Kultivisanje ,,Rena"

(Minghui.org)

Želela bih da podelim neke od mojih nedavnih misli o kultivaciji „Rena“ (Trpeljivosti).

Imam 81 godinu i počela sam da vežbam Dafu 1995. Patila sam od mnogih bolesti pre nego što sam počela da se kultivišem, i ne mogu da se setim nijednog dobrog dana. U roku od dva meseca od vežbanja Dafe, šuga na mojim listovima i bolest zmijske kože (ihtioza) na nogama su nestale. Takođe sam se oporavila od glavobolje, bolova u stomaku i tahikardije. Više me nisu mučile nikakve bolesti. Dafa mi je dala zdravo telo!

Dafa je takođe promenila moj karakter. Nekada sam bila žena koja je stroga i koja je uvek imala poslednju reč kod kuće. Nakon godina učenja Fa i kultivisanja svog šinšinga, sledila sam Učiteljeva učenja i koristila standarde Istinitosti, Blagosti i Trpeljivosti u svojem ponašanju. Kada sam nailazila na probleme, naporno sam radila na „Renu“ i poboljšala svoj šinšing.

Na primer, jednom sam sebi kupila neki odevni predmet. Kada je moja snaha to videla, rekla je: „Već imaš mnogo odeće za obući. Zašto kupuješ više?" Moja prva pomisao je bila: „Nisam se žalila što mi nisi kupila odeću. Kako možeš da me kritikuješ kada sama sebi kupujem odeću?" Ubrzo sam se setila da sam kultivator i znala sam da mi ona pomaže da poboljšam svoj šinšing. Odmah sam se nasmejala i rekla: ,,Hvala!" Pogledala me je i dugo nije ništa rekla.

Ono što je bilo još nevjerovatnije je kada sam jednom prokuvala vodu za piće, snaja me je kritikovala: „Zašto piješ toliko vode?“ Kada sam pričala tokom obroka, moj sin je vikao na mene: „Ne pričaj dok jedeš!“ Kada sam jednom kuvala, moj sin je rekao: „Tvoje kuvanje je nejestivo!“ Moj sin i snaha su bili nezadovoljni zbog skoro svega što sam radila, uključujući brisanje poda, pranja sudova, kupovinu namirnica, sečenje povrća i tako dalje. Kritikovali su sve što sam radila i često bi mi otežavali stvari. Bila sam beskorisna u njihovim očima.

Kultivisanje „Rena“ zaista nije lako!

Kad god su me kritikovali, podsećala sam se da sam kultivator, i setila sam se Učiteljevog Fa, da gledam unutra kada naiđem na probleme. Ova misao mi je pomogla da se smirim. Kada sam kasnije razmišljala o ovim stvarima, one su bile ništa. Da nisam vežbala Dafu, smatrala bih da su otišli predaleko. Pogotovo za nekoga poput mene koja je bila stroga, ne bi bilo šanse da lako predjem preko toga. Međutim, nakon što sam počela da kultivišem Dafu, naučila sam da gledam unutra, i ono što je izgledalo da će stvoriti porodične probleme nestalo bi. Dafa je zaista divna! To mi nije samo dalo dobro zdravlje, već mi je dalo novi život i skladnu porodicu.

Dok sam radila na kultivaciji „Rena“, shvatila sam da je to i moja šansa da eliminišem ljudska osećanja prema svom sinu. Nekada sam brinula za njega, plašila sam se da neće dobro jesti, spavati ili se previše umoriti. Kao kultivator, znala sam da treba da eliminišem ovu vezanost. Sve je uredio Učitelj, i sve su to dobre stvari!

Jednom sam došla kući kod starijeg sina iz posete mlađem sinu. Kada sam ušla u kuću, moj stariji sin me je ljubazno upitao: „Jesi li jela?“ Rekla sam da jesam. Ubrzo se naljutio na mene bez razloga i kritikovao me: „Budalo stara, zašto si izlazila po tako lošem vremenu? Ako ti se nešto desi, neću se brinuti o tebi!“

U ovom trenutku sam se setila šta je Učitelj rekao:

,,Kao praktikant, odjednom ćeš naići na konfliktnu situaciju” (Džuan Falun)

Nisam rekla ništa i još sam bila dobre volje.

Mislila sam, sa stanovišta mog sina, da ima dobre namere prema meni i da se brinuo da bih mogla da padnem po lošem vremenu. Da se ​​nisam kultivisala u Dafi, definitivno bih se naljutila da mi se moja deca obraćaju bez poštovanja. Kao kultivator, znala sam da su sve to karmičke veze. Stoga, ne samo da ne treba da se žalim, već i da ih cenim što su mi pomogli da podignem svoj šinšing. Gde bih još mogla da dobijem tako dobre prilike da se kultivišem?

S obzirom na Učiteljevo saosećajno vođstvo, nastavljam da se kultivišem. U budućnosti ću se truditi da radim dobro tri stvari, spasim više živih bića, ispunim svoje istorijske zavete, završim svoju kultivaciju i pratim Učitelja do svog pravog doma!

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024