Dragocjena sjećanja na moje putovanje i pronalaženje Falun Dafa

(Minghui.org)

(Minghui.org) Dani između 15. i 24. aprila 1994. su bili najvažniji dani u mom životu. Nakon potrage za pravim načinom kultivacije, imao sam sreću da prisustvujem drugoj seriji predavanja u gradu Hefei, provincija Anhui, koje je održao Li Hongzhi, osnivač Falun Dafa. Počeo sam prakticirati Falun Dafa i kročio na put povratka svom pravom ja. 

Tražim duhovno vodstvo

Kada sam bio u srednjoj školi često sam se pitao o stvarima koje su nas učili u udžbenicima. Činilo mi se da ima mnogo stvari koje nastavnici ne znaju. Nakon što sam u srednjoj školi postao kratkovid, kolega iz razreda mi je dao primjerak jednog qigong časopisa koji opisuje način liječenja kratkovidosti. Bio sam zainteresovan i pratio sam uputstva svaki dan čak i u vrućim ljetnjim danima. Došlo je do određenog poboljšanja pa sam se zainteresovao za qigong. 

Nakon što sam ga počeo raditi, bio sam fasciniran fenomenima vezanim za qigong, misleći da su stvarni i duboko povezani sa nama. Razmišljao sam o njima svaki dan i više se nisam bavio drugim hobijima. Svake sedmice sam posjećivao kioske kako bih kupio tek objavljene qigong časopise a povremeno sam pohađao qigong radionice. 

Kada sam 1993. otišao na put sa kolegama, preduzeo sam posebno putobanje da posjetim planinu Qingcheng u blizini grada Dujiangyan u provinciji Sichuan, tragajući za u to vrijeme popularnim qigong sistemom. Sjećam se da sam sam autobusom išao na velike udaljenosti i stigao u grad Dujiangyan u 11 sati, ali je autobus koji povezuje planinu Qingcheng otišao je 10 minuta prije. Tužan sam se vratio kući. Imao sam osjećaj da nešto čekam – a da to nije bio taj qigong sistem. Nastavio sam tragati. 

Pronalaženje Dafa

Također sam volio posjećivati ​​biblioteke i čitati novine i časopise o borilačkim vještinama i qigongu. Ali bio sam sebičan i često sam za sebe isijecao dobre članke. Kada sam u sportskim novinama pročitao članak u kojem se predstavlja Falun Dafa i pokazuju ilustracije pokreta vježbanja, htio sam istrgnuti cijelu stranicu i zadržati je za sebe. Onda mi je pala druga misao: ovo nije dobro jer i drugi ljudi to moraju čitati. Pa sam odustao. Tek nakon što sam počeo prakticirati Falun Dafa, shvatio sam: Moć Dafa me je spriječila da činim loša djela. Falun Dafa je u stanju da ispravi pogrešne situacije. 

Jednog dana u novembru 1993. prošao sam pored sjedišta bivše pokrajinske vlade Changjiang Roadom. Tu je bio postavljen štand koji je predstavljao Falun Dafa. Zaustavio sam se i pogledao. Ali bilo je hladno, pa sam otišao umjesto da pitam o čemu se radi. Kasnije sam požalio što sam propustio ovu priliku. 

Onda sam u jednom qigong časopisu pročitao da će Učitelj Li održati Falun Dafa predavanja u Hefeiju s početkom od 15. aprila 1994. Odlučio sam da ne propustim ovu priliku. Jedva sam iščekao dan kada sam mogao da se registrujem. 

Na dan registracije me je uhvatila štucavica. Otišao sam tamo popodne i ušao unutra. Ondje je bio jedan čovjek u 50-im godinama koji je pušio dok je crtao krugove kako bi izliječio ljude od bolesti. Pošto sam bio introvertiran, oklijevao sam i izašao. Nakon što sam odvezao bicikl nekoliko metara dalje, pomislio sam da nešto nije u redu. Zato sam se vratio i pitao čovjeka gdje se mogu prijaviti za Falun Dafa časove. Pokazujući na sobu iza sebe, i kazao: "Tamo." Ispostavilo se da pušač nema nikakve veze sa Falun Dafa. Ja sam ušao u tu sobu, predao fotografiju i platio kotizaciju. 

Počinjem prakticirati Falun Dafa

Tih dana sam bio pomalo nemiran. Ali tri dana prije održavanja seminara sam se smirio. 

Čas je počeo 15. aprila po rasporedu u sali pokrajinske Partijske škole. Sjeo sam pozadi i imao sam spokojan osjećaj. Kasnije sam shvatio da se Učitelj već pobrinuo za mene prije početka predavanja. 

Prvi čas je počeo i Učitelj je sa lijeve strane prišao do podijuma. Bio je visok i brzo je hodao. Učitelj je počeo pričati čim je sjeo i govorio o stvarima koje nikad prije nisam čuo. Odmah sam se osjećao energično i pažljivo sam slušao predavanje – nisam htio propustiti ni jednu riječ. 

Učitelj je tokom časa podešavao tijela učenika. Rekao je svima da pomisle na bolest koju imaju i da zakorače jednom nogom prema Učiteljevim uputama. Oni bez bolesti mogli su da razmišljaju o bolestima svojih rođaka. Ja sam mislio o svom ocu. Moj otac je bio relativno slab i njegova bolest se javljala nekoliko puta godišnje. Imao je skoro 90 godina i nakon tog dana bolest se više nije vratila. Hvala Učitelju što ste mom ocu dali dobro zdravlje. 

Koncentrirao sam se na slušanje predavanja i mogao sam razumjeti gotovo sve što je Učitelj rekao osim jednog izraza, “Period kraja Dharme.” Šta to znači pomislio sam. Jednog dana sam došao ranije i vidio grupu učenika kako okružuju Učitelja južno od auditorija. Nisam ga mogao vidjeti, pa sam stao na ogromnu stijenu udaljenu oko 10 metara. Odjednom, Učitelj je pogledao u mom pravcu a meni je bilo malo neugodno. 

Nakon nekog vremena, Učitelj je otišao do južnog ulaza u salu. Pratio sam ga i pitao: „Učitelju Li, šta znači period kraja Dharme?“ Učitelj se nije osvrnuo i samo je kazao: „Sada je kraj Dharme.“ Kada razmišljam o tome kako sam razgovarao sa Učiteljem i dobio odgovor, osjećam sreću. 

Qigong udruženje je podijelilo učenike u grupe kako bi se slikali sa učiteljem. Tog popodneva je nebo bilo oblačno, ali nije padala kiša. Mjesto slikanja bilo je na prednjem ulazu u gledalište i ja sam prišao blizu. Učitelj je bio udaljen samo dva-tri metra i nosio je sivo odijelo i bijelu košulju sa okomitim prugama. Tog dana je bilo malo prohladno pa sam obukao džemper. Ružičastog lica i tamne kose, Učitelj je bio visok i isticao se u gomili. Primijetio sam da je Učiteljeva kosa ne samo gusta nego i vrlo tamna. 

Također je bilo smetnji tokom jednog časa. Dok je Učitelj govorio, došlo je do iznenadnog nestanka struje. Gledalište je bilo mračno, a zvučnik nije radio. Šta da radimo? Ali struja se uključila nakon nekoliko sekundi i sve se vratilo u normalu. Učitelj se samo nasmiješio i nastavio pričati kao da se ništa nije dogodilo. 

Posljednji čas je bio rezervisan za pitanja i odgovore. Nisam imao pitanja. Nakon što je Učitelj odgovorio na pitanja, neki učenici su podijelili svoje priče. Jedna žena je rekla da je drugima liječila bolesti i da je na taj način bila opsjednuta duhom životinje. Učitelj je uklonio zaposjednutosti tokom sminara i ona je postala zdrava. Plakala je dok je hodala pozornicom. Njen govor je bio toliko dirljiv da sam bio dirnut do suza. 

Kada je druga učenica progovorila, rekla je da je Falun Dafa uklonio njenu paralizu. Doživjela je nesreću u Nanjingu. Govorila je veoma tečno i pomjerala je ruke i noge kako bi pokazala koliko je okretna. Njen govor je izazvao smijeh i aplauz. 

Kada je Učitelj najavio da je seminar završen, mnogi učenici, uključujući i mene, nisu htjeli otići. Samo smo htjeli da još malo ostanemo sa Učiteljem. Stojeći na desnoj strani podijuma, Učitelj je izveo neke pokrete rotirajući Falun (falun) prema nama. Nisam više mogao suzdržati suze i poželio sam da vrijeme stane kako bi ovaj trenutak trajao zauvijek. 

Prošlo je trideset godina, ali ta scena i moja sjećanja na te dane su još uvijek živa. 

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024