Važnost razumijevanja Fa tijekom razdoblja Fa-ispravljanja

(Minghui.org)

Mnogi Falun Dafa praktikanti iskusili su karmu bolesti i čak umrli, bez obzira na godine.

Bilo je oko 30 Falun Dafa asistenata prije početka progona, na osam vježbališta u našem području. Više od polovice ih je preminulo. Jedan je progonjen do smrti dok je bio u policijskom pritvoru, a ostali su umrli kod kuće.

Udio redovnih praktikanata koji su preminuli je sličan. Mnogo je razloga zašto su praktikanti progonjeni ili umiru. Vjerujem da je glavni razlog odstupanje u nečijem razumijevanju Fa tijekom perioda Fa-ispravljanja.

Učitelj nam je rekao:

“Ali, dok sila Fa-ispravljanja ne dospe do površinskih dimenzija, stari Fa, taj degenerisani Fa kosmosa, će i dalje postojati u površinskim dimenzijama. Prema tome, ovaj stari Fa će nastaviti da upravlja svim bićima u starim dimenzijama sve dok ne stigne Fa-ispravljanje.” Turneja predavanja Fa po Severnoj Americi

“U ovom času, stare sile su već potpuno zbrisane.” (“Predavanje Fa na konferenciji u Vašingtonu 2003.,” Sabrana predavanja širom svijeta IV), prijevod na srpski jezik

Iz ovoga znamo da iako su stare sile odavno prestale postojati u dimenzijama gdje Fa-ispravljanje još nije stiglo (uključujući površinski svijet), zakoni i karakter starog svemira i stare sile su mutirale, dok aranžmani i čimbenici, još uvijek igraju remetilačku i destruktivnu ulogu.

Neki praktikanti bolovali su od teških ili neizlječivih bolesti prije nego što su počeli prakticirati. Oni su ušli u Dafa kultivaciju kada su bili u velikoj boli i na rubu smrti. Budući da je Učitelj pročistio njihova tijela i oni su se oporavili, neki praktikanti često kažu: "Učitelj i Dafa dali su mi drugi život." Ili, “Moj je život odavno trebao završiti, a Učitelj mi je produžio život,” itd.

Pogledajmo gornja shvaćanja iz perspektive osobne kultivacije i kultivacije Fa-ispravljanja.

Kultivacija tijekom pojedinačnog perioda kultivacije

Učitelj je rekao:

“Međutim, kod nekih je preostalo vrijeme života veoma ograničeno i možda nije više dovoljno; naš Falun Dafa može riješiti ovaj problem i skratiti proces kultivacije. Istovremeno, to je također put dvostruke kultivacije tijela i duha; ako se neprekidno kultiviraš, tvoj će se život stalno produžavati; neprestano se kultiviraš, neprestano se produžava, pa će za ljude s dobrom urođenom kvalitetom, ali u poznim godinama, vrijeme prakticiranja biti dovoljno. No, za to postoji jedan uvjet: produženo vrijeme života koje nadilazi tvoj prijašnji predodređeni životni vijek, dano ti je samo za kultivaciju; čim tvoje misli samo malo odstupe od ispravnog puta, dospijevaš u životnu opasnost, jer je tvoj život već odavno istekao. Međutim, ako si izašao iz kultivacije Fa-Unutar-Trostrukog-Svijeta, ovo ograničenje više ne postoji, to je onda posve drugo stanje.” (1. Lekcija, Zhuan Falun)

“Koliko je još dug životni put za neke ljude? Oni to ni sami ne znaju. Neki će možda, nakon jedne godine ili nakon pola godine, teško oboljeti i bolest će možda potrajati nekoliko godina. Neki će možda dobiti moždani udar ili druge bolesti i više se neće moći pomicati. Kako se onda možeš kultivirati u svom daljnjem životu? Mi ćemo sve to očistiti za tebe, da bismo spriječili da se takvo što dogodi.” (3. Lekcija, Zhuan Falun)

Tijekom razdoblja individualne kultivacije (prije početka progona 20. srpnja 1999.), Učitelj nam još nije rekao o pravom podrijetlu i području života Dafa učenika ili razlogu zašto su došli u ljudski svijet.

Prije početka progona razumjeli smo gore spomenuta učenja iz perspektive individualne kultivacije i vjerovali smo da smo pali jer smo postali korumpirani i više nismo mogli ostati u višoj domeni. Naši životi u početku nisu sadržavali kultivaciju. Samo zato što smo dobili Fa i počeli se kultivirati, Učitelj je pročistio naša tijela i promijenio naše životne puteve.

Dobro je imati ovo razumijevanje kada se počnemo kultivirati. Učitelj je pročistio naša tijela, dao nam drugu priliku i produžio nam živote. Nema ništa loše u takvom razmišljanju. Zahvalni smo Učitelju i Dafa.

Razumijevanje kultiviranja tijekom perioda Fa-ispravljanja

Nakon što je progon počeo 20. srpnja 1999., naša je kultivacija ušla u razdoblje Fa-ispravljanja. Kroz čitanje Fa, postupno smo shvaćali porijeklo naših istinskih bića i svrhu silaska, sloj po sloj, sve dok nismo dosegli ljudsku domenu, dobili Fa i kultivirali se u ovom životu.

Kada smo kombinirali Fa učenja iz Učiteljevog razdoblja Fa-ispravljanja s perspektivom Dafa učenika iz razdoblja Fa-ispravljanja, naše razumijevanje učenja u Zhuan Falunu se promijenilo.

Shvaćamo da je Učitelj već uredio put kultivacije za nas u ovom životu prije nego što smo sišli s najviših područja u ljudski svijet da dobijemo Fa. Stoga naš put u ovom životu uključuje kultivaciju.

Prema Učiteljevim aranžmanima, svi Dafa učenici u razdoblju Fa-ispravljanja trebaju transformirati svoja tijela u različitim dimenzijama u visokoenergetsku materiju kroz kultivaciju Fa-ispravljanja, sve dok ne završe kultivacijski put koji je organizirao Učitelj i zatim se ispune i vrate se s Učiteljem.

Iz ovoga možemo vidjeti da je, s obzirom na citate iz prvog i trećeg predavanja u Zhuan Falun, površinski tekst Fa ostao isti. Međutim, kada netko razumije ovaj Fa iz perspektive i osobne kultivacije i kultivacije kroz razdoblje Fa-ispravljanja, konotacije Fa iza površinskog teksta su različite. Značenja i značaj su se promijenili.

Učitelj je također rekao:

"U stvarnosti to znači: isti Fa razlikuje se na svakoj razini i očituje se na različit način, te može različito voditi kultivatore na različitim razinama" (1. Lekcija, Zhuan Falun)

Što se tiče onih praktikanata koji su bili ozbiljno bolesni prije dobivanja Fa, razumijemo da je Učitelj davno organizirao kultivacijski put Fa-ispravljanja za njih da dobiju Fa u ovom životu. Bi li ih Učitelj pustio da fizički umru zbog ozbiljne bolesti prije nego što dobiju Fa u ovom životu? Apsolutno ne!

Stoga, bolesti i bol neće uzrokovati njihovu smrt prije nego što dobiju Fa jer je Učitelj uredio da eliminiraju karmu u najvećoj mjeri prije dobivanja Fa i da postave temelje za dobivanje Fa.

Učitelj također ne bi dopustio da stariji praktikanti umru zbog svoje dobi dok se još uvijek kultiviraju u ovom životu.

Stoga, za praktikante koji su bili ozbiljno bolesni ili stari prije nego što su dobili Fa, nema sumnje da im je “Učitelj dao drugi život, dok ovaj život je produžen.” Jedino je pitanje mogu li nastaviti putem kultiviranja, ispuniti misiju spašavanja ljudi i vratiti s Učiteljem.

Sada je razdoblje kultivacije Fa-ispravljanja, tako da moramo koristiti značenja i konotacije Dafa koje razumijemo na našoj razini kako bismo vodili našu kultivaciju.

Ako još uvijek razumijemo ovo pitanje samo iz perspektive individualne kultivacije, mogli bismo odstupiti u našem razumijevanju Fa i priznati aranžmane starih sila. Ako se odmah ne uspijemo ispraviti i poboljšati u Fa u tom slučaju, skrivena opasnost će ometati našu kultivaciju Fa-ispravljanja, a mi nećemo negirati aranžmane starih sila.

Dodatna razmatranja

Praktikanti koji su dugo bili progonjeni ili koji su u kritičnom stanju, trebali bi razmisliti o ovome: Što je Učitelj organizirao da učinim? Što Učitelj želi da učinim? Trebali bismo pogledati imamo li ikakva razumijevanja koja odstupaju od Fa. Ne bismo trebali samo pronaći vezanosti koje imamo, već i razmisliti o tome zašto ih se već dugo nismo odrekli.

Ako vezanosti tjeraju osobu da čini stvari koje nisu u skladu s Dafa, krše načela Dafa ili potkopavaju Fa, uključujući držanje govora koji krše Fa, daju obećanje da će biti špijun ili insajder, izdaju kolegu praktikanata, odstupaju od Fa, imaju neprikladne veze izvan braka, prikupljaju sredstava, opetovano potpisuju dokumenata koji osuđuju Dafa i zatim objavljuju svečanih izjava za negiranje prethodnog ponašanja, rasipaju Dafa resursa i sredstava, koriste Dafa učenike da zarade novac ili iskorištavju dobrote Dafa učenika, tada ih se mora eliminirati.

Takve vezanosti čine još potrebnijim ispravljanje nečijeg razumijevanja Fa i ponašanja i uvođenje promjena što je prije moguće. Započnite izdavanjem svečane izjave, ponovnim kultiviranjem i iskupljivanjem gubitaka koje ste prouzročili prema Dafa i ljudima svijeta. Samo na taj način može se prekinuti progon i hodati uspravno putem koji je odredio Učitelj.

Ovo je moje razumijevanje na mojoj trenutnoj razini kultiviranja. Molimo vas da istaknete sve što nije u skladu s Fa.

Urednikova napomena: Ovaj članak samo predstavlja autorovo razumijevanje u njihovom trenutnom stanju kultiviranja namijenjeno dijeljenju među praktikantima tako da možemo "Uspoređivati ​​u učenju, uspoređivati ​​u kultiviranju." (“Solidno kultiviranje,” Hong Yin)

Kategorija: Perspektive

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024