Ispraviti naše stanje kultivacije i pravilno izvoditi vježbe

(Minghui.org)

Nakon što mi je moja starija sestra rekla za Falun Dafa 1998., počeo sam prakticirati. Radio sam neke nebitne poslove u drugom gradu, i ondje je bilo mnogo mjesta za prakticiranje, ali ono najbliže bilo je udaljeno. Morao sam žuriti tamo kako bih ujutro radio vježbe prije nego što bih požurio na posao. Nisam ozbiljno čitao knjigu Veliki Falun Dafa Put Ispunjenja, tako da je moje znanje o zahtjevima za svaki pokret vježbe bilo vrlo površno.

Iako sam povremeno posjećivao svoju sestru, naše dijeljenje iskustava bilo je površno. Nakon što je Komunistička partija Kine (KPK) počela progoniti Falun Dafa u srpnju 1999., morao sam raditi vježbe sam kod kuće i nisam znao izvodim li pokrete ispravno.

Kasnije sam upoznao novu praktikanticu u kvartu, pa smo nas dvoje zajedno vježbali vježbe dugo vremena. Isprva sam primijetio da se uvijek činila kao da je u polusnu kad smo radili vježbe. Podsjetio sam je da se usredotoči, ali je rekla da se njoj čini da i ja spavam. Vidjevši da joj se ne sviđa što sam joj rekao, prestao sam je podsjećati. Ova situacija trajala je više od deset godina.

Prije dvije godine počela mi je govoriti da sam zadrijemao dok radimo vježbe. Nisam se složio i rekao sam da sam uvijek bistre glave i budan, pa to više nije spominjala.

Još jedna praktikantica nam se pridružila kako bismo izvodili vježbe jednom tjedno. Rekla je da smo druga praktikantica i ja izgledali kao da spavamo dok smo radili vježbe i predložila nam je načine da se poboljšamo. Nismo se slagali s njom i inzistirali smo na tome da smo uvijek bistre glave.

Da sve uvjerim, kupio sam tronožac za mobitel i snimio nas kako radimo vježbe. Bili smo šokirani kada smo vidjeli svoje pravo stanje dok radimo vježbe. Bilo je očito da smo bili u stanju transa kad smo radili drugu i petu vježbu, ali uvijek sam vjerovao da sam potpuno bistre glave. Pogledali smo prema unutra.

Da budem iskren, osjećao sam se šokirano, uplašeno i prilično depresivno nakon gledanja videa. Učitelj je u Zhuan Falunu rekao:

“Neki prakticiraju prema onome što osjećaju, a što je tvoj osjećaj? On je ništa.” (1. Lekcija, Zhuan Falun)

Puno sam godina prakticirao vježbe na temelju svojih osjećaja. Nakon što sam pogledao video, osjećao sam se depresivno i nisam se mogao sabrati. Sljedećeg dana sinula mi je misao: pročitaj knjigu Veliki Falun Dafa Put Ispunjenja. Gotovo istog trenutka osjetio sam energiju i znao sam da me Učitelj ohrabruje.

Studirao sam knjigu s punom pažnjom, a kada sam sljedeći dan vježbao vježbe, ispravio sam svoj način razmišljanja i slijedio upute za svaki set vježbi objašnjen u knjizi. Snimio sam još jedan video i vidio da mi ide puno bolje. U sljedećih nekoliko dana knjigu sam pročitao još nekoliko puta i nastavio sam napredovati. Sada se osjećam samouvjereno i sigurno dok radim vježbe.

Podijelio sam svoje iskustvo s drugim praktikantima kako bismo se svi mogli poboljšati. Shvatio sam da kada naiđemo na probleme ili poteškoće na našem putu kultiviranja, nikada se ne trebamo bojati ili osjećati depresivno, i sve dok imamo želju da se popravimo i krenemo naprijed, Učitelj će nam pomoći.

U Kini, gdje progon još uvijek traje, prošli smo kroz razne vrste uspona i padova i raznih nevolja u kultiviranju u razdoblju Fa-ispravljanja. Bili smo lišeni slobode da učimo Fa i radimo vježbe u velikim grupama kao što smo radili u prošlosti, ali mnogi od nas su ustrajali sami. Zbog toga ponekad ne možemo vrlo jasno vidjeti vlastito stanje kultivacije - kao što se dogodilo meni.

Želio bih predložiti da, ako je moguće, snimite video kako radite vježbe i provjerite izvodite li ih ispravno. Nastavimo se ispravljati u svim aspektima kultiviranja Dafa, činimo tri stvari dobro i slijedimo Učitelja kako bismo se uspješno vratili u svoj pravi dom.

Hvala Vam, poštovani Učitelju! Hvala vam, kolege praktikanti!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024