Kultivisanje altruizma u mom kućnom okruženju

(Minghui.org)

(Minghui.org) Imam 76 godina i kultivišem se u Falun Dafi od 1998. Tokom poslednjih dvadeset i nešto godina, iskusila sam nevolje i uspela sam da prebrodim sve zahvaljujući Učiteljevom saosećajnom spasenju, zaštiti i pomoći. Danas bih želela da podelim sa vama kako sam kultivisala svoj šinšing u svom kućnom okruženju. 

Prepreka kod kuće

Nakon što sam počela da vežbam, dešavale su mi se čudesne stvari jedna za drugom — neizlečiva bolest koju sam ranije imala je nestala; Mogla sam da obavljam sve vrste poslova bez mnogo truda; Bila sam puna raspoloženja i imala sam energiju celi dan, između ostalog. Što je najvažnije, shvatala sam značenje kultivacije i imala cilj i svrhu u životu. 

Svedoci značajnih promena u mom fizičkom i mentalnom zdravlju, svi članovi moje porodice, smatrali su da je Dafa sjajna i podržavali su me u kultivaciji. 

Međutim, Komunistička partija Kine (KPK), koju je u to vreme predvodio Jiang Zemin, pokrenula je okrutno i krvavo suzbijanje Dafe i njenih praktikanata 20. jula 1999. Kako se progon intenzivirao, učenici Dafe u Kini su se suočili sa problemima, teškim testovima života i smrti. Veliki broj praktikanata Dafe je uhapšeno i zatvoreno; zbog torture koju su pretrpeli, mnogi su postali invalidi, mentalno poremećeni i ubijeni, a neki su postali žrtve uzimanja organa. 

Članovi moje porodice su znali koliko su Đijang i KPK mogli biti opaki i brutalni i bili su veoma zabrinuti za moju bezbednost. Dakle, pokušali su da me spreče da vežbam, posebno nakon što je policija dva puta pretresla i opljačkala moju kuću. Posle višegodišnjeg zatvora, tortura koju sam pretrpela izazvala je oštećenje sluha. Moja porodica i deca su takođe pretrpeli ogroman pritisak zbog svega što sam proživela.

Moja braća i sestre su bili uplašeni i zabrinuti za mene i razvili su negativne misli o tome što vežbam Falun Dafu. Zajedno sa lažima i klevetama KPK, promenili su se od prvobitne podrške Falun Dafi u kasnije žestoko poricanje i odbacivanje ove prakse.

Kada sam se vratila kući iz zatvora, otkrila sam da se moje kućno okruženje promenilo. Osećala sam se zarobljeno u surovom i zatvorenom okruženju, i još uvek sam morala da se suočim sa izborom da li da nastavim sa praksom kao kada sam bila u zatvoru. Kod kuće sam morala da se nosim sa stalnim, nerazumnim, preteranim i jadnim molbama članova moje porodice i rođaka.

Učitelj Li mi je dao nagoveštaj: Da bih prošla kroz takav test, moram da se oslobodim porodičnih osećanja, da se prema svojoj porodici odnosim sa velikim saosećanjem praktikanta Dafe i pomognem članovima moje porodice da promene svoje iskrivljene stavove kroz objašnjavanje istine i budu spašeni. 

Moj muž je nekoliko godina stariji od mene. Pre nekoliko godina se razboleo i vezan je za krevet, i više nije mogao da se brine o sebi. Dok sam bila u zatvoru, moja deca su ga čuvala. Nakon što sam se vratila kući, preuzela sam odgovornost da se brinem o njemu. 

Kada sam se prvi put vratila kući, svi članovi moje porodice su me posmatrali i pokušavali na sve načine da me spreče da vežbam Dafu. Odbili su da slušaju kada sam pokušavala da razgovaram sa njima o Falun Dafi. Moja deca su takođe tražila od svojih ujaka i strina iz daleka da dođu i ubede me da odustanem od kultivacije. Ostala sam nedirnuta, a oni su otišli ​​osećajući se razočarano. U to vreme nisam bila sigurna kako da se izvučem kroz usko grlo u kultivaciji kod kuće i zamolila sam Učitelja za pomoć.

Svedoci čuda Dafe, članovi moje porodice menjaju svoje stavove

U 2007. godini, dok sam se borila sa napetom kućnom okolinom, pojavio mi se veliki apsces na nozi. Porastao je i počeo da ispušta gnoj i krv. Moja deca su htela da me odvedu u bolnicu, ali sam odbila da idem. Rekla sam im da je to dobra stvar. Ja sam samo otplaćivala svoje karmičke dugove i nije bilo razloga za brigu. Nisu hteli da me slušaju ili veruju. Pozvali su moju braću i sestre i zamolili ih da pokušaju da me ubede da odem kod lekara, ali sam i dalje bila nepokolebljiva.

Kad to nije uspelo, moj sin je pozvao doktora da me pregleda kod kuće. Doktor je rekao mnogo strašnih stvari o mom problemu i teškim posledicama nelečenja na vreme. Ipak, ostala sam nepokolebljiva, bez obzira šta je rekao. 

„Ja sam praktikantkinja Dafe, i ono što imam nije bolest, već proces eliminacije karme od strane mog Učitelja. Biću dobro čim nastavim da učim Fa i radim vežbe. Samo sačekajte i videćete“, rekla sam svojoj porodici i doktoru.

Naravno, čim sam nastavila sa redovnim učenjem Fa i izvođenjem vežbi, otok na mojoj butini je brzo nestao, ispuštanje gnoja i krvi iz apscesa je prestalo. Ubrzo mi je rana na nozi zarasla, a na koži nije bilo ni malog ožiljka. 

Kroz ovaj test, ne samo da sam eliminisala karmu, već sam i nastavila redovno učenje Fa i izvođenje vežbi. Članovi moje porodice su još jednom bili svedoci izuzetne moći Dafe, i moje kućno okruženje se promenilo na bolje. Bila sam zahvalna na Učiteljevom aranžmanu. Ono što mi se desilo još jednom je potvrdilo veliki princip Fa,

,,Kultivacija zavisi od tvojih sopstvenih napora, dok gong transformiše učitelj.” Džuan Falun

Doživela sam dva testa karme bolesti. Jedan je bio prelom zgloba, a drugi prelom desnog skočnog zgloba. Kada su se desile, moja prva misao bila je na liniji sa Džuan Falunom:

,,Kad je teško izdržati, probajte da izdržite. Kad izgleda nemoguće i kažu da je nemoguće, probajte da vidite je li nemoguće.” Džuan Falun

Izdržala sam teške bolove, obavljala kućne poslove i živela kao da je sve normalno.

U isto vreme, zamolila sam Učitelja da mi pomogne da prebrodim nevolju. U svakom slučaju, otok na povređenom mestu brzo se smanjivao, a prelomi su sanirani, ne ostavljajući tragove na površini.

Dok su se moja deca vraćala kući, vratila sam se u normalu i slobodno se kretala. Počeli su da me podržavaju u mojoj kultivaciji iz sveg srca. Bila sam veoma srećna zbog njih jer im je promena stava prema Dafi dala novu nadu u svetlu budućnost. Takođe sam shvatila da kada se iskreno kultivišemo, Učitelj će se pobrinuti za nas.

Oslobodite se sebičnosti i naučite da živite za dobrobit drugih

Ranije, kada moja porodica, uključujući i moju decu, nisu mogli da razumeju zašto sam insistirala na vežbanju Dafe, krivila sam ih što su demoni manipulisali njims i osećala sam ogorčenost prema njima. Nakon učenja Fa gledala sam unutra, shvatila sam da je osnovni problem moj egocentričan stav i sebičnost. Učitelj želi da se kultivišemo do te mere da živimo za dobrobit drugih, ali meni je stalo da uspem u kultivaciji. Želela sam da dostignem Ispunjenje, pa sam morala da budem vredna: ne smem da budem zaustavljena ili usporena, ne smem da budem ostavljena, itd. Sve vreme sam razmišljala o sebi umesto da razmišljam o drugima i o tome kako bi oni mogli da budu spašeni. 

Nakon što sam shvatila svoj problem, moj odnos prema članovima porodice se promenio. Bilo mi ih je žao. Njihov negativan stav prema Dafi bio je rezultat laži i otrova koje je u njihove umove usadila KPK i manipulacija zlim elementima. Pomislila sam: „Cela moja porodica zna za okrutnost KPK, a razlog zašto ne žele da nastavim da praktikujem Dafu je uglavnom zato što su zabrinuti za moju bezbednost. Ne žele da me ponovo vide kako patim od KPK. Moja deca još uvek drže do tradicionalnih vrednosti, poštovanja prema roditeljima i po prirodi su ljubazna.”

Sa ovim razumevanjem, počela sam da šaljem ispravne misli da eliminišem zle elemente iza njih i eliminišem njihovu ogorčenost i nerazumevanje. 

Briga o mom mužu je još jedan veliki test mog šinšinga. Moj muž je visok 180 cm teži više od 100 kilograma. Iako je vezan za krevet i ne može da se brine o sebi, ima prilično dobar apetit. Njegov probavni i urinarni sistem dobro funkcionišu. Velika nevolja je što odbija da nosi pelene. Svaki put kada mu stavim pelenu, on je skine i baci u stranu čim odem. Mokri po celom krevetu, po podu ili u pantalonama.

Još gore, nikada ne pritisne zvonce u blizini svog kreveta kada treba da obavi nuždu. Obuče pantalone i, vrlo često, razmazuje izmet po celom mestu. On radi istu stvar svakog dana, bez izuzetka. Ponekad obavlja nuždu više od jednom dnevno i mokri na pod. Cela kuća je ispunjena nepodnošljivim smradom. Kada nam deca dođu u posetu, otvore sve prozore i po hladnoj zimi. Rekla sam svom mužu da koristi vrećicu za urin i pritisne zvonce kada treba da ode u toalet, ali odbija.

Bila sam zauzeta ceo dan čuvajući ga i pospremajući nered. Osim toga, kuvala sam, obavljala kućne poslove i uvek se osećala iscrpljeno do kraja dana. Morala sam da nađem vremena za učenje Fa i vežbe između svega ovoga, uprkos tome što sam bila iscrpljena. 

S druge strane, izgledalo je da je moj muž uživao i bio je veoma opušten. On bi bez prestanka ćaskao sa mnom kad god bi hteo, a osećalo se kao da me namerno muči. Bilo je očigledno da su stare sile to uredile sa izgovorom da smanje moju karmu, a njihov krajnji cilj je bio da zaustave moju kultivaciju u Dafi. 

U moju korist, Učitelj je iskoristio situaciju da proveri kako se kultivišem, kako ću proći kroz test, da li negiram aranžmane starih sila i koje stanje kultivacije mogu na kraju dostići. 

Kada sam prvi put došla kući iz zatvora i preuzela brigu o svom mužu, bilo je zaista teško. Bilo mi je teško da dišem zbog neprijatnog mirisa u kući. Bilo mi je toliko mučno kada sam čistila stolicu sa njegovih pantalona da sam umalo povraćala, i izgubila sam apetit za bilo kakvu hranu. Osećala sam muku, ogorčenost i bila sam neuravnotežena. S vremena na vreme, svađala sam se sa mužem, pa čak i udarala ga kada sam bila jako napeta. Međutim, nikada nije reagovao na moje emocije niti je uzvratio. Samo bi nastavio kao i obično. 

Kasnije, kroz više učenja Fa, shvatila sam da se za praktikante Dafe ništa ne dešava slučajno, i da se moram solidno kultivisati u svim situacijama. Dakle, počela sam tako što sam se bavila svojom nespremnošću za teškoće i iracionalnim strahom od prljavštine i loših mirisa. Postepeno, jedva sam osećala bilo šta dok sam čistila nered u pantalonama mog muža. 

Pomislila sam: Učitelj mora da mi je ugasio čulo mirisa kada je video da imam srca da se dobro kultivišem. Učitelj je iskoristio moju tešku situaciju da kultivišem dobrotu i toleranciju i da dosegnem viši nivo života u potpunosti za dobrobit drugih. Sa ovim razumevanjem, nestale su sve pritužbe, bes i ogorčenost koje sam gajila u svom srcu ranije. Bio je to tako divan osećaj. 

Danas se brinem o svom mužu sa ljubaznošću i strpljenjem. Svi članovi moje porodice imaju pozitivan stav prema Dafi i opet me veoma podržavaju u mojoj kultivaciji.

U kultivaciji moramo biti sposobni da trpimo teškoće. Nastavila sam da se ispravljam prema Učiteljevim zahtevima, i na kraju, članovi moje porodice i moja deca su spaseni jer imaju pozitivan stav prema Dafi.

Osećam da postoje mnoge mogućnosti za kultivaciju u kućnom okruženju i mogućnosti da se kultivišemo do zrelosti. Iz svog iskustva sam naučila da sve dok gledam na stvari na osnovu Fa i istinski se kultivišem, mogu dobro da hodam putem koji je uredio Učitelj i mirno probijam barijere i teške testove na tom putu. Proces povratka našoj izvornoj ljubaznoj prirodi je takođe proces uzdizanja u viši nivo života za dobrobit drugih.

Hvala, Učitelju!

Hvala vam, kolege praktikanti!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024