Sydney, Australija: Kineski stručnjak hvali Zakon o zaštiti Falun Gonga

(Minghui.org)

Nakon što je Zastupnički dom Sjedinjenih Američkih Država usvojio Zakon o zaštiti Falun Gonga 25. lipnja, američki senator Marco Rubio predstavio je zakon Senatu 31. srpnja. Nakon što se odobri i potpiše zakon od strane predsjednika SAD-a, zakon će zaustaviti žetvu organa od strane Komunističke partije Kine (KPK), sankcionirati one koji su uključeni u zločine i potaknuti KPK da prekine progon Falun Gonga.

Australski federalni parlamentarni zastupnik Andrew Wallace podnio je privatnu obavijest o zahtjevu Zastupničkom domu Australije 3. srpnja, pozivajući na prestanak progona Falun Gonga od strane KPK. Zastupnički dom raspravljat će o tome kada parlament ponovo bude zasjedao 12. kolovoza. Senat također razmatra sličan zakon.

Dr. Feng Chongyi, izvanredni profesor na Sveučilištu tehnologije u Sydneyu (UTS) i stručnjak za kineske studije, nedavno je pohvalio ovaj napredak. “Sretan sam što Sjedinjene Države preuzimaju vodstvo u slobodnom svijetu kako bi ovo pitanje i moralnu obvezu unijeli u zakonodavstvo. Nadalje, vrlo sam zadovoljan što druge demokratske zemlje poput Australije također poduzimaju slične mjere,” rekao je tijekom nedavnog intervjua.

Rekao je da napredak pokazuje da je zapadno društvo sada steklo bolje razumijevanje opake prirode KPK. Ovaj zakon ne samo da podržava desetljećima duge napore Falun Gong praktikanata i pruža praktičnu pomoć praktikantima koji još uvijek pate u Kini, već također potiče svakoga tko se suprotstavlja KPK u pogledu ljudskih prava u Kini.

Stručnjak za Kinu dr. Feng Chongyi govorio je na skupu u srpnju o 25-godišnjem progonu Falun Gonga od strane KPK.

Najmoćnija potvrda

Nakon što je KPK počela progoniti Falun Gong 1999. godine, praktikanti su riskirali svoje živote kako bi ljudima u svijetu rekli činjenice i razotkrili brutalnosti putem Minghui.org i medija, uključujući Epoch Times i NTD Televiziju, objasnio je dr. Feng.

Ali ti su napori naišli na otpor i nesporazume zbog godina klevetanja koje širi KPK i poslovnih interesa onih koji rade s Kinom. Stoga je zakon koji sankcionira počinitelje KPK još snažnija potvrda ustrajnih napora Falun Gong praktikanata u proteklih 25 godina, dodao je.

Praktična pomoć i zaštita

Utemeljen na tradicionalnim vrijednostima, Falun Gong poboljšava fizičko i mentalno zdravlje i moral praktikanata kroz načela Istinitosti-Dobrodušnosti-Tolerancije. Ova duhovna kultivacija posebno je važna za podizanje moralnog standarda u Kini nakon pada komunističke ideologije, rekao je dr. Feng.

Ali totalitarni režim KPK to ne može tolerirati. Nakon što je Kulturna revolucija završila, nastupilo je razdoblje relativnog političkog popuštanja. To je omogućilo oživljavanje tradicionalne kineske kulture i uvoz stranih vrijednosti. Falun Gong se također pojavio u ovoj praznini i privukao milijune praktikanata.

Kao totalitarni režim, tiranija KPK po prirodi ne tolerira sustave vjerovanja, disidentske snage i društvene skupine koje nisu pod njezinom izravnom kontrolom. Štoviše, Falun Gong-ova vjerovanja u Istinitost, Dobrodušnost i Toleranciju su u suprotnosti s kineskim komunističkim režimom. Specijalne vještine KPK za preživljavanje i širenje su nasilje i laži. Ne samo da se oslanja na neobuzdano nasilje kako bi preuzela i učvrstila vlast, već se oslanja i na besramne laži kako bi prikrila svoje zločine, stekla povjerenje i prevarila svijet.

Dr. Feng je rekao da su Falun Gong praktikanti iskreni i da neumorno rade na traganju za istinom dok razotkrivaju brutalnosti. KPK namjerava iskorijeniti ovu praksu održavanjem svojih laži. Osim toga, Falun Gong-ova dobrota i nesebičnost u osnovi su u suprotnosti s komunističkom brutalnošću i mržnjom.

U proteklih 25 godina, nebrojeni praktikanti su bili zatočeni i mučeni, a njihove obitelji su se raspale. Da stvari budu gore, neki praktikanti su ubijeni zbog svojih organa. Parlamenti u slobodnom svijetu ovih su godina donijeli niz rezolucija kojima osuđuju progon. Zakon o zaštiti Falun Gonga nadalje pruža praktičnu pomoć Falun Gong praktikantima. Sankcije će također obeshrabriti dužnosnike KPK da bezobzirno progone praktikante.

Poticaj za zagovornike ljudskih prava

Čuvajući svoju slobodu vjerovanja, praktikanti Falun Gonga već se godinama suprotstavljaju KPK u velikim razmjerima, što ih čini najvećom skupinom u Kini koja se protivi brutalnosti KPK.

Dr. Feng je rekao da je to razlog zašto takav zakon koji štiti Falun Gong, potiče sve ljude koji namjeravaju poboljšati ljudska prava u Kini i zaustaviti brutalnosti KPK.

Kategorija: Perspektive

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024