da to ne radim baš kako treba. Rekla sam joj: "Bila sam na operaciji, tako da ne mogu držati ruke tako visoko." Odgovorila je: "Ne bismo trebali gajiti takve misli." Bila sam nesretna.

Vidjevši da još uvijek nisam prosvijetljena, Učitelj mi je pokazao Falun jedne noći dok sam radila drugu vježbu.

Učitelj je rekao,

“To nije važno, jer vaše tijelo u drugoj dimenziji nije operirano, a kod prakticiranja se radi na tom tijelu.” (7. Lekcija, Zhuan Falun)

Pomislila sam: "Tako je, moje tijelo u drugoj dimenziji nije operirano." Iskoristila sam snagu da podignem obje ruke. Na moje iznenađenje, ruke su stvarno došle tamo gdje bi trebale biti. Zadovoljna, zamolila sam supruga da pogleda, a on je iznenađeno rekao: “Kako si to učinila?" Rekla sam: "Reći ću ti nakon što završimo vježbe." Od tada mogu držati ruke u ispravnim položajima za drugu vježbu.

Ta vezanost za natjecanje toliko me mučila da se nisam mogla marljivo kultivirati toliko godina. Tek sad istinski shvaćam i stvarno se sramim same sebe. Od sada, moram više učiti Fa, više slati ispravne misli, više gledati u sebe, činiti tri stvari dobro, uhvatiti korak s napretkom Fa-ispravljanja i slijediti Učitelja kući.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024