Naizgled trivijalne stvari možda nisu tako trivijalne

(Minghui.org)

Moj sin je neki dan hodao gore dole po dnevnoj sobi dok sam ja prepisivao Fa. Uhvatio sam samoga sebe obuzetog osjećajem ljutnje. Podigao sam ruku visoko i zamalo mu rekao da ode u drugu sobu. Tada sam shvatio da nešto nije u redu.

Zapitao sam samoga sebe: “Zbog čega bi moj sin samo meni morao udovoljavati? Zbog čega ne bi bilo obratno? Oh, tu se radi o sebičnosti! Sebičan sam!”

Moj sin je poslušno dijete pa smo supruga i ja razvili lošu naviku. Često mu govorimo što mu je činiti i vrlo smo opušteni po tom pitanju.

Shvatio sam da sam bio sebičan i da ne bih trebao raditi što god mi se prohtije samo zato što je moj sin poslušno dijete. Djelovao je sretno i opušteno hodajući po dnevnoj sobi i bilo bi previše sebično da sam ga izbacio!

Spustio sam ruku i rekao sebi da prestanem biti sebičan. Kad sam se smirio, više mi nije smetalo njegovo hodanje. Kad su se moje ispravne misli pojavile, osjetio sam val energije koji se pokrenuo iznutra.

Nekoliko dana prije toga osjećao sam nelagodu, kao da imam slabu temperaturu koja me činila omamljenim. Kad se moj xinxing poboljšao, moja kultivacijska energija je nadmašila groznicu. Um mi je bio bistar. Bilo je sjajno!

Iako je to bio naizgled mali problem, takve stvari se događaju gotovo svaki dan. Shvatio sam da je svaki mali problem važan i da ga treba ispraviti. Iako i dalje imam još mnogo vezanosti, često ih ne primjećujem jer sam se toliko navikao na njih da ih više gotovo i ne osjećam.

Zapravo, smatram da to nije bila beznačajna stvar. Odbaciti sebičnost je velika stvar! To je standard novog svemira.

Učitelj je rekao:

“Od sada, da biste stekli ispravno Prosvjetljenje nesebičnosti i altruizma, što god radili, najprije morate misliti na druge.” (“Bez propusta u Buda-prirodi” iz Bitno za daljnje napredovanje)

Odlučio sam da od danas trebam početi ispravljati stvari u svom životu koje su neispravne. Jednom kada se u nešto prosvijetlim, moram nastaviti i sprovesti to na djelu. Vrijeme je za poboljšanje karaktera i temeljite promjene.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024