Zahvalan na Dafinoj spasonosnoj milosti: Moj muž se zaista promenio

(Minghui.org)

Bila sam tvrdoglava, a moj muž je bio ljut, pa smo se često svađali, što je uznemiravalo komšije. Sukobi u našoj porodici, zajedno sa sukobima u porodici mog muža, doveli su do toga da moja srčana bolest uznapreduje. Kada bih pomislila da su moja deca izložena ovoj situaciji, nisam mogla da ne zaplačem.

Videvši moju nevolju, moje kolege su mi predstavile Falun Dafu. Od tada koristim Dafine principe, Istinitost-Blagost-Trpeljivost, kao nešto što me vodi. Držim sam se ovih principa u ponašanju. Potrudila sam da ispravim svoj tvrdoglavi karakter, da se ne svađam sa mužem, već da ga tolerišem. Moj karakter je postao bolji, a sve moje bolesti su nestale. Pošto sam bez bolesti, zaista se osećam lagano! 

Duboko sam iskusila čudesnu prirodu kultivacije. Dafa spasava sva živa bića, uključujući mene i moju porodicu. Moj muž je bio svedok transformacije u meni, a naša porodica je postala harmonična. 

Moj muž je bio zatrovan partijskim lažima 

Komunistička partija Kine (KPK) je 20. jula 1999. pokrenula brutalni progon Falun Dafe. Pošto sam odbila da odustanem od kultivacije, bila sam protivzakonito hapšena i više puta privođena, i šest godina sam provela u zatvoru. 

Otrovan lažima Partije i osećajući pritisak njene tiranije, moj muž je razvio loše mišljenje o Dafi. Nije samo zamerao meni, već i majstoru Li Hongdžiju. Na mene je prebacio sav strah i pritisak koji je Partija izazvala kod njega. Da bi poljuljao moje čvrsto verovanje u Dafu, više puta je koristio i meke i tvrde taktike, uključujući fizičko nasilje. Ono što me je još više slomilo je to što je takođe klevetao i proklinjao Učitelja i Dafu. Nije li stvarao veliku karmu za sebe?

Pomažući mi da odgajam svoj šinšing, moj muž svedoči čudima Dafe 

Tiho sam podnosila sve ove nevolje koje su mi bile nametnute. Istovremeno, stalno sam objašnjavala istinu o Dafi svom mužu. Kada bi mogao da se umiri, detaljno sam mu objašnjavala stvari. Štaviše, gledala sam unutra, mereći sebe principima Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosti tragajući za svojim nedostacima. Pošto sam se striktno pridržavalao ovih principa, nastavila sam da se pročišćavam. Umesto da ga krivim i zameram mu, ja sam se veoma brinula o njemu i pokušavala da ga razumem. 

U prošlosti smo imali mnogo sukoba sa njegovom braćom i sestrama. Ali više nisam marila za ljutnje, niti se borila da dokažem ko je u pravu, a ko nije. Prema svakom od njih sam se ophodila ljubazno i svesrdno im pomagala. Iskreno sam navela svog muža da se oslobodi tih predstava i pomogla mu da razveže čvorove u svom srcu. Rekla sam mu: „Svako ima različit temperament, polazišta i načine gledanja na stvari. Stoga je njegov metod suočavanja sa stvarima drugačiji. Dakle, ne treba da krivimo druge, već da ih razumemo, budemo tolerantni i velikodušni. Bez obzira na to šta su nam drugi rekli ili kako su se ophodili prema nama, ne treba da gajimo ljutnju, već da budemo ljubazni prema njima.” Takođe sam iskoristila priliku da mu ispričam o Dafinim principima Istinitosti-Blagosti-Trpeljivosi i podelim sa njim neke priče o tradicionalnoj kulturi.

Pored toga, trudila sam se da se pobrinem za svog svekra, koji je patio od posledica moždanog udara. Ja sam mu kuvala, prala mu i čistila kuću. U početku mi se činilo da trošim mnogo vremena brinući se o njemu. Pomislila sam: „On je tvoj otac, a ja moram da radim sav posao oko njega.” Kada se razboleo, vodila sam ga kod doktora, što je bilo skupo i trajalo je. Kritikovala sam njegovu porodicu što ne mari za njega i nadala se da će me neko osloboditi barem na nekoliko dana.

Moj svekar je bio seljak, bez penzije. Moj muž je najstariji od petoro braće i sestara; nije bio u blizini tokom dana i retko je brinuo o kućnim poslovima kada je bio kod kuće. Takođe sam pomislila: „Kad već njegova braća i sestre ne pomažu, barem bi mogli dati neku finansijsku podršku.” Međutim, znala sam da je pogrešno imati ove misli u pozadini. Ja kultivišem Dafu, tako da treba da pogledam unutra i striktno procenim kako da postupim dobro, za razliku od onoga što očekujem od drugih. Često sam razmišljala o tome šta je Učitelj rekao u Džuan Falunu

“Mlađi sveštenik radi naporno i neumorno; on će brže otplatiti svoju karmu i prosvetliti se..” (Predavanje 7, Džuan Falun)

Shvatila sam da je ovo moje okruženje za kultivaciju. Ne samo da moram da prođem kroz to bez prigovora i ogorčenosti, već i da zahvalim svom mužu što mi je pomogao da poboljšam moj šinšing. 

Često sam mislila: „Moj muž je član moje porodice, a Učitelj je taj koji je uredio da budemo zajedno kako bismo se mogli vratiti svom pravom domu na nebu. Moram biti dobra, da ne bih izneverila Učiteljeva očekivanja." Od tada sam davala sve od sebe da se prema njemu ponašam lepo, istovremeno se oslobađajući osećaja uznemirenja.

Dok sam bila nezakonito pritvorena, moja snaja je htela da se useli u moj stan od 92 kvm i prenese vlasništvo na sebe. Moj muž se posvađao sa njom i prestali su da razgovaraju. Nakon što sam se vratila kući, muž me je zamolio da odem kod nje da mi plati za stan. Kad sam joj objasnila svoje razloge, ona je odbila da mi da novac i bila sam prilično uznemirena. Ipak, imala sam jednu misao: „Ja sam praktikant.“ Tako sam ostala mirna, progutala sam svoj bes i tiho se vratila kući. Posle više nisam mogla da izdržim. Bio sam zaista ljuta do besvesti!

Na kraju sam kupila novu kuću. Ali nakon samo pet godina stanovanja u njoj, progonjena sam i zatvorena. Kada sam se vratila kući, kuća je pripadala nekom drugom. Iako je moj muž kupio novu kuću, napravio je mnogo dugova, bez izvora prihoda. On je takođe imao aferu sa drugom ženom, zbog čega je naša porodica bila u haosu. Plakala sam da izbacim svu svoju tugu.

Uprkos svemu ovome, nikada nisam zaboravila da sam praktikant. Nisam previše kritikovala svog muža. Iznela sam svoje razumevanje nekih njegovih postupaka i prihvatila realnost. Da nisam praktikant, bila bih luda od besa! 

Sledećih dana sam se malo po malo prilagođavala učeći Fa. Prešla sam put od uznemirenja i nebrige za svoju snaju do toga da sam to postepeno otpuštala, postala ljubazna prema njoj i brinula o njoj bez obzira na zamerke iz prošlosti. Pošto je moja snaja bila lošeg zdravlja i nije radila nekoliko godina, njen život je bio veoma težak.

Za vreme dok sam bila u zatvoru, pomagala mi je brinući o mom detetu tri godine. Smatrala sam da treba da zaboravim na kuću i imam u vidu da se ona brinula o mom detetu, tako da treba da budem zahvalna i da joj zauzvrat pružim neku finansijsku podršku. Sada je tretiram kao svoju rođenu sestru. Baš kao primer koji je Učitelj dao u Džuan Falunu: 

“Ne, stan ne treba dati njemu. Treba ga dati meni – strašno mi je potreban.” Taj čovek je rekao: „Onda samo napred, uzmi ga.” (Predavanje 9, Džuan Falun)

Zapravo sam uspela da izvedem ovo. Zaista sam uspela da sasvim ne marim. Prihvatila sam da stan ne mora biti moj. 

Često sam razmišljala: „Možda sam ja bila kralj nekog nebeskog sveta, a ona je bila Bodisatva pored mene. Naša predodređena veza je uspostavljena, a onda smo zajedno sišle na Zemlju. To je naš pravi odnos: mi smo nerazdvojne i zajedno ćemo se vratiti kući!” 

Moj zet živi na selu i hteo je da pozajmi moj auto. Međutim, nije imao nameru da ga vrati. Tada sam saznala da je moj muž pristao da mu dozvoli da ga vozi. U početku nisam bila baš srećna i rekla sam mnogo loših stvari o toj situaciji. Moj muž je takođe priznao da to nema smisla, ali je ipak rekao: „On je tražio da ga pozajmi, tako da moramo da mu pozajmimo.”

Rekla sam: „Pozajmi? Pa kada će ga vratiti?" Moj muž je odgovorio: „Kad mi zatreba, mogu da ga tražim nazad.“

„Oh, dakle, ako želim da ga koristim, moram da idem desetinama kilometara daleko da uzmem auto?“ 

Čim sam to rekla, znala sam da su to moje ljudske misli. Međutim, nastavila sam da koristim principe Fa da odmerim ovu stvar u svom srcu. Posle nekoliko sati smirivanja, odlučila sam da mu dam auto. U to vreme, biznis moje porodice je tek počinjao da raste. Nisam bila voljna da ga batalim, pošto sam potrošila 100.000 juana da ga kupim. Osećala sam se kao da odsecam komad svog mesa ako mu dam auto. Ali moja racionalnost mi je rekla da to treba da pustim.

Iako sam svom mužu rekla razloge zbog kojih ne bi trebalo da mu dam auto, ipak sam pristala. Moj muž je bio dirnut do suza i više puta mi se zahvalio. Rekla sam da ovo mogu samo zato što praktikujem Falun Dafu, tako da treba da zahvali našem Učitelju.

Zbog progona, naš porodični biznis je doživljavao uspone i padove. Uz ogroman dug, raspoloženje mog muža je palo na najnižu tačku i često je pio da utopi svoju tugu. Da bih mu pomogla, uvek sam mu strpljivo objašnjavala principe Fa. Rekla sam: „Samo ako smo dobri, sve će ovo proći. Bez obzira na sve, mi ćemo to sigurno prebroditi. Dakle, čemu briga?" Ispričala sam mu i priču o čoveku koji je bio tužan jer nije imao cipele da obuje, sve dok nije ugledao čoveka bez nogu. Konačno, podsetila sam ga da imamo Učitelja i On će nam pomoći da prebrodimo teška vremena.

Moj muž je transformisan Dafinim saosećanjem 

Budući da sam inspirisana Dafinim principima, i uz nagoveštaje saosećajnog Učitelja, čvrsto sam gledala unutar sebe kako bih poboljšala svoj šinšing. Moj put je postao jasniji, a misli čistije. 

Sagledavši promene u meni, moj muž je iskusio spasonosnu milost Dafe. Takođe je prošao kroz velike promene: počeo je da veruje u Dafu; prozreo je zlu prirodu KPK; verovao je u to da dobro i zlo imaju svoje trenutke; naučio je da bude tolerantan; i mogao je kontroliše svoj temperament. Moj muž je napisao „svečanu izjavu“, objavljujući da su njegove prethodne reči i postupci protiv Dafe ništavni. Takođe je učestvovao u nastojanju da se bivši lider KPK Đijang Cemin privede pravdi. 

Biznis moje porodice je počeo da raste, a dobri projekti su dolazili jedan za drugim. Moj muž je takođe naučio da kontroliše svoju potrebu za pićem, a žena sa kojom je imao aferu je otišla. Sada pred mužem mogu da objasnim istinu drugima i ubedim ih da napuste KPK. Čak je ubedio prijatelja iz saobraćajne policije da napusti KPK.

Pre nego što moj muž ode u krevet, on često sluša Minghui podkaste o božanski inspirisanoj kulturi. Takođe često koristi aplikaciju Freegate da probije blokadu interneta i čita necenzurisane vesti. Nedavno je počeo da uči da svira gitaru i čak me je zamolio da preuzmem note za „Falun Dafa je dobra“. Želeo je da nauči da svira muziku koju su komponovali praktikanti. 

Sa mojim poboljšanim šinšingom, moj muž je takođe prošao kroz velike transformacije. 

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024