Medijski izveštaji o vađenju organa praktikanta Falun Gonga, Čeng Pejminga, bez njegovog pristanka

(Minghui.org)

Praktikant Falun Gonga, Čeng Pejming, koji je preživeo vađenje organa, ispričao je svoje iskustvo na konferenciji za novinare u Vašingtonu, 9. avgusta 2024. Njegovo svedočenje je prenelo nekoliko medija. Čeng Pejming je nazvan „tipičnom žrtvom“ užasa zločina vađenja organa koje sprovodi Komunistička partija Kine (KPK).

Čeng Peiming, praktikant Falun Gonga iz Heilongjianga, (drugi desno), na konferenciji za novinare održanoj 9. avgusta 2024., priča o tome kako su mu bez pristanka izvađeni organi

The Telegraph: Prvi poznati preživeli kineskog prisilnog vađenja organa

U britanskom izveštaju lista The Telegraph koji je napisala Iona Cleave, objavljenom 9. avgusta, se kaže: „Kineska žrtva vađenja organa probudila se prikovana za krevet, a delovi njegove jetre i pluća su nedostajali. Čeng Peiming priča o tome kako je pobegao iz bolnice, pobegao od ‘nepodnošljive’ kineske torture.”

„Prvi poznati preživeli kineske kampanje prisilnog uzimanja organa rekao je da je sada spreman da progovori i razotkrije ‘zlo’ u vidu Komunističke partije Kine.”

„Čeng Peimeng, 58, koji je u petak prvi put javno govorio u Vašingtonu, opisao je kako i dalje oseća „ekstremni bol“ 20 godina nakon što su mu delovi pluća i jetre nasilno odstranjeni.”

„Verovao sam da će me ubiti. Nisam siguran da su mislili da mogu da preživim, ali jesam“, rekao je Čeng za The Telegraph dok je skidao košulju kako bi otkrio ožiljak koji mu se obavija oko grudi sve do leđa.

„Čeng kaže da ga je kineska država godinama zatvarala i mučila zbog praktikovanja Falun Gonga.”

„U decenijama nakon što je Falun Gong zabranjen i njegovi sledbenici su počeli biti proganjani, kineska industrija transplantacije organa je eksplodirala. Vitalni organi su postali dostupni za nekoliko dana u državnim bolnicama – što je vremenski okvir koji nijedan nacionalni sistem za transplantaciju drugde u svetu nikada nije uspeo da postigne.”

„Godine 2019. nezavisni tribunal u Londonu presudio je da je kineska vlada nastavila da čini zločine protiv čovečnosti ciljajući na manjine, uključujući Falun Gong, radi vađenja njihovih organa.”

„Stručnjaci UN za ljudska prava su 2021. izvestili da su, zajedno sa praktikantima Falun Gonga, mete bile i druge manjine, uključujući Ujgure, Tibetance, muslimane i hrišćane u pritvoru u Kini.”

„Falun Gong uči ljude da budu dobri i da imaju saosećanje i empatiju prema svim ljudima. Ne mislimo nikakvu štetu društvu, progon protiv nas nije trebalo da se desi“, rekao je on.

„Čeng je prvi put uhapšen u septembru 1999. On je rekao da je bio mučen i rečeno mu je da se odrekne uverenja, a kad je to odbio, proteran je zajedno sa porodicom iz njegovog doma u istočnoj provinciji Šandong.”

„U godinama koje su usledile, pet puta ga je ‘kidnapovala KPK’, i svaki put je trpeo „nepodnošljivo“ mučenje, rekao je.”

„Setio sam se da sam pitao: ’Zašto me ne ubijete umesto ovoga?‘ A oni su rekli: ’To je previše lako, imamo veliko zadovoljstvo da te mučimo‘“, ispričao je Čeng.

„Godine 2002., osuđen je na osam godina zatvora. Seća se da je video kako drugi Falun Gong zatvorenici nestaju. Neki su poslani u takozvane radne logore za „prevaspitavanje“; drugi su mučeni do smrti.”

„U julu 2004., Čeng je odveden u bolnicu gde su agenti iz zloglasne KPK Službe 610 – nazvane „kineski gestapo“ – pokušali da ga nateraju da potpiše formulare za saglasnost. Kada je odbio, oborili su ga i uspavali.”

„Njegovoj porodici je rečeno da je na operaciji i da ima 20 posto šanse da preživi.”

„Čeng se probudio tri dana kasnije, prestravljen, prikovan za krevet, sa rezom od 35 cm na grudima. Stručnjaci za transplantaciju su od tada potvrdili da skener pokazuje da su delovi jetre i levog plućnog krila Čenga hirurški uklonjeni.”

„Dve godine kasnije, zatvorski čuvari su ga vratili u bolnicu. „Operacija nije mogla biti povod, pa sam shvatio da ću biti ubijen. Mojoj porodici je rečeno da sam progutao noževe i da nije verovatno da ću preživeti.“

„Ali ukazala se neočekivana prilika za bekstvo. Njegov stražar je zaspao, pa je Čeng pobegao.”

Devet godina, „živeo sam životom begunca i skrivao se pod lažnim imenima“, ispričao je, dodajući da je KPK „želela da me pronađe i ubije da bi prikrila ono što su uradili“.

„Na kraju je pobegao na Tajland, ‘gde sam osećao da mogu da me ubiju bilo kada’, rekao je Čeng. Osetio se bezbednim tek kada je stigao na američko tlo 2020.”

„U junu je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio Zakon o zaštiti Falun Gonga, koji ima za cilj da zaustavi progon Falun Gonga od strane KPK, kao i prisilno vađenje organa uhapšenih praktikanata.”

„Čeng još uvek ne oseća delove grudi i svakodnevno se bori sa naletima bola koji mu prožimaju telo.”

„Ali on je sada spreman da ispriča svoju priču. „Želim da svet zna koliko je zlo KPK. Ona ne želi da naudi samo ljudima u Kini, već i svetu. Moram razotkriti šta se dogodilo Falun Gongu.”

“Dr. Čarls Li, vodeći zagovornik Falun Gong pokreta, koga je KPK uhapsila 2003. godine i mučila zbog njegovih uverenja, rekao je za The Telegraph da je važnost svedočenja Čenga nešto neprocenjivo.”

„Decenijama slušamo izveštaje o izuzetno nehumanom tretmanu sa kojim se Falun Gong suočava, o onima koji su mučeni do smrti, njihova tela su iskasapljena, organi nestali. Ali sada imamo prvog živog svedoka.”

„Dodao je: „Ovo bi trebalo da bude alarm za ljude i vlade širom sveta da KPK ne mari za ljudski život.”

The Diplomat: Pogled u užase sa kojima se suočava Falun Gong

Medij The Diplomat, sa sedištem u Vašingtonu, u članku objavljenom 10. avgusta pod naslovom „Prvi poznati preživeli kineskog prisilnog vađenja organa govori o tome“, izvestio je o zverstvima koje je doživeo Čeng Pejming.

„Njegovo svedočenje nudi redak i uznemirujući uvid u strahote sa kojima se suočavaju zatvorenici savesti u Kini, posebno praktikanti Falun Gonga.”

„Za Čenga se kaže da je jedini poznati preživeli kineskog prisilnog vađenja organa, a njegovo svedočenje je bez presedana u razotkrivanju skrivenih užasa ove brutalne privredne grane.”

„Između 1999. i 2004., Čeng je više puta pritvaran i mučen zbog praktikovanja Falun Gonga. Tokom boravka u zatvoru, Čeng je bio podvrgnut prinudnim analizama krvi – što je zlokobni pokazatelj održivosti njegovih organa za transplantaciju. ‘Više puta su mi radili krvne analize i podvrgavali me svim vrstama nehumanog mučenja’, naglasio je on.”

„Mučenje u zatvoru bilo je veoma sistematično. Jedno je bilo psihičko, a drugo fizičko [mučenje]. U psihičkom su stavljali mene i članove moje porodice pod pritisak jer su želeli da se odreknem vere u Falun Gong, a ako to ne učinim, naterali bi moju ženu da se razvede od mene dok boravim u zatvoru.” Rečeno mu je da će se žena suočiti sa sličnim progonom kao on, ako se ne razvede od njega.

„Ja sam jedan od srećnika – preživeo sam. Ali postoji bezbroj drugih koji nisu. Njihovi glasovi su utihnuli, ali ja ću nastaviti da govorim umesto njih. Svet treba da zna šta se dešava u Kini. Ne može se dozvoliti da se ovo zlo nastavi.”

Australija: News.Com.au „Svedočenje je neosporan dokaz“

Australijski News.com.au izvestio je 9. avgusta: „Prvi poznati preživeli navodnog prisilnog vađenja organa u Kini kaže da mu je odstranjen deo pluća i jetre.”

„Čeng Peiming kaže da je izdržao godine zatvora i mučenja zbog svoje vere u Falun Gong, protiv volje Komunističke partije Kine.”

„Glasine o vađenju organa koje sprovodi kineska vlast kruže godinama, a stručnjaci sada kažu da je Čeng „neosporan“ dokaz.”

„Preživeli ima rendgenske snimke koji pokazuju da mu je deo organa izvađen kada je doživeo to užasno iskustvo, izveštava The Sun.”

„Godine 2002. Čeng je osuđen na osam godina zatvora.”

„Čeng je rekao: „Nakon što su me odveli u bolnicu protiv moje volje, pokušali su da me nateraju da potpišem formulare za pristanak na operaciju.”

„Kada sam odbio, šest čuvara me je zgrabilo i držalo me, dok mi je nešto ubrizgano.”

„Sledeće čega se sećam je da sam bio u bolničkom krevetu, sa cevima u nosu, a svest mi vraćala i gubila naizmenično.”

„Cevka sa krvavom tečnošću je ulazila ispod zavoja na meni.“

„Probudio se prikovan za bolnički krevet.”

„Cevi za kiseonik su mu biče ubačene u nos i na levoj strani grudi je bio svež rez od 35 cm, iz kojeg je izlazila drenažna cev.”

„Posle ovog je 2 godine bio zatvoren, dok mu ponovo nije zakazana prinudna operacija.”

„Stručnjaci ga vide kao „tipičnu žrtvu“ kineskog užasa vađenja organa u kojem se praktikanti Falun Gonga nasilno operišu – ali on je takođe jedinstven po tome što je preživeo i uspeo da napusti Kinu.“

Kategorija: Falun Dafa u medijima

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024