Otkrivanje izvora moje ogorčenosti i njeno uklanjanje

(Minghui.org)

Mnogo sam se žalio na ljude i stvari. Bio sam posebno kritičan prema drugim Falun Dafa praktikantima. Kad god mi nešto nije išlo kako treba, krivio sam ih i govorio da se ne ponašaju kao praktikanti. Kad god bih se suočio s problemom, moja prva reakcija bila je negativno razmišljanje o drugim praktikantima. Nisam toga bio svjestan, ali prosuđivao sam praktikante prema standardu obične osobe.

Kako sam više učio Fa i redovito radio vježbe, moj xinxing se postupno poboljšavao, a Učitelj mi je dao savjete koji su mi pomogli da uvidim svoj problem i porijeklo moje snažne ogorčenosti.

Učitelj je rasporedio novog praktikanta da mi da savjete

Duboko sam zamjerio teti Li (praktikantici) jer je imala sukobe s mojom majkom prije nego što je moja majka umrla. Znao sam da je pogrešno ljutiti se na drugog praktikanta i pokušao sam potisnuti tu ljudsku emociju. Uspio sam povremeno zadržati mirno držanje i razmjenjivati ​​ljubaznosti s njom. Znao sam da moram eliminirati svoju ogorčenost i sve ostale ljudske vezanosti. Što su se duže zadržavale, bilo bi mi ih je teže ukloniti.

Morali smo promijeniti mjesto naše grupe za učenje Fa. Tijekom rasprave nisam rekao ništa. Teta Li je ušla i, prije nego što je bilo što odlučeno, pokazala je na mene i rekla: “Idemo u tvoju kuću!” Svi su se okrenuli prema meni, a ja sam osjetio da sam odabran. Posramljen, moja dugo skrivana ogorčenost prema njoj je buknula i sarkastično sam uzvratio: “Zašto ne odemo u tvoju kuću? Prikladnije je.” Nakon toga smo razmijenili nekoliko oštrih riječi. Problem nije riješen. Kad sam se posvađao s tetom Li, moj način razmišljanja nije bio u skladu s Dafa zahtjevima za istinskog kultivatora—nisam imao suosjećanja i bio sam vrlo uzrujan.

Dok sam se vraćao kući, još više sam se uzrujao kad sam pomislio na našu prepirku. Osjećao sam da nisam bio dovoljno strog prema njoj i da bih sljedeći put trebao pronaći način da izrazim svu svoju ogorčenost prema njoj. Bio sam potpuno razdražen i nisam bio svjestan koliko sam daleko od Dafa učenja.

Ukratko sam spomenuo incident novom praktikantu sljedećeg dana i pretpostavio sam da će biti na mojoj strani. Na moje iznenađenje, rekla mi je da moj način razmišljanja nije u skladu s Fa. Dugo je govorila o šteti koju uzrokuje zamjeranje između praktikanata. U početku se nisam slagao s njom, ali kako je nastavila davati primjere zašto je štetno zamjerati drugom praktikantu, shvatio sam da imam problem.

Nastavio sam kritizirati tetu Li jer ne slijedi učenja. Nova praktikantica me je podsjetila da bi moja ljutnja na tetu Li njoj naškodila i stvorila karmu za mene. Bio mi je to kao poziv na uzbunu i odmah sam shvatio da sam kriv. Ispričao sam joj se i rekao da znam što mi je činiti.

Uklanjanje ogorčenja

Dok sam slušao članke praktikanata na radiju Minghui, mnogi od njih govorili su o šteti koju ogorčenje čini u drugim dimenzijama. To mi je opet omogućilo da vidim koliko je užasna ogorčenost i kako sam bio vođen tom vezanošću koju sam trebao odmah eliminirati. Bio sam ispunjen grižnjom savjesti i rekao sam: “Učitelju, pogriješio sam. Povrijedio sam kolegicu praktikanticu.”

Kad sam sljedeći tjedan vidio tetu Li, ispričao sam joj se. Rekla je: “Ova situacija jei meni također pomogla da poboljšam svoj xinxing.” Nasmiješili smo se jedno drugome i osjetio sam kako jaz između nas nestaje. Ogorčenje koje sam imao više od osam godina je nestalo.

Tijekom cijelog ovog procesa Učitelj mi je pomogao vidjeti moje vezanosti i razumjeti užasnu prirodu ljutnje. Shvatio sam da praktikanti ne bi trebali biti ogorčeni jer to šteti drugima i nama samima.

Obuzdavanje negativnog načina razmišljanja

Još jedan incident dogodio se nešto kasnije, a moje sumnje, prezir, kritika i ljubomora prema kolegama praktikantima isplivale su na površinu. Nakon što sam poslao ispravne misli i pogledao u sebe, rekao sam sebi: “Sigurno sam učinio nešto loše. Falun Dafa praktikanti su najbolji ljudi. Kultiviranje je mijenjanje sebe. Ove negativne misli o praktikantima nisu moje i moram ih odbaciti! Ja sam Falun Dafa praktikant i slijedim principe Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije.”

Kroz ovaj incident vidio sam da je moja tendencija da prosuđujem i procjenjujem stvari na temelju običnih ljudskih predodžbi kad god se pojave problemi bila pogrešna i da se mora potpuno eliminirati. Praktikanti bi trebali koristiti načela Univerzuma: Istinitost-Dobrodušnost-Tolerancija — za mjerenje naših misli i ponašanja, posebno kada komuniciramo s kolegama praktikantima.

Naučit ću biti ponizan, koristiti Dafa standarde da sebe mjerim, ispravim se i marljivo ću se kultivirati.

Ovo su moja shvaćanja na mojoj trenutnoj razini. Molim vas da istaknete sve što nije u skladu s Fa (učenjima)!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024