Ruku pod ruku, pomozimo jedni drugima na putu kultiviranja

(Minghui.org)

Prije deset godina imali smo Fa grupu za učenje od šest ljudi. Jednom, dok smo čitali zadnje predavanje u Zhuan Falun-u, ukazala mi se scena: Nekoliko redaka teksta pretvorilo se u malu dječicu. Neki su bili dječaci, a neki djevojčice i svi su imali kikice. Sjedili su prekriženih nogu u redovima, držeći se za ruke i gledajući dolje, vrlo smireni i spokojni. 

Poruka mi je bila vrlo jasna — potaknuti nas da nastavimo s našim grupnim učenjem Fa, da pomažemo jedni drugima i da budemo marljivi u zajedničkoj kultivaciji. 

U to smo vrijeme učili u kući jednog para praktikanata. Četiri praktikanta u našoj grupi bili su prilično zauzeti zarađivanjem novca i rijetko su sami učili Fa. Nakon što smo osnovali grupu za učenje, puno smo učili Fa i pomogli svakome da shvati svoje vlastite vezanosti. 

Nažalost, zbog naše nezrelosti u kultiviranju i vlastitih nedostataka, naša grupa za učenje nije dugo ostala zajedno. Na površini je to bilo zato što su se okolnosti u obitelji tog para promijenile, ali znao sam da to nije pravi razlog.

Prošle godine otišao sam vidjeti praktikanticu koja je bila u toj grupi za učenje Fa. Rekla mi je da je krivila sebe za svoje loše stanje kultiviranja, i da joj je bilo stalo samo do zarađivanja novca i nije puno učila Fa. Znala je da Učitelj pazi na nju sve ovo vrijeme, ali jednostavno se nije mogla sabrati i biti marljiva u kultivaciji. 

Rekla je da je prije nekoliko godina sanjala ženu para koji je bio domaćin našeg učenja Fa. Vozila se na motociklu do trećeg kata kada se on srušio. Budući da se nije osjećala jako bliskom s tim parom, nije se potrudila podsjetiti tu ženu da bude pažljivija i marljivija u kultivaciji. 

Oboje smo bili puni kajanja što nismo uspjeli držati jedni druge za ruku na našem putu kultiviranja. Iako svi imamo dobrotu duboko u svojim srcima da spasimo živa bića, nismo uspjeli paziti jedni na druge kao Dafa praktikanti. 

Nedavno sam otišao posjetiti još jednu praktikanticu i imali smo jako dobru razmjenu iskustava. To me je podsjetilo na ono što mi je Učitelj pokazao prije mnogo godina tijekom našeg grupnog učenja Fa. Kroz naše dijeljenje iskustava, mogao sam vidjeti jaz između mene i nje. Također mi je ljubazno ukazala na neke od mojih problema, što mi je pomoglo da shvatim tvrdoglavu vezanost koje sam se dugo držao. 

Kad sam toga postao svjestan, vizija mi je pala na pamet: Korijenje stabla je raslo i brzo se širilo, kao da je moja tvrdoglava vezanost proizvodila još više pod-vezanosti, koje su bile i ružne i vrijedne prezira. Da mi ona nije ukazala na to, ne bih to shvatio, i dalje bih bio manipuliran, a da ne znam što se događa. 

Kultiviranje može biti vrlo teško kada nas ometaju vezanosti koje ne uspijevamo otkriti. U takvim situacijama jako je važno da se držimo za ruke i pomažemo jedni drugima da idemo naprijed. 

Tijekom godina, uvijek sam bio duboko zahvalan kolegama praktikantima koji su ljubazno ukazivali na moje probleme i vezanosti, i jednako sam zahvalan na njihovoj mudrosti i na iskrenosti. 

U svakodnevnom životu komuniciramo jedni s drugima prirodno, s malo emocija, a ipak se odnosimo jedni prema drugima s iskrenošću i ljubaznošću, i idemo naprijed rame uz rame. Držeći se za ruke, možemo brže napredovati na našem putu kultiviranja. 

Bez obzira gdje se nalazimo, duboko u našim srcima, možemo se držati za ruke i ići naprijed zajedno do kraja. Hvala vam, kolege praktikanti. Nastavimo cijeniti vrijeme koje provodimo zajedno.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024