Moje novo razumijevanje ljubomore kao ljudske predodžbe

(Minghui.org)

Stariji sam Falun Dafa praktikant koji je počeo prakticirati Dafa 1999. Susreo sam se s mnogim usponima i padovima tijekom svojih 25 godina kultiviranja. Ipak, uz Učiteljevu zaštitu, nastavljam se kultivirati.

Međutim, još uvijek imam mnogo vezanosti, posebno vezanost ljubomore. Danas bih je želio razotkriti i eliminirati.

Jednog dana prošle jeseni, praktikantica je u mojoj kući ostavila pola torbe Dafa časopisa i knjiga. To me učinilo veoma nesretnim.

Bio uključen u preuzimanje sa weba i tiskanje tih Dafa materijala, dok ih je ona čekala pročitati nakon printanja. Nakon što je završila s čitanjem, spakirala ih je i vratila nazad meni, budući da u njezinoj kući nije bilo dovoljno mjesta.

Učenjem Fa sam shvatio da imam jaku ljubomoru i nekako sam neuravnotežen. Znam da nema ničeg slučajnog u kultiviranju te kako je susret s praktikanticom mogao aranžirati Učitelj da razotkrije moje duboko skrivene ljudske vezanosti kako bih se mogao istinski kultivirati.

Bio sam svjestan da bih trebao iskreno razumjeti poteškoće i nevolje s kojima se kolege praktikanti eventualno susreću. Moguće je da nije imala gdje pohraniti te materijale, pa ih je vratila meni budući da imam više prostora za skladištenje.

Kao kultivator, trebao bih prvo uzeti u obzir druge. Ovaj je incident testirao gajim li još uvijek ljudske predodžbe. Ovaj test je bio dobra stvar. Međutim, nisam ga dobro prošao. Događaj je razotkrio moje ljudske predodžbe. Bez pažljivog pogleda unutar, ne bih to shvatio. Stoga sam otkrio ne samo svoju ljubomoru, već i ogorčenost, kompetitivnost i vezanost za ugled.

Učitelj je rekao:

“Da li shvaćaš da ću ja, dokle god budeš kultivator, u bilo kojoj sredini, pod bilo kojim okolnostima, upotrebljavati svaku nevolju ili neprijatne stvari na koje nailaziš – čak i ako uključuju rad za Dafu, bez obzira koliko to smatraš dobrim i svetim – da uklonim tvoje vezanosti i razotkrijem tvoju demonsku prirodu da bi se mogla ukloniti, jer najvažniji je tvoj napredak. (“Daljnje razumijevanje” iz “Bitno za daljnje napredovanje”)

Postojao je razlog za taj incident, naime, imam još uvijek mnogo vezanosti. Sada ih mogu pronaći, razotkriti i riješiti ih se.

Za nas je vrlo sveto što smo kolege praktikanti. Trebali bismo cijeniti ovu priliku, zajedno napredovati, dobro kročiti našim preostalim kultivacijskim putem te biti dostojni Učiteljevog suosjećanja.

Kategorija: Uvid u kultivaciju

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024