Njemačka i Švicarska: praktikanti poslali otvorena pisma kineskim veleposlanstavima, pozivajući na prekid progona Falun Dafa

(Minghui.org)

Komunistička partija Kine (KPK) progoni Falun Gong, poznat i kao Falun Dafa, već 25 godina, a praktikanti iz cijelog svijeta i dalje se trude zaustaviti brutalni progon. Kako bi spriječili članove KPK da sudjeluju u ovom zločinu, praktikanti u Njemačkoj i Švicarskoj poslali su otvorena pisma kineskim veleposlanstvima i konzulatima u tim zemljama, pozivajući na prekid progona.

Praktikantica je pročitala otvoreno pismo upućeno Du Chunguou, generalnom konzulu u kineskom generalnom konzulatu u Düsseldorfu, u Njemačkoj, a zatim je dostavila pismo u poštanski sandučić konzulata 24. srpnja.
Praktikant je pročitao otvoreno pismo upućeno Tong Defau, generalnom konzulu u kineskom generalnom konzulatu u Münchenu, a zatim je predao pismo u poštanski sandučić konzulata 25. srpnja.
Praktikant je predao otvoreno pismo upućeno Huang Dieyangu, generalnom konzulu u kineskom generalnom konzulatu u Frankfurtu, 26. srpnja.
Praktikant dostavlja otvoreno pismo upućeno Wu Kenu, veleposlaniku u veleposlanstvu Kine u Berlinu, 28. srpnja.
Praktikantica u Bermu čita otvoreno pismo upućeno Wang Shitingu, veleposlaniku u Veleposlanstvu Kine u Bernu, u Švicarskoj, 27. srpnja.

Glavne točke iz otvorenih pisama kineskim veleposlanstvima i generalnim konzulatima

Progon Falun Dafa, koji je pokrenula KPK 1999. godine, nema pravnu osnovu. Praktikanti ljubazno žele podsjetiti veleposlanike i konzule KPK putem ovih otvorenih pisama, da preispitaju svoj stav i postupke u vezi s progonom Falun Dafa te da razmotre dalekosežne posljedice sudjelovanja u progonu. Praktikanti su im također ukazali da se KPK suočava sa sve većim pritiskom svijeta i izrazili su nadu da će i oni uskoro povući svoje članstvo iz KPK.

U otvorenim pismima, praktikanti su pozvali na:

1. Zakonsku provedbu Ustava NRK, završetak progona Falun Dafa i privođenje odgovornih osoba

Zločini koje je KPK počinila protiv praktikanata dobro su poznati. Minghui.org je objavio Izvješće o 20. godišnjem progonu Falun Gonga u Kini, dokumentirajući metode koje je KPK koristila za progon praktikanata u razdoblju od 20 godina, od 1999. do 2019. kada je izvještaj objavljen. Metode dokumentirane u izvješću šokantne su za svakog pravednog i savjesnog čovjeka.

Trenutno sve više vlada i izabranih političara otvoreno podupiru praktikante u njihovim naporima da okončaju progon prakse u Kini.

Zastupnički dom Kongresa SAD-a jednoglasno je usvojio Zakon o zaštiti Falun Gonga 25. lipnja 2024. Akt osuđuje KPK zbog progona Falun Gonga, uključujući zločin uzimanja organa od živih praktikanata. Njime se nameću sankcije stranim osobama koje su svjesno i izravno sudjelovale u nedobrovoljnom vađenju organa u Kini ili ga na neki način omogućile. Sankcije uključuju zamrzavanje imovine i ulazak u Sjedinjene Države.

Europska unija donijela je rezoluciju 18. siječnja 2024. kojom je otvoreno osudila KPK za progon Falun Gonga i pozvala na trenutni prekid progona. Rezolucija poziva EU i njezine države članice da „javno osude zlouporabu transplantacije organa u Kini i da koriste Globalni režim sankcija za ljudska prava EU-a i nacionalne režime sankcija za ljudska prava protiv svih počinitelja i subjekata koji su pridonijeli progonu praktikanata Falun Gonga u Kini i inozemstvu.” U rezoluciji se naglašava da bi mjere država članica trebale uključiti ​​odbijanje viza, zamrzavanje imovine, protjerivanje s područja EU-a, kazneni progon, uključujući na temelju izvanteritorijalne nadležnosti, i podizanje međunarodnih kaznenih prijava. Rezolucija je proslijeđena organizacijama EU, vladama i parlamentima država članica te kineskoj vladi.

Popis počinitelja koji su sudjelovali u progonu Falun Dafa praktikanata dostavljen je vladama 44 zemlje 7. prosinca 2020. putem Zakona Magnitsky. Ove zemlje uključuju Pet očiju (Sjedinjene Države, Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Novi Zeland), svih 27 nacija u EU i 12 dodatnih nacija (Japan, Južna Koreja, Indonezija, Švicarska, Norveška, Lihtenštajn, Izrael, Meksiko, Argentina, Kolumbija, Čile i Dominika).

Ovaj popis uključuje 118.000 počinitelja dokumentiranih do svibnja 2024. Zakon Global Magnitsky Human Rights Accountability Act dopušta odbijanje viza za zemlje i zamrzavanje imovine onih koji su počinili kršenja ljudskih prava ili su bili optuženi za korupciju. Zakon se odnosi na cijeli svijet, posebno na članove KPK koji su počinili ove zločine. Do 7. prosinca 2020. godine 27 zemalja EU donijelo je zakon kojim se sankcioniraju kršitelji ljudskih prava.

2. Povlačenje iz KPK i njenih organizacija. Svi oni koji su počinili zločine nad praktikantima će odgovarati pred zakonom.

Progon Falun Dafa praktikanata nema pravnu osnovu. Sve što je učinjeno pod izlikom "suzbijanja" Falun Dafa je nezakonito. Iako većina počinitelja kaže da su pod prisilom sudjelovali u zločinima, to ne znači da neće odgovarati za svoja djela. Osobe koje ne povuku članstvo iz KPK također bi se mogli suočiti s odmazdom jer su dio te organizacije. Svi će morati odgovarati, bez obzira jesu li odobravali, dobrovoljno sudjelovali u zločinima ili ih tolerirali, bilo u prošlosti ili sadašnjosti.

Vrlo je lako povući članstvo iz KPK online. Do sada je više od 434 milijuna ljudi izjavilo da žele istupiti. Globalni servisni centar za napuštanje KPK im je izdao certifikate o napuštanju Partije.

Nijedna osoba koja progoni praktikante neće moći proći nekažnjeno. Zločini KPK protiv praktikanata bit će dodatno razotkriveni svijetu i vrlo vjerojatno će ubrzati kolaps KPK. Kao što izreka kaže: Dobro se nagrađuje dobrim, a zlo se kažnjava zlim - bez obzira na visinu vašeg ranga, na broj veza i poznanstava koje imate, koliko daleko živite od Kine ili koliko novca imate.

3. Povratak čovječanstvu, tradiciji i kineskim drevnim i čestitim moralnim vrijednostima

Istinitost, Dobrodušnost i Tolerancija su univerzalne vrijednosti. Ne postoje samo u Kini, to su vrijednosti koje su cijenjene i u zapadnoj kulturi i tradiciji. Svaka osoba koja slijedi ove vrijednosti imat će sretan i ispunjen život. Kada državljani jedne nacije slijede Istinitost, Dobrodušnost i Toleranciju, i ta zemlja će postati bolja.

Falun Dafa pomaže ljudima da obnove vjeru u božansko. Kineski vladini dužnosnici i kineski narod mogu ići prema svijetloj budućnosti samo obnovom morala i okončanjem ovih zločina.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024